středa 16. února 2022

eric zemmour

Eric Zemmour, dnes ráno velmi slibné

Nastanou hrůzné věci, aby se nemuselo dít vůbec nic, nevíme jestli válka Ukrajiny a NATO s Ruskem už začala včera nebo až příští středu, americký stařec prezident si totiž dnes ráno ve zprávách na francouzkém RFI pletl preteritum s futurem. Musí nás strašit válkou, aby se mohlo zabetonovat "demokratické" politické bahno. Dál se mezinárodní publikum mohlo na RFI  dozvědět, že je ramadán a na trhu v Dakaru není k dostání jedno koření nezbytné pro islámskou kuchyni tohoto období. A španělský kardinál blokuje šetření pedofile už mrtvých nebo  dožívajících farářů. Pravděpodobně tento typ pokroku dospěl k limitě svých možností a musí dojít ke změně, která tento úpadek ducha zastaví. Prezident Eric Zemmour by mohl být touto velkou změnou. Jeho volební preference po počátečním velkém průlomu delší dobu stagnovaly, v posledních průzkumech se obnovil jejich rostoucí trend, o půl procenta předstihl kandidátku republikánů Valérii Pécressovou a zůstává dvě procenta za Marine le Penovou. Statistici průzkumu pro Paris Match říkají, že tendence preferencí jsou na straně Erica Zemmoura.

       Zemmour je výjimečný kandidát z mnoha aspektů, oslovuje všechny segmenty francouzské společnosti, 15% příznivců ze superiorních společenských vrstev, ale 16% z lidových vrstev, má vysokou podporu u velmi mladých (12%).  Z hnutí le Penové RN dezertovaly k Zemmourovi silné tváře hnutí, poslanec Gilbert Collard, europoslanec Jerome Riviere, senátor Stéphane Ravier atd. Předevčírem došlo k úderu, strana oznámila vyloučení europoslance a normandského lídra RN Nicolase Baye, člena stranického vedení a mluvčího prezidentské kampaně le Penové, měl předávat informace z vedení strany Zemmourovi, ale od lidí z okolí le Penové se ví, že se na politika rozzuřila když v televizi jednoznačně neodpověděl na otázku, zdali v prvním kole nepodpoří Zemmoura. K Zemmourovi konvertují i silné  kádry od republikánů a z levice.
        V politických manévrech nejde jen o prezidentskou funkci, ale  v Zemmourově hnutí Reconquête se konstituuje nová francouzská konzervativní pravice, která vstřebá le penovskou RN a konzervativní křídlo republikánů. Reconquête už dnes má intelektuální a lidskou kapacitu vládnout Francii nebo se stát v parlamentu silnou konzervativní opozicí, padne Mitterandova past, jak nazývá Zemmour umělé rozdělení francouzské pravice na středovou a extrémistickou, kterou režim politicky a mediálně ostrakizuje.
         Velmi dobrou, resp. přímo rozhodující zvěstí, je včerejší oznámení Erica Zemmoura, že jeho straně se podařilo získat 500 podpisů starostů a poslanců, což je podmínkou připuštění kandidáta k prezidentským volbám. Aktivisté jeho strany se poslední týdny museli soustředit na přesvědčování lokálních politiků, aby podpisem podpořili kandidáta, který v průzkumech dosahuje 15%.   Předevčírem měl Zemmour 30 minutový telefonický rozhovor s Donaldem Trumpem, Zemmourův tým hovoří o srdečném rozhovoru, který se soustředil na otázky migrace a bezpečnosti, podle Zemmoura se oba dotkli i osudu Francie a USA ve střetu civilizací. 

Žádné komentáře: