čtvrtek 15. října 2015

valencie

http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20151014/54438091958/canizares-considera-la-invasion-de-refugiados-un-caballo-de-trroya.htm

caballo de Troya / trójský kůň

  Arcibiskup Valencie kardinál Antonio Cañizares v televizním  Europa-Tribuna Mediterránea na otázku zda-li  vlády a církev dostatečně pomáhají imigrantům, kteří se valí do Evropy, překvapil politicko korektní žurnalisty. Podle arcibiskupa jsme v zajetí propagandy a gest a je to všechno „čisté obilí“ co se k nám valí? Jak bude vypadat Evropa za pár let, nemůžeme si zahrávat s historií ani identitou národů. Všechno to dnes vypadá skvěle, ale za pár let? Imigranti jsou trójský kůň v evropské společnosti. Poukázal na vlastní zkušenost s uprchlíky, kteří nejsou ve svých zemích až tak pronásledováni.
    Levičácká starostka Barcelony Ada Colau okamžitě rozpoznala v arcibiskupovi rasistického zločince, podle starostky není přípustné, aby arcibiskup takto hovořil. Podle ateistky Ady Colau arcibiskup neguje křesťanské principy. Neví se z které brožury o křesťanství starostka čerpá. Podle ušlechtilé starostky arcibiskup svými výroky vyvolává paniku a sociální napětí ve společnosti, není to v demokracii přípustné. Z kterého slovníku čerpala definici demokracie se též neví.  Starostka očekává rychlý zásah vyšších křesťanských autorit, nejlíp polosvatého Svatého otce Františka.

 

Komentáře k článku:

fernandoIII:
  Akceptoval bych, kdyby z války prchly ženy a děti, ale mladí muži? Dejme jim zbraně a ať se vrátí domů a vybojují svobodu pro své děti a ženy. „Dobráctví“ některých sektorů evropské společnosti je stupidní a sebevražedné..

N1:
   Sekularizovaná Evropa se islámu nemůže ubránit, Sekularismus destruuje křesťanství a protěžuje islám, během několika let se evropská společnost radikálně promění..

@N:
   Horší než sekularismus je relativismus hodnot a multikulturalismus. To nás vede do propasti sociální i ekonomické..

Žádné komentáře: