pondělí 14. září 2015

maiziere

http://www.krone.at/Welt/De_Maiziere_Hilfe_nicht_ueberstrapazieren-Grenzen_dicht-Story-471867

De Maiziere: "Hilfe nicht überstrapazieren" / německý kašpárek..

    Dovolil jsem si pojmenovat ministra podle nápadu jednoho čtenáře rakouského Kronen Zeitung.
Řadu týdnů tento ministr s Merkelovou masíroval Němce svojí scestnou proimigrační politikou, navodil zcela nezákonnou situaci,  nerespektoval Dublinský protokol. S Merkelovou týdny skandalizovali a útočili na Viktora Orbána, který jediný nabízí rozumné řešení imigrační krize.
     Německo zavedlo hraniční kontroly a Němci budou dál imigrantům pomáhat, ale jen do jisté míry. Ať pomáhají ti ostatní. Merkelová pozvala miliony do Evropy a ostatní si je mají dělit.
      Dlouhé týdny se rakouský kancléř Faymann tvářil jako velký lidumil a Maďary, když postavili hraniční plot, prezentoval jako východoevropské barbary. To když imigranti rychle prošli Rakouskem do Mnichova. Nyní se zastavili  a kancléř okamžitě přichází k rozumu, Dublinský protokol musí platit, imigranti musí zůstat - v Maďarsku. Kancléřovo pokrytectví je opravdu bez hranic. První zemí Schengenu kam imigranti vstoupili je Řecko, podle platných evropských norem musí zůstat právě tam.  Další čtenář novin píše, že tento kancléř je opravdu velmi rezistentní, spolu s Merkelovou exodus vyvolal, čtenář má za to, že on i Merkelová jsou politicky vyřízeni.
     Vraťme se k ministrovi, dovídáme se, že Dublinský protokol bude platit, tj. imigrant musí požádat o azyl v  první zemi Schengenu, kam vstoupil. Dále se dovídáme, že bavorský ministerský předseda Seehofer cítí velké uspokojení ze zavedení hraničních kontrol, podle Seehofera se musí Viktor Orbán podpořit a ne démonizovat.  V Německu kritizují  ministři vnitra řady spolkových zemí kancléřku za její imigrační politiku, kterou neschválil  parlament a  lid nepodporuje.

Žádné komentáře: