úterý 10. srpna 2021

zrada afghanistan

Jednoduše zrada a podlost

NATO to pomalu v Afghánistánu balí, ještě neodtáhlo a Talibové už dobyli sedm provincií a nezadržitelně se blíží k hlavnímu městu. Kdo jsou Talibové se na západě v podstatě neví ani po dvaceti letech bojů a bádání západních univerzit a tajných služeb. Západní unifikovaná média katastrofu západní intervence nenazvou porážkou, podle západních výkladů NATO stahuje organizovaným způsobem svá vojska  a zanechá v zemi silnou civilní společnost, ženy si přišly na svá práva atd. Televize vytváří dojem, že naše přítomnost v zemi přinesla mnoho dobrého, německý ministr zahraničí Maas dokonce v parlamentu prohlásil, že hlavní cíl byl dosažen, z afghánského území se neplánuje žádný teroristický útok a pohrozil Talibanu, pokud by se opakovalo něco podobného jako v září 2001 v New Yorku, tak uvidí. Poslancům muselo dát hodně práce zadržet výbuchy smíchu. Podle ministra jsou v ústavě země zakotvena lidská práva, ženy mají volnost a zastávají i funkce ve státních úřadech. Afghánistán si podle německého ministra vybudoval policejní a vojenské složky, které spolupracují se západními státy. Všechny tyto ministrovi sny se rozsypou jako domek z karet tři dny po odchodu amerických vojáků. Pokud německý ministr zahraničí říká něco takového o Afghánistánu, pak lze předpokládat, že podobné snůšky nesmyslů a lží tvrdí o Bělorusku, o otrávení Navalného, o Maďarsku apod.

       Ať už byl vpád zemí NATO do země oprávněný nebo nebyl, jejich odchod je zradou a podlostí. Miliony lidí, které svedly západní peníze a styl života budou procházet očistcem, mnozí z nich budou zabiti. Afghánistán dává možnost fanatikům západních ideologií konečně ukázat svoji mravnost a jít do země bojovat za liberální demokracii a svobodu, demokratické chvilky ztrácí čas demonstracemi v centru Prahy, když mohou s lepším efektem bránit Kábul, komunisté bojovali za Madrid, česká pravdoláska může prokázat své kvality v Kábulu a okolí. Tvrdit, že z území Afghánistánu se neplánuje teroristický útok je halucinogenní vizí německého levičáckého sociáldemokrata. Země NATO svojí zbabělostí a podlostí připravily pole pro triumf nejreakčnějších islámských sil na planetě a tento triumf bude pro islám obrovskou vzpruhou.
         Z Afghánistánu jsme byli desetiletí ohlupováni falešnými a nepravdivými informacemi. Z televizního zpravodajství vyplynul pouze jeden pravdivý fakt, když si Afghánka shodí burku nebo závoj, vypadá líp než Evropanka. Západ si vědomě nalhával, že kmenová a klanová struktura, když už nebude překonána, se stane kompatibilní s principy právního státu a Afghánistán se stane multikulturní společností s liberálními rysy. Dlouhodobě tuto lživou iluzi živily různé neziskovky a v kábulských hotelích dobře opevněné zpravodajské týmy. Dověděli jsme se, že afghánská děvčata chodí svobodně do škol, mák pomalu nahrazují jiné plodiny atd., ovšem zamlčelo se, že to platí pouze v rezidenční části hlavního města.  Neziskovky budou první, které vezmou nohy na ramena, miliardy, které západ rozpustil v zemi se budou rozpouštět třeba v Gaze, o které čerpá západ informace podobných způsobem, především od neziskovek a tajných služeb, což je fakticky totéž.
      Zemi očekává talibanské inferno, píše se o  tom, že Talibové zabijí všechny, kteří pomáhali během posledních dvaceti let nepříteli. Asia Times píší, že od počátku bylo jasné, že dobře živeni západní vojáci nebo jinak turisté v afghánském politickém a kulturním milieu, nemají ani nejmenší šanci, aby splnili své sliby o demokracii, stabilitě a pokroku. V novinách uvádí příklady budoucího, které už nastalo. Např. tlumočník Sohail Pardis pracoval pro Američany dva roky, před několika lety ztratil job, neprošel detektorem lži, který Američané používají pro povolení vstupu na své základny. V květnu, dávno poté co pracoval pro Američany, bylo jeho auto zastaveno na silničním bloku a když vystoupil, uřízli mu hlavu. Zdaleka to není izolovaný případ. Američané a intervenční země NATO se v Afghánistánu k něčemu zavázali, učinili sliby na nichž část populace postavila své životy, to všechno má jistou mravní závaznost. Dvacet let západ ohlupoval zemi idejemi o liberální svobodě a jak se ukazuje, šlo o pouhou propagandu zbytečnosti, za kterou nestojí bojovat a která dlouho nevydrží. Američané zradili jižní Vietnam v dubnu 1970, íránského šáha, Kurdy v 1991, Afghánistán je poslední v dlouhé řadě liberálních zrad. Vojáci NATO, jejichž politici toho Afgháncům tolik naslibovali, jsou v bezpečí, zpátky ve svých zemích. Ti, kteří jim pomáhali, zaplatí krutou daň. 

Žádné komentáře: