pondělí 10. ledna 2022

zemmour peltier

Nečekaně dobré

Po nadějné explozi pravicových vůdců a stran před pár lety v klíčových zemích Evropské unie Německu, Itálii, Holandsku atd., evropskou politiku opět pohlcuje levicí řízená stagnace a perspektiva změny se vzdaluje. Samotní Orbán a Janša nemohou bez spojence na státní úrovni v západní Evropě změnit směr evropské politiky. Nadějná hvězda pravicové konzervativní politiky Eric Zemmour se v létě objevila ve Francii, ale režim má dostatečnou kapacitu a zkušenosti, aby expanzi Zemmourova hnutí pomalu udusil a Zemmoura dovedl do politické bezvýznamnosti. Erica Zemmoura počáteční vlna popularity vynesla na sedmnáct procent v předvolebních průzkumech, poslední týdny dynamika jeho prezidentské kampaně stagnuje, začalo být jasné, že pouze s mladými nadšenci, kteří vedou stranu Reconquête a kteří se nejvíc v kampani angažují, což je velmi perspektivní a zcela mimo zvyklosti evropské mládeže, ale k prezidentskému úřadu to samo o sobě nepovede. Zemmour prezidentem je rozhodujícím mementem nejen Francie, ale celého kontinentu, politickým vítězstvím bude i velké parlamentní zastoupení Reconquête, perspektivně poloha hlavní pravicové strany země.

         Do prezidentských voleb zbývá devadesát dní, začalo být zřejmé, že Zemmourova kampaň potřebuje vzpruhu, přidal se konzervativní politik Philippe de Villiers, Patrick Buisson,  republikánští starostové řady komunit atd., znamenalo to velkou morální podporu Ericu Zemmourovi, ale nemění to rozdělení sil v pravicovém táboře. Eric Zemmour objíždí Francii, téměř každodenních politických shromáždění se účastní tisíce lidí, což mohou ostatní kandidáti jen závidět, ale nestačí to ke kvalitativnímu posunu v rozložení šancí.  Včera francouzská média oznámila příchod posily do Zemmourovy prezidentské kampaně, která má aspiraci zvrátit rovnováhu šancí. Nečekaně dobrá zpráva pro celou konzervativní Evropu.
      Do Zemmourovy kampaně vstoupil  velmi vlivný 45letý republikánský funkcionář a poslanec Guillaume Peltier, do nedávna numero 2 republikánské strany, Peltier se stane mluvčím Zemmourovy prezidentské kampaně. Včera v hodinovém hovoru v Grand Rendez-vous na Les Echos-CNEWS-Europe 1 vysvětlil důvody podpory Ericu Zemmourovi. Výjimečně významnější než důvody jsou v tomto případě fyzické charisma, zjevná inteligence, absolutní politická profesionalita a komunikační magnetismus, kterým vyniká. Zemmourově kampani chyběl profesionál těchto kvalit, který navíc perfektně zvládá sílu moderní mediální komunikace. Guillaume Peltier osobně velmi dobře zná republikánskou gardu včetně kandidátky Valérie Pécresse, zná republikánské starosty po celé Francii, řekl, že nebude obtížné najít 500 podpisů starostů, což je podmínkou účasti prezidentského klání a které Zemmourovi pořád chybí. Guillaume Peltier v televizi řekl, že je prvním, ale nebude posledním z republikánů, kteří se přidají k Zemmourovi. Odhaduje se, že konzervativní pravicové ideje, které hlásá Zemmour, mají podporu u 40% republikánských kádrů. Guillaume Peltier se vyjádřil, že nemá důvěru ve Valérii Pécresse, neexistuje žádná garance, že pokud se nedostane do druhého kola, nepřidá se k Macronovi, což udělala i v předchozích volbách. "Valérie Pécresse je totéž co Emmanuel Macron". Podle Peltiera je Zemmour jediným pravicovým kandidátem, jediným kandidátem věrným de Gaullově odkazu a je to kandidát absolutní odvahy, zcela otevřený a adekvátní o stavu francouzské společnosti. Pouze Eric Zemmour je schopen shromáždit kolem sebe pravicové voliče a porazit Macrona.  

Žádné komentáře: