středa 16. března 2022

akceptovat realitu

Akceptovat realitu

Americký plukovník a televizní komentátor Abbott Macgregor řekl ve FoxNews, že Zelenský zbytečně ztrácí čas domnívá-li se, že USA ho přijdou zachránit, jediné, co může udělat,  je akceptovat realitu. Český chodící kýč Fiala nejspíš dotyčnému v Kyjevě poradil, aby dál bojoval za velmi cennou planetární svobodu vstoupit do NATO, z pražské luxus kantýny mu bude fandit. Předevčírem slavná chorvatská modelka a poslankyně italského parlamentu Nina Moricová  přesně formulovala  urgentní požadavek doby. "Krize na Ukrajině pokračuje, umírají lidé a tisíce dalších prchají před bombami. Jeden den žádáš (Zelenský) pomoc západu, jeden den říkáš, že NATO a západ nesou zodpovědnost za mrtvé. Mýlíš se, momentálně nejsi hercem v komickém filmu. Dojednej s Rusy mír a zachraň svůj lid, přemýšlet v daný okamžik je to nejdůležitější, spíš než být celý den permanentně online na všech médiích a říkat, kde jsou chyby jiných. Přestaň provokovat svět ke třetí světové válce vydíráním západu za tu nejstupidnější chybu, kterou jsou udělal a převezmi zodpovědnost a jednej. Ty sám nejsi svatý". V tom je asi hlavní problém doby, Rusko požaduje neutralitu Ukrajiny a nezávislost nebo výraznou autonomii východoukrajinských republik, pokud bude NATO potencovat Zelenského, aby na tyto kompromisy nepřistupoval, situace bude dál eskalovat.

        Včera telefonoval Putin s prezidentem Evropské rady Charlesem Michelem, Putin zmínil předvčerejší ukrajinskou raketu v Doněcku, která zabila 20 civilistů a západní média to považují spíš za dobré než zločinné, stejně tak jako stovky tisíc uprchlíků z Donbasu před ukrajinským ostřelováním nejsou pro západ zajímavé. Putin se vyjádřil, že ukrajinská strana nepřistupuje k jednání seriózně, a to asi bude hlavní problém, který pregnantně uchopil americký plukovník a Nina Moricová. V okamžiku, kdy se Rusové za obrovských ztrát zmocní velkého území a celého černomořského pobřeží, je jasné, že nebudou pospíchat s odchodem a Ukrajina přestane existovat. Válečné reflexe západních nulit typu Fiala jsou nejen vadné, ale smrtelně nebezpečné pro všechny.
           V západních spekulacích se často objevuje tvrzení, že Putin se přecenil, to může být pravda, ale nedá se z toho dovodit, že přijde o moc a globalistická liberální kamarila západního typu v Rusku povládne. Dokonce tváří v tvář fatálním sankcím Putinova popularita v Rusku narostla. Spekuluje se, že postoj Číny k Rusku není až tak pevný, jak předpokládá ruské centrum, čínské ekonomické zájmy mají být prioritnější. Pokud by platilo i toto tvrzení, opět to neznamená, že to Rusko srazí na kolena. Západní geopolitičtí spekulanti nemají chuť se začíst do historických fasciklů. Rusové oplývají jednou kvalitou, která se jinde nepotká, hrozné sankce, nebude čím  létat, kam chodit na oběd když všichni jedli u MacDo, auta přestávají být k dostání a v ruských novinách se začínají objevovat velmi sofistikované úvahy, jak postavit ekonomiku na nohy v čase tak hrozných sankcí. V západních médiích by zjednodušili už tak jednoduchý typ informování. Např. v opoziční Nové Gazetě velmi zajímavá vyčerpávající analýza od ekonoma Vladislava Inozemceva: "Může se pacient postavit na nohy",  obsah se nedá uchopit u ranního kafe, vyžaduje minimálně půldenní koncentrované studium. Evidentně nejde o tuctové novinářské bláboly běžné v Česku, ale prostor dostaly nejkvalitnější mozky, které v čase konzumního klidu degenerují a na problém se vrhají s predátorskou rozkoší, jak je známo, tyto mozky jsou zárukou řešení sebekomplikovanějších problémů.   

Žádné komentáře: