sobota 19. března 2022

woke liberal macron

Liberál aneb nepřečte se vísa karta a prachy fuč

Včera v hovoru s Putinem řekl Macron ruskému prezidentovi, že Rusko musí přistupovat k jednáním s Ukrajinou vážně. Myslel to Macron vůbec vážně? Posledních pět let dováděl francouzský prezident ruskou stranu k zoufalství, Francie s Německem spolu předsedala minskému vyjednávání o míru na východní Ukrajině. Postmoderní liberál Macron s úsměvem ignoroval všechny ruské stížnosti na nerespektování dohod a vždycky dělal to co dnes, jednoduše prázdně tlachal. Za válku Macron samozřejmě zodpovědnost necítí i když nerespektování minských dohod patřilo k jejím hlavním důvodům. Postmoderní liberál a probuzené individuum typu woke - zdá se, že je v tom velký rozdíl, ale ve skutečnosti stejní psi s různými obojky, píše ve španělském konzervativním El Manifiesto politický komentátor Hughes. Liberál je bratranec nebo starší bratr pokrokového individua woke; woke je intersekcionální, neofeminista a kritik rasy; postmoderní liberál je nominálním liberálem, socioliberálem, centristou, neoliberálem až neoconem. Řekněme oba společenské poddruhy jsou generovány 95% mixem politiky a pokrokových emocí. Postoje k válce na Ukrajině ukázaly velkou podobnost mezi oběma typy, vychází z jednoho geopolitického hlediska, které určuje jejich pohled na svět. 

         Oba dva typy nesou poselství prozřetelnosti o lidských právech: fanatismus woke individuí proti všem typům vnitřního útlaku je totožný s fanatismem propagandisty NATO v šíření "demokracie", ať už Bushovými (pravicovými) bombami nebo (levicovými) od Solany. Oba podtypy znamenají velké dobro, ať už přinášejí dobré zprávy od "antify" nebo "demokraticko-liberální" zjevení, jiný názor nebo nedejbože opak, jsou pro ně nelegitimní nebo někde už přímo trestné. Kdo se odváží poukázat na zodpovědnost USA za ukrajinskou válku, je nutně Putinovým propagandistou, velmi podobné je to v logických zdůvodňovacích řetězcech Black Lives Matter; nejsi antirasista, pak jsi rasista, kdo nesouhlasí s natovskou verzí ukrajinského konfliktu, je považován za putinovského agenta, žádá se jeho odvolání, nesmí publikovat, popř. mu hrozí prokurátor. Nositel jiného názoru se vystavuje ostrakismu nebo represím. Postoj woke a postliberál pochází ze stejného zdroje morální nadřazenosti, která nepřipouští diskuzi.
         Liberál a woke, jeden jako druhý žijí daleko od biologické nebo politické reality, v obou dvou typech lze postřehnout společnou podstatu postmoderního sociáldemokrata - normotvorné pokrytectví a významová prostituce, "jsme" znamená totéž "jako bychom byli" - po pandemické totalitární přípravě se celkem snadno společnosti vsugeroval  dojem, že jsme ve válce. Koincidenci mezi liberálem a woke jsme viděli v ostouzejících informacích o Trumpovi a v zacházení s "neočkovanými". Dnes do toho padlo všechno ruské, Rusové nebo rusofilové. Západ nasadil proti Rusku universální "cancel", skvělý systém odpojování, lest zmrazení stovek miliard (tj. dlouhé roky jsme konzumovali ruské suroviny zadarmo), blokace a zadušení všeho ruského pomocí neviditelných pavučin ctností a rozhořčení. Liberální globalizace vám najednou nepřečte visa kartu a máte po penězích. Liberál a woke probuzený se liší v nuancích a ve výcviku, v podstatě a dokonce i ve formě jsou úplně stejní.

Žádné komentáře: