pondělí 7. prosince 2015

konec vseho

    Konec impéria?

   Spisovatel Nicolas Bonnal se domnívá, že nastává pád atlantického impéria. Ruské zbraně jsou účinnější, Rusové předstihli USA v exportu zbraní. Ruský vojenský výzkum zesměšnil americké vojenské hračky. Rusové podepsali velké kontrakty o dodávkách zbraní s Indií a prohloubili vojenskou spolupráci s Čínou. Rusko očekává konečnou dezorganizaci v Evropě, která jako kohout s useknutou hlavou sama organizuje invazi na své území.
   Pád Ameriky je přede dveřmi, řekněme ještě dnes všechno dobře šlape, ale zpráva plukovníka McGregora a generála Flynna mluví o superioritě Ruska a geostrategie Putina v konvenční válce. Konečně Rusko a ne Amerika je ve středu zeměkoule. Stačilo chtít a motivovat armádu, což není případ v USA, kde se diskutuje o otevření armády transsexuálům (22 sebevražd denně v armádě USA). Přímo američtí experti říkají, že v Evropě a jinde se americké divize nepostaví proti Rusům. Též je známo, že ruský pokrok a čínské loďstvo učinily konec nadvládě amerických letadlových lodí.
  Americká kapitola v historii končí, ale naše tak dobře informovaná média to ještě netuší. Ale lze se divit?
  Americká super-mocnost se stala super-neschopnou. Odvar bývalé americké slávy v tajných jednáních s Evropskou unií, která je sama v krizi, hodlají podepsat dohodu o volném obchodu. De Gaulle kdysi hovořil o strachu z prázdna, když měl na mysli rozkládající se anglickou dominanci.
   Když vidím současnou Ameriku, vzpomenu si na reflexe Sun Zu v kapitole o konci manévrů: dát nepříteli možnost k ústupu, jinak exploduje v zoufalém pokusu..
  Uvidíme jestli Pentagon, dvacet let řízený vadnými mistry, propadne zoufalství - proti Číně nebo Rusku - a bude dál odmítat kooperovat proti islamistické nestvůře s Vladimírem Putinem.

Žádné komentáře: