čtvrtek 2. února 2023

francie krimi

Stát v koncích

Evropští vládnoucí mají nepřekonatelnou schopnost se tvářit, že za nic nemohou, i kdyby vládli deset let, za jejich propad mohou jiní. Macron vládne šest let s pravomocemi absolutního monarchy, neexistuje oblast, která by si po jeho vládnutí nepohoršila, někde až tragicky, ale on s úsměvem za nic nemůže.  I mainstreamová Francie se podivila statistikám ministerstva vnitra o nárůstu  kriminality v loňském roce, hororový nárůst je vrcholem šesti let Macronova vládnutí. Macronismus je infantilním šklebem závěrečné fáze rozkládající se společnosti. V důsledku masové imigrace hororová kriminalita, ale Macronova vláda vidí hlavní nepřátele v ultranacionalitech, ve středu vláda rozpustila skupinu Bordeaux Nationaliste, v odůvodnění se to hemží termíny ultranacionalistická, xenofobní, ultrapravicová atd., nejhorší levičácká antifa jim nevadí. Podle šéfredaktora Ripostelaique je Macron nestabilní nevyzrálá osobnost, a je pro Francii nebezpečný, historie ho odsoudí jako velkého škůdce země, kromě jiného, stačil vytvořit z Francie nejnebezpečnější zemi v Evropě.

            Podle publikovaných statistik počet zranění v důsledku úmyslného napadení narostl o 15,3 %, v absolutních číslech 353 583 nahlášených případů této kriminální kategorie. Velké procento lidí pochybuje o snaze státu pachatele dopadnout a případ vůbec neoznámí, ministerstvo, aby maskovalo evidentní kategorii pachatelů v statistikách úmyslných zranění, mixuje tento údaj s počtem obětí domácího násilí. V BVoltaire kriminolog Xavier Raufer píše, že se neví, je-li to nekompetentnost nebo přání rybu utopit. Lup s nožem v ruce, kdy oběť ze strachu vydá peněženku a mobil, nepovažuje ministerská statistika za násilný čin, tato trestná kategorie narostla o 14 % na astronomických 663 700 případů. Podle kriminologa je 20 % soudců levičáky a ideology zabývajících se politizovanými případy a zbytek nemá prostředky k práci. Francie má na 100 000 obyvatel méně prokurátorů než Albánie. Počet zabití, obzvlášť v případech vyřizování účtů mezi bandity, narostl za rok o 25 %, v Marseille o 35 %, vyloupení bytů o 11 %. Počet obětí sexuálního násilí zaznamenal růst 11 % (33 % v 2021), vloupání do obydlí o 11 %, krádeže aut 9 %, krádeže automobilového příslušenství 30 %, počet uživatelů drog narostl o 13 % atd. Veřejnost se nesmí dozvědět kolik případů vůbec soudy řešily, kolik odsoudily a kolik procent zločinů zůstalo bez potrestání.    
           Nonkonformní média přikládají růst násilí ve společnosti pokračující masové imigraci. Macronova vláda  kriminalitě čelí "plánem boje proti diskriminaci a rasismu", pod záminkou humanity se imigrantům dalo povolení beztrestně zabíjet Francouze, komentují situaci Ripostelaique. Imigrací přesycená země je ve stavu, že není schopna se už ani pokoušet o integraci masové imigrace. Koncem loňského roku vláda přišla s dvacátým devátým projektem zákona o imigraci od roku 1980, zamýšlí legalizovat pobyt v zemi milionu ilegálně přítomných na francouzském území, což je velmi podhodnocený počet, podle parlamentní zprávy jen v Seine-Saint-Denis jich přebývá 200-400 000. V zemi je 6 milionu nezaměstnaných a dalších 6 milionů v produktivním věků, kteří přežívají z částečné státní asistence, vláda přitom zintenzívňuje  imigrační tempo. Stát sponzoruje 400 000 zahraničních studentů na universitách, které sotva přežívají a nemalá část francouzských studentů se nachází v sociálně prekérní situaci. Celá velká teritoria Francie se proměnila v zóny bez zákona, velké množství obětí ze strachu před svými katy, zločin vůbec nenahlásí. Aby se maskovala vazba mezi nekontrolovanou imigrací a statistikami zločinu, od roku 2016 nepublikuje ministerstvo globální statistiky, ale statistiky jistých typů zločinu. Některé departementy stát začal chápat jako ztracená území. Jak je možné, že taková demokratická země jako Francie se mohla za tak krátký čas propadnout do takové tmy a chaosu?

Žádné komentáře: