čtvrtek 23. června 2022

zemmour cassen

Zemmour nakonec

Pořád není jasné, proč ze dne na den spadly volební preference Erica Zemmoura a ve volbách skončil vzadu v pelotonu prezidentských kandidátů, jeho stoupenci doufali, že rehabilitaci přinesou parlamentní volby, ale Zemmourovo Reconquete nezískalo ani jednoho poslance. Zemmourova soupeřka v pravicové politice Marine le Pen, kterou jistou dobu porážel v předvolebních průzkumech, slaví triumfální vstup do Národního shromáždění. Zemmour až exaktním způsobem analyzoval volební limity le Penové, dlouho se zdálo, že le Penová blokuje postup pravicového hnutí, tato idea byla důvodem, proč vůbec vstoupil do politiky, všechny průzkumy mu dávaly za pravdu. Opět se potvrdilo, že v politice není nic definitivního a předem daného.

      Na svých předvolebních mítincích dokázal Zemmour shromáždit desítky tisíc mladých nadšených stoupenců, kupodivu ani to nestačilo, aby prorazil nepřízeň volebních urn. V prvním kole parlamentních voleb zaregistrovalo jeho hnutí v některých obvodech dobré výsledky, často jim chybělo k postupu pár desítek hlasů. V druhém kole by spousta kandidátů RN le Penové nebyla zvolena bez podpory Zemmourových stoupenců. Erica Zemmoura neúspěch neodradil, z politiky neodejde a bude dál připomínat Francii její identitu a obtěžovat mainstream.  
        Zakladatel info platformy RiposteLaique Pierre Cassen hodnotí povolební situaci. Určitě by si Macron přál víc poslanců, obzvlášť většinu ve sněmovně, kde mu chybí 50 poslanců, aby pohodlně vládl zemi. Jinak, Nupes (levičáci) jásají, i když Méluche (Mélenchon) nepovede vládu a nemá žádné další funkce. Každá politická rodina bude mít svůj poslanecký klub se státními prostředky, které k tomu patří. RN Marine le Penové udivila 90 poslanci, posiluje to Marine le Penovou, která byla v táboře patriotů velmi zpochybňovaná. Všichni jsou tak šťastní, že Reconquete, po tak fantastické předvolební kampani, v čele s tak výjimečným kandidátem, se neúčastní povolební hostiny: 0 poslanců. Nikomu to nečiní problém. Gilbert Collard (charismatická postava, přestoupil od RN k Zemmourovi, nyní míří zpátky k le Penové) v televizi: "Eric Zemmour, konec promenády." Evidentně přesně to si přeje politická kasta a její komplicové z médií. Strategií systému bylo eliminování Erica Zemmoura a Reconquete z politického kolbiště. Eric Zemmour se vyjadřuje jasně: "Mimo parlament, ale blízko Francouzů, jsme jedinou stranou neochotnou ke kompromisům, jedinou pravicovou stranou, která nikdy nepodpoří Macrona, jediné hnutí, které brání identitu Francie a vždy zůstane pravicovým s jasnou vizí... Místo aliance pravicových sil se rýsují v parlamentu dvě aliance: vládní blok Macron-republikáni a aliance le Penová-Mélenchon proti penzijní reformě a finančním zákonům." Antičástice politicko-mediálního systému pacifikovaly vetřelce, nového ďábla Erica Zemmoura, Francouzi jsou zahlušeni systémovými nesmysly už příliš dlouho, aby se odvážili je zpochybnit. 

Žádné komentáře: