sobota 9. dubna 2022

francie zemmour macron

Francie dnešní sobotu

Zítra proběhne první kolo prezidentských voleb ve Francii, podle mainstreamových průzkumů postoupí do druhého kola Macron a Marine le Penová, podle objektivnějších signálů by to mohl být Eric Zemmour a Macron. Totiž režim potřebuje le Penovou v druhém kole, pak Macron určitě vyhraje, v jiných kombinacích to není tak jisté a na tom se zakládají mediální manipulace, které jsou v EU totalitních režimech normou. Strach režimu z účasti Zemmoura v druhém kole opravňuje jakýkoliv podvod. Před čtrnácti dny přišlo na Zemmourovo shromáždění do Trocadera víc než sto tisíc lidí, nesvědčí to o jeho čtvrtém místě v předvolebních průzkumech, ostatní kandidáti včetně Macrona se musí spokojit s třetinovým publikem, když se Zemmour objeví v televizi, automaticky naroste televizní sledovanost.

       Paradoxní situace, dvě třetiny Francouzů i podle mainstreamových průzkumů, se vyjadřují pro změnu v prezidentském úřadě, přesto se nejspíš zázrak nestane a Macron bude devastovat Francii dalších pět let. Kontra elita, která organizuje změnu, je roztříštěná: tradiční katolíci, pravicoví antikatoličtí republikáni, nová pravice, občas moc přechytralá, aby vůbec šla volit, levicoví suverenisté typu Jean-Pierre Chevènementa, který šokoval, když před pár dny řekl, že bude volit Macrona atd. Všem je jasné, že Francie, aby se zachránila, si musí vzít od EU zpět svoji suverenitu, vrátit se k národním zdrojům a zastavit masovou imigraci, na těchto principech se opoziční suverenistická elita shodne, ale bohužel v konkrétních politických postupech převáží partikulární nepodstatnosti a ješitnost. Režim dokáže s těmito faktory dovedně manipulovat. Marine le Penová by určitě byla dobrou prezidentkou Francie a úžasnou politickou změnou pro celou Evropu, mír na Ukrajině by se rychle dojednal a EU buď rozpadla nebo modifikovala k prospěchu evropských národů. Ale již po sedmé figuruje famílie le Pen v prezidentských volbách a je téměř zárukou vítězství druhé strany, která je čím dál víc mizernější. Mediální režimní manipulátoři v druhém kole vyvolají celkem snadno démonizační pavlovské reflexy proti jménu le Pen. Le Penová posunula svůj diskurs do vlažného středu a mainstreamová média ji před prvním  kolem takticky akceptují.
          Vpravdě pravicovým kandidátem je zakladatel hnutí Reconquête  Eric Zemmour, důsledný ve všech klíčových otázkách: vystoupení z NATO i EU, proti globalizaci i imigraci, za smíření Evropy s Ruskem. Mainstream posedlý nenávistí proti hvězdnému Zemmourovi prezentuje le Penovou jako umírněnou kandidátku, samozřejmě pokud se dostane do druhého kola, hned druhý den v ní režimní média rozpoznají fašistku a cokoliv dalšího. Zemmour, le Penová i levicový Melanchon (14% v průzkumech) jsou chápáni jako proputinovští kandidáti, ale na popularitě jim to vůbec neubírá, nikdo z nich nechce izolaci Ruska v Evropě a její podřízení americkému hegemonovi.    
        Předevčírem interviewoval Francois-Guillaume Lorrain v Le Point Erica Zemmoura, fascinující intelektuál, který vyvolává u EU politruků a  mainstramu křeče strachu. Lorrain píše, že Zemmour je jediným politikem, který si pamatuje jakou měl známku z dějepisu, Zemmourova brilantnost je evidentní, je tak fascinován tématem, že debata se promění v hloubkovou dějinnou studii, napsal žurnalista. V Čechovi to musí vyvolat šok, když to srovná s intelektuální a politickou bídou Fialy, Černochové a spol. Zemmour v hovoru řekl, že Evropa se k Rusku i Putinovi dopouštěla kardinálních chyb. V historické projekci je Putin součástí proudu ruského carismu a jako takový bude historií oprávněn. Podle Zemmoura neexistuje žádné historické oprávnění pro Evropskou unii. Hlavního viníka dnešní ukrajinské tragedie vidí Zemmour v NATO a USA. Kolektivní reakce zemí EU na ruský vpád jdou v linii NATO a jsou kontrolovány americkým hegemonem. Po pádu komunismu navrhoval Mitterand evropskou konfederaci, jejímž členem by bylo i Rusko, USA projekt zlikvidovaly. Stejně tak když chtěl Chirac integrovat Rusko do evropských struktur. Zemmour se domnívá, že podmínka obnovení francouzské suverenity spočívá ve vystoupení z NATO a jaderné nezávislosti Francie. Největší francouzské chyby v historii podle Zemmoura: porážka od Němců v Sedmileté válce (1756-63); předání Kanady Angličanům, historik Michelet o ztrátě Kanady řekl: "Co ztratila Francie? Nic, kromě světa". 

Žádné komentáře: