neděle 10. října 2021

volby 2021

(téměř)Podvod

V Česku zvítězili pěšáci Evropské unie a NATO v jedné uniformě, zvítězili za neférové podpory televizních kanálů a kulturní fronty. Převažující většina voličské základny obou koalic se nachází ve velkých městech, která parazitním způsobem vysávají většinu státu, tato centra nejenže nic neprodukují, ale neoplývají žádných duchovním kreativním potenciálem, pokud se slepý aplaus Evropské unii a bombám NATO nepovažuje za velký tvůrčí čin.  Pravděpodobně volby definitivně uzavřely dlouhou historii dvou dělnických stran, komunistů a sociálních demokratů. Obě strany prošly za své existence velmi černým obdobím, ale měly též velmi světlé chvíle, tyto strany měly  velký podíl na emancipaci třídy pracujících, vysoká kvalita této třídy je též jejich zásluha. Komunistická strana neměla jen Gottwalda a Indry, ale též Šmerala, Jílka a Goldstuckera. Filipovo vedení ctí, že nevtáhlo stranu do nechutné transformace, kterou prošli španělští, italští a maďarští komunisté, kteří se proměnili v evropskounijní kolaboranty první kategorii. S Filipem odchází velký politik vysoké inteligence a pravděpodobně už v Česku definitivně nastupuje televizní unifikovaná brigáda politiků.  Absurdně volební aritmetika českým dělnickým stranám nepřála právě v okamžiku, kdy se mohly částečně rehabilitovat před tváří historie a zabránit tomu, čemu se už zabránit nedá, vládě Fialova politického shluku málo kompetentních. 

        Fialův shluk dvou zbastlených koalic z programově protichůdných politických stran zdaleka nic nevyhrál, dostal pouze 43,4 hlasů, ale větším problémem jsou neférové koaliční konstrukce, které zbortily volební systém. Dvacet procent voličů nebude v parlamentu vůbec zastoupeno, to je první velký podvod na voličích, pětiprocentní bariéra má eliminovat nevýznamné politické subjekty, které znemožňují vládnutí, ale dvacet procent není nevýznamné množství. Tři politické subjekty bezprostředně pod 5% neprošly do parlamentu a naopak tři politické subjekty (STAN, KDU, TOP09) ve stejné úrovni volitelnosti získaly zásluhou Fialovy manipulace a slabé inteligence vedení pirátů 70 poslanců, to je evidentní selhání volebního mechanismu a současně podvod, nelze mluvit o demokraticky zvoleném parlamentu. Pokud volební mechanismus umožní, aby v účelové volební koalici došlo omylem vůdců hlavní strany k tomu, že téměř vypadne z parlamentu a téměř nevolitelný a zbytečný koaliční partner dostane 33 mandátů, pak nejenže je to směšné, ale celý tento volební mechanismus je antidemokratický a jde o podvod na voličích. Dokonce pokud je možné spekulovat o pravděpodobné podpoře SPD, dá se tvrdit, že Babiš a spol. mají většinovou podporu voličů.. Řešením odpovídajícím duchu ústavy by bylo rozhodnutí ústavního soudu o dodatečném snížení bariéry vstupu do sněmovny na jedno nebo půl procenta, pak by se naplnil duch ústavy o volbách jako demokratické artikulaci lidové vůle. Pokud ústavní soud nevstoupí do hry, je prezident oprávněn volit svá řešení, tj. umožnit vládu podle reálné vůle voličů.
           V  ruských EAdaily české volby komentují jako vítězství zběsilých anti-Rusů, podle těchto novin Česká republika brzo přetrumfne Polsko v nenávisti k Rusku, potrvá to tak dlouho, dokud si lid neuvědomí, co ztrácí. Hlavním smyslem zahraniční politiky ČR se stane boj s Ruskem. Podle novin se dá považovat volání prezidenta Zemana a Klause po ukončení protiruské hysterie za hlas rozumu. Většina českých politiků zapomněla na partnerství s Ruskem, za agresívní rusofoby považují ruské noviny koalici Spolu. ODS a Top09 bez skrupulí útočí na Rusko, připomíná to nejtemnější historické chvíle, tyto strany dokáží mluvit jen v termínech sankcí a síly, tyto dvě strany iniciovaly demontáž skulptury maršála Koněva. Lídr ODS Fiala, který vyzývá ke sražení Ruska na kolena, se stane premiérem. Bohužel!      

1 komentář:

JZ řekl(a)...

Vystizne napsano. Souhlasim.