středa 14. září 2022

zemmour marion marechal

Neúnavný aneb odmítnout oficiální doxa

Eric Zemmour: "Přemýšlel jsem, pochyboval, myslel jsem, že skončím, ale rozhodl jsem se pokračovat." Zemmour skončil se 7 % v prezidentských volbách a následoval totální propad jeho strany v parlamentních volbách, chtěl to vzdát, ale nakonec zvolil boj. Tj. s evropskounijním dekadentním režimem a protinárodní politikou francouzského mainstreamu. Zemmour s velkou intelektuální přesvědčivostí a se znalostmi polyglota Evropě ukazuje, kde stojí problém, bez něho by byl evropský politický prostor chudší. Zemmourovi říkají polemik, jeho vystupování v televizi okamžitě zvedne její sledovanost, ovšem dnes jako politik už nemá moc přístup do médií. Předevčírem se odehrál jeho velký návrat na mediální scénu v interview v televizi RMC. "Neuspěl jsem ve volbách, ale historie mi dá za pravdu." Zemmour se domnívá, že je ve francouzské politice sám, kdo akcentuje téma národní a civilizační identity, nikdo jiný nechápe rozsah populačního nahrazování a islamizace Francie, ani le Penová, ani Ciotti (republikáni).

        Loni na podzim opustil Zemmour lukrativní pozici klíčového mediálního komentátora a vstoupil do politiky, od které neočekává nic než boj o své ideje. Což ho činí velkým, jeho boj se vyznačuje noblesou: "Bojuji o uchování Francie." Podle Zemmoura se Marine le Penová definitivně zařadila do evropskounijního houfu, tj. zavřela oči nad imigrací a islamizací francouzského národa. "Le Penová se stala součástí systému, velmi ctihodnou se svými 89 poslanci, které ovšem nikdy neslyšíme, ale to je jí jedno, politiku bude dělat do devadesáti a pro zemi je úplně zbytečná. Nemá v úmyslu zachraňovat potápějící se identitu Francie. Dělá kariéru." Zemmour má podporu v 130 tisícovém hnutí Reconquête se záviděníhodným procentem mladých lidí. K  pilířům hnutí patří Marion Maréchal le Pen, Sarah Knafo, Stanislas Rigault, bývalý místopředseda Rassemblement National a evropský poslanec Nicolas Bay. Podle Zemmoura nejde jen o budování volebního stroje, ale společnosti se musí v plné šíři ozřejmit kulturní a ideový boj, který jeho hnutí vede. Příštím volebním testem budou evropské volby v 2024.
        Zemmour přikládá volební propad v prezidentských volbách Putinově ukrajinské operaci, změnil se kontext politické hry a Macronovi to umožnilo se klíčový moment prezentovat jako velký státník. Zemmourovým cílem je zastavit rozklad tisícileté Francii, nikdo jiný není schopen ho v tomto ohledu nahradit. Zemmour v televizním interview prohlásil, že socialistickou političku Ségolène Royal považuje za odvážnou, když zpochybnila mediální prezentování fakt o ukrajinském konfliktu. Podle Zemmoura Rusko nemělo právo vtrhnout na Ukrajinu, ale je třeba vidět celý kauzální řetězec příčin a následků, které vedly ke konfliktu. Nikdy se negarantovala práva ruské menšiny, nedodržely se Minské dohody, nikdy NATO nedeklarovalo nepřičlenění Ukrajiny. Zemmour říká, že nelze akceptovat mainstreamový diskurs, systémová média vesměs lžou.
          V televizi France 2 vystoupila i mladá místopředsedkyně Reconquête a hvězda francouzské pravice Marion Maréchal le Penová. Marion nelituje, že se přidala k Zemmourovi, domnívá se, že priorita národní existence se nakonec musí prosadit, a ta je taky klíčem k ekonomické prosperitě společnosti. Marion založila a vede velmi úspěšnou univerzitu sociálních věd v Lyonu, v září se Zemmourem zahájí letní univerzitu Reconquête se stovkami mladých politických talentů. Televizní moderátor Marion připomněl její výroky "Putin je patriot", "Rusko není diktatura" atd. S elegantní a viditelně extrémně inteligentní  Marion i mainstreamoví pitbullové jednají v rukavičkách. Marion mu s úsměvem odpověděla, že nevidí důvod proč by její minulé výroky neměly platit. Ano, Rusko provedlo agresívní akt, ale Západ situaci eskaloval dávno předtím a dnes  očividně propaguje válku s Ruskem. Západ rezignuje na ruský plyn, ale vemlouvá se Ázerbájdžánu, kde vládne bezohledná diktatura, nebo loudí u islámské teokracie Kataru.   

Žádné komentáře: