pátek 15. dubna 2022

bida eu

Bída po stu letech

Nejdřív bídní a pak bída. Kdo si vybera do vlády trapnou Adamovou, Fialu a penězokazce od Starostů, nemůže nic dobrého očekávat. Totiž kromě rozpočtových polokrádeží popř. lupu na válku z peněz daňových poplatníků (termín je pro tuto sortu lidí zaříkávadlem), nic jiného neumí. S těmito lidmi bída určitě přijde, ani to už nekamuflují, doufají, že od vesla nikdy nepůjdou a modleme se hlubokou modlitbou, aby nás nedovlekli do termojaderné války. Zatím ještě nestačili zfalšovat data ve staťáku a vyměnit personál, Česká republika v tzv. harmonickém indexu spotřebních cen je s březnovým nárůstem 11,9% za Litvou se 14%, Slovensko považované za chudší 9,5 %, Francie rozdíraná sociálními nepokoji pouze 4,2 %.  Po letech stabilních dovozních cen od října výrazně roste index dovozních cen, neschopná vládní kamarila reagovala jiným zaříkávadlem, za všechno může ruský prezident. V Německu narostla v březnu inflace o 7,3 %, v České republice o 12,7 %, neexistuje žádný materiální důvod pro tak velký rozdíl v inflaci, inflační rozdíl vyplývá z duchovní mizérie české vládní koalice, ministryně zahraničí Baerbocková často mluví z cesty, ale v německé vládě jsou přes všechnu ideologickou mlhu zastoupeni i fachmani, kteří vsadí výroky ministryně do uvozovek. V ČR bohužel výroky trapné Adamové jsou vládním programem.

         Inflace roste od loňského podzimu, ale akcelerovala protiruskými sankcemi. Rusko zdaleka není tak ekonomicky bezvýznamné, jak tvrdí západní propaganda, přitom se ještě nezablokovaly ruské energovody. Zcela se ignoruje, že sankce vyšroubovaly i ceny zemědělských produktů, dopad na fragilní obyvatelstvo v Africe vlastním egem posedlé EU uniká. V důsledku sankcí narostla v březnu cena energie v EU o 40%.
        Sama  o sobě sankční rétorika evropskounijních politiků a štvaní české vládní garnitury šroubuje cenu plynu na evropském tržišti, přitom nejde jen o spotřební položky do nichž se promítá cena energie, ale i o produkty bezprostředně spojené se zdravím člověka, o léky. V tomto světle je válečné štvaní politiků vrcholně nezodpovědné. Embargo na ruský plyn výrazně poškodí evropský farmaceutický průmysl a produkci klíčových léků.  Frankfurter Allgemeine provedl rychlý průzkum mezi kapitány farmaceutického průmyslu. Ředitel koncernu Fresenius Stephan Sturm: "Připravujeme se na konec ruských dodávek, ale stranou emoce, které přináší obraz dnešní Ukrajiny, přece nemůžeme nést větší škody než ruský režim samotný". Ředitel Biotechs: "Výpadek v dodávkách plynu lze pouze krátkodobě nahradit jinými energetickými zdroji". Velký farmaceutický koncern Boehringer - závislost na ruském plynu nelze odbourat přes noc, embargo na dodávky povede k omezení produkce léčiv, říká ředitel firmy Joachim Kreuzburg. Prezident svazu farmaceutického průmyslu Hans-Georg Feldmeier se domnívá, že žádné vnější infrastrukturní restrikce nesmí do tohoto klíčového odvětví přijít. Podobně šéfové chemických firem mluví o nevratných škodách celému odvětví, pokud dojde k embargu na ruský plyn. Např. šéf významného koncernu Bayer  Werner Baumann varoval v Bildu před bojkotem ruského plynu, znamenalo by to katastrofu pro německý průmysl, mnohá průmyslová odvětví by v konkurenčním světě definitivně skončila. 

Žádné komentáře: