úterý 15. února 2022

post postelita

Totalitní post post-elita

Inflace vybuchla ve všech sektorech, důvodem je politická a ekonomická závislost republiky na komsi daleko za hranicemi, vláda není ani minimálně schopna přijít s ekonomickou strategií, která by nás vyvedla z bahna do něhož se boříme čím dál víc. Chudák v jejím čele, místo aby vymyslel, jak na drahou energii, nás táhne v natovské vlečce do války. Z jeho žvanění na bezpečnostní radě státu plyne, že se nacházíme v přífrontové linii, brzy budeme stavět baráky pro miliony válečných uprchlíků, prý máme zkušenosti s okupací. Češi mají nejhorší zkušenosti s okupací mozku fanatismem a paralýzou myšlení a v tom je současná vládní skvadra přeborníkem. Nemáme co do činění s post-elitou, jak tyto lidi pojmenovává např. Emmanuel Todd nebo Christopher Lasch, ale s post post-elitou.

          Manès Sperber, který se zabýval všemi totalitami 20. století, rok před smrtí, když byl dekorován cenou míru, řekl: "Jak je možné, že ve 20. století byly lidské bytosti tak připraveny na dvě světové války a koncentráky?" A jeho odpověď: "Tyto hrůzné války nebyly jenom hrůzné, ale byly hrůzným způsobem vyžadované, něco jako vyblití se ze všedního dne". Podle Sperbera nespokojenost se všedním dnem, touha mít ještě něco víc, vyvolává fascinaci "moratoria na každodennost", což je válka. Válka slibuje individuálnímu i společenskému podvědomí osvobození od všednosti a cestu do ráje, minimálně do ráje morálky, budeme ještě morálnější, když přijmeme miliony Ukrajinců, asi tímto způsobem nás hodlá NATO režim zmoralizovat za velkého přispění české vlády. A samozřejmě s rozbitím Ruska mimo morálních kvalit přijdou obrovské energetické a jiné zdroje z východu.
         Paralelu k dnešní situaci najdeme v předmnichovském období, hitlerovské propagandě a jejím nepřímým spojencům ve Francii a v Británii se podařilo přesvědčit veřejné mínění, že mír bude zachráněn když se obětují Sudety.  Francouzský velvyslanec v Praze vyrazil Benešovi dech když mu tvrdil, Češi Němce utlačovali a de facto pravda je na jejich straně. V dobovém podvědomí byla už válka zakódovaná. Není jasné, co by Rusko vůbec mohlo učinit, aby západ začal jednat s minimální objektivitou a ukončil hrůzné mediální lhaní, válka se proti této zemi vede na mnoha frontách, včetně ukřižování patnáctileté krasobruslařky. Rusko dnes ráno oznámilo částečné ukončení manévrů na svém území, okamžitá odpověď státního departmentu: "nemyslí to upřímně".
        Dnes ráno média oznámila, že v telefonním hovoru s generálním tajemníkem OSN Guterresem ukrajinský ministr zahraničí Kuleba prohlásil, že Ukrajina nevyplní Minské dohody, které definují mechanismus nastolování míru mezi Ukrajinou a Doněckou a Luganskou republikou. Pokud Ukrajina nehodlá respektovat Minské dohovory, znamená to obnovení války mezi východoukrajinskými republikami a Ukrajinou, dnes je podle vyjádření ukrajinského ministra země na válku lépe připravena než v roce 2014, zásluhou masívních dodávek zbraní ze západu a dík natovským instruktorům. Velvyslanec Ruska u EU Čižov včera v hovoru v Guardianu řekl, pokud Ukrajina zahájí útok proti Rusku nebo začne zabíjet Rusy v Doněcké a Luganské republice, přijde ruská odveta. Diplomat řekl, že Rusko přesouvá vojska na svém teritoriu a na rozdíl od Ukrajiny striktně dodržuje Minské dohovory. Ukrajina kolem republik koncentrovala velkou část své armády a republiky ostřeluje z nedovolených zbraní z dodávek od západních zemí.       

1 komentář:

JZ řekl(a)...

Vystížně napsané.