čtvrtek 17. března 2022

carlson biden putin

(ne moc)Zábavné

Šéfredaktor Zerohedge Tyler Durden píše v dnešním komentáři k ukrajinským událostem, že situace nabírá znepokojivých obrátek, Bílý dům eskaluje situaci, poté, co Biden povolil ukrajinské armádě dodávky sofistikovaných zbraní, nazval Putina válečným zločincem. Hvězdný novinář  FoxNews Tucker Carlson včera v americké televizi komentoval Zelenského požadavek americkému Kongresu o sestřelování ruských letadel nad Ukrajinou. V jeho televizním šotu se kongresmani obou hlavních partají předháněli v souhlase se Zelenského požadavkem, ještě před týdnem američtí politici vylučovali bezletovou zónu nad Ukrajinou, rétorika se podle Carlsona posunula směrem k jaderné válce. Novinář  v miamské ulici požádal o názor  republikánskou poslankyní Salazarovou, evidentně se  už moc těšila na kadeřníka a válka neválka. "Jste pro bezletovou zónu nad Ukrajinou, nebude to znamenat, že se dostaneme s Ruskem do válečného stavu?". "Nevím přesně, co to znamená, ale jsem pro všechno, co  potrestá zločince Putina". "A když sestřelíte ruské letadlo, víte co bude následovat?" To už poslankyni velmi popudilo. "Dejte s tím  pokoj, svoboda není zadarmo..." Oficiální Bílý dům se pořád ještě neztotožňuje s toto nebezpečnou možností, ale rychle se k ní posouvá. Podobně, i když s menší hysterií než Salazarová, odpovídali na Tuckerův dotaz i další kongresmani, "nevíme, co to přinese, ale musíme to okamžitě udělat.." Carlson říká, že v tomto okamžiku to nikdo nechce říct moc hlasitě, válce s Ruskem se nelze vyhnout. Virtuálně každý, kdo má trochu moc, pro ni hlasuje.

        Proč by měl Zelenský dojednat mír s Ruskem, když na Ukrajinu proudí miliardy různé pomoci a tuny nejlepších zbraní? Nejlepší strategií války západu s Ruskem, která pravděpodobně už probíhá, je nechat Rusko pomalu vykrvácet. Rozhodnutí amerického  prezidenta o dodávkách zbraní komentuje dobrý německý informační server Journalistenwatch: Senilní loutka amerických zbrojních koncernů se ráno nadechla. Když přitiskne Putina ke zdi, brzo bude v Německu hořet i vzduch. V amerických dodávkách zbraní je 800 protiletadlových systémů Stinger, 2 000 Javelinů, 6 000 protitankových systémů AT-4, 100 taktických bezpilotních systémů atd.
        Včera se Putin v televizi v patetické řeči obrátil k národu. Ruský prezident tvrdí, že západ brzy definitivně ztratí svou planetární ekonomickou a politickou hegemonii. Celá planeta musí platit za ambice západu za každou cenu si uchovat nadvládu. Putin varoval obyvatele západu, aby nevěřili lžím o tom, že Moskva je zodpovědná za jejich každodenní problémy. Podle ruského prezidenta politické elity západu proměnily své vlastní země v jediné impérium lži. Prezident zdůvodňoval ruskou intervenci bezprostředním nebezpečím, které od Ukrajiny hrozilo Doněcké a Luganské republice, zmínil též výroky kyjevské vlády o možných atomových zbraních ve svém arzenálu. Putin varoval, že západ se pokusí využít ty, kteří odsávají prachy z Ruska a žijí ve vilách na francouzské riviéře nebo v Miami, kteří se neobejdou bez ústřic nebo husích jater a genderové svobody. Západ vyprovokuje v Rusku občanskou konfrontaci. Prezident prohlásil, že konflikt na Ukrajině byl pro západ jenom záminkou, aby nasadil sankce, jde o suverenitu Ruska. Prezident ironicky v reminiscenci na Zelenského slova řekl, že Rusko bojuje o suverenitu a budoucnost svých dětí.     

Žádné komentáře: