úterý 12. října 2021

zemmour covid

Už ne Covid

Ve Francii se najednou Covid odpařil, hlavním tématem je už několik dní tsunami Zemmour, před pár dny v širším průzkumu popularity prezidentských kandidátů vyletěl esejista Zemmour na druhé místo (17%), odsunul Marine le Pen (15%) a přiblížil se k Macronovi (24%), otevřela se mu cesta do druhého kola. Zemmour nestoupá v prezidentském ratingu kvůli mediálně vybuzené sympatii, ale z důvodu, který evropskounijní doba přestala chápat – je lepší, znalejší a fundovanější než ostatní, velká znalost historie není u Zemmoura sebeúčelná, opírají se o ní body příštího prezidentského programu, který se pomalu rýsuje. Esejista se vyjádřil, že na programu pracují vysocí funkcionáři, polytechnici, prefekti, lidé všech azimutů, řekl, že je fascinován úrovní těchto lidí. Zemmour říká, že jsou témata jako průmysl, fiskální otázky, školství, která jsou fundamentální, ale opakuje, že první jeho prioritou je imigrace. Jeho prvním aktem po zvolení prezidentem bude vyhlášení referenda o imigraci, jinak totiž soudci a obzvlášť zpolitizovaný ústavní soud zablokují všechna protiimigrační opatření, je čas imigraci srazit k nule. Smyslem politiky není překládat do reality pseudoušlechtilé vize, ale zabezpečit národní zájem. Zemmour po zvolení zastaví tzv. slučování rodin, kterým se do Francii přesouvají masy lidí z muslimských zemí, zruší právo, které automaticky garantuje francouzské občanství všem narozeným ve Francii, zruší výdaje na cizince, tj. příspěvky na bydlení, rodinné přídavky imigrantům atd., žádosti  o azyl budou akceptovány jen mimo stát, žádné automatické prodlužování povolení k pobytu. O důležitých otázkách budou Francouzi rozhodovat v referendu.   

       Není divu, že  Macronův dvůr vytáhl proti Zemmourovi těžkotonážní artilerii. Podle redaktora jedné veřejněprávní televize je Zemmour virus, který se musí dezinfikovat, státní dozor nad médii to chápe jako svobodné vyjádření názoru, přitom televizi CNEWS dozor přinutil, aby Zemmoura bezdůvodně propustila. Podle ministra zdravotnictví Oliviera Verana je Zemmour dobrodruh odmítnutí (asi EU) a rasismu, který cituje velké autory jako ostatní ceny jablek, ale není to žádný seriózní historik. Eric Zemmour mu okamžitě odpověděl: „Pan Veran byl formován socialistickou mládež, jak říkal Mitterand „školou vší perverze“ a pak socialistickou stranou, mladý aparátčík udělal velkou kariéru, ve svém mentálním schematu se považuje za ztělesnění pravdy, která jeden den říká, že musíme chodit s maskami na obličeji a za dva dny nato, masky nejsou potřeba“. Socialistická prezidentská kandidátka a starostka Paříže Hidalgo řekla, že je jí z rostoucí popularity Erica Zemmoura  na zvracení, v tom samém hovoru vyprávěla o svých integračních  pohádkách a o pojetí francouzské (barevné) identity. Mainstreamoví fašistologové mohou použít proti Zemmourovi jakoukoliv rétoriku popř. zbraně, má se zato, že deratizují městské kanály od krys, jaksi se přehlédne, že jde o člověka, kterému to navíc víc myslí než deratizátorům samotným. Zemmour je virusem, protože se odvolává na francouzskou identitu a přesídlování muslimských mas z Afriky do Evropy považuje za zrůdné. V evropskounijním pojetí má demokracie smysl pouze tehdy,  pokud voliči rozumně vybírají mezi kmány globalismu s pokrokovým viděním národní suverenity. Podle jiných mainstreamových odborníků, pravda „Zemmour je virus“, stále platí, ale jeho antiimigrační obsese je léčitelná v psychiatrickém zařízení, mj. to naznačují někteří významní členové Macronovy strany LREM. Proti Zemmourovi vytáhl v jednom šiku celý mainstream, od macronistů až ke komunistům, komunistický prezidentský kandidát Fabien Roussel: „Musí se zpřísnit Gayssotův zákon a vyhlásit za nevolitelné osoby, které byly odsouzeny za rasismus a šíření rasové nenávisti“. Podle této stalinistické ropuchy (citace z RiposteLaique) by tam automaticky padl i Zemmour.
        Propaganda anti Zemmour, téměř jakoby to byla spásná zaříkávací formule, včetně předáků národní pravice, místo toho, aby se semkli za Zemmourem, koncentrují se na své stále se opakující a předem prohrané prezidentské kandidatury, Marine le Penovu zastupující předseda RN  Jordan Bardella a šéf Debout la France Dupont-Aignan jsou otřeseni Zemmourovými návrhy. Dokonce významný konzervativní liberál Henry de Lesquen na svém webu píše o deseti důvodech proč nevolit Zemmoura, dá se to koncentrovat do jedné věty: „Zemmour není Francouz, je ve službách židů...“. Tento typ konzervativců má na francouzské krizi stejný podíl jako nejradikálnější levicoví osmašedesátníci.
       

Žádné komentáře: