pátek 27. srpna 2021

nato kabul

Společenství agresorů

Před pár dny prohlásil generální tajemník NATO: „NATO nedopustí, aby mezinárodní terorismus ohrožoval alianci z území Afghánistánu…“. Včera obrovský atentát kolem kábulského letiště. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharova přirovnala Stoltenbergovu řeč ke komickým monologům z Policejní akademie. Macron před časem v zřídkavém duchovním procitnutí prohlásil, že NATO nemá mozek. NATO selhalo v Afghánistánu na celé čáře, tato organizace a její tajné služby nejsou schopny zajistit pár dní bezpečí kolem letiště, ale Stoltenberg bude žvanit o planetární zodpovědnosti NATO. Stoltenberg stejně jako organizace, kterou vede, ztratili instinktivní orientaci, na prvním místě by měl tento vojenský štváč po katastrofě v Afghánistánu podat demisi s celým politickým vedením organizace, včetně českých podržtašků různých úrovní v této organizaci.

       Podle arabské televize Al-Arabia, která se odvolává na zprávu generálního inspektora americké vlády pro rekonstrukci (SIGAR), jenom deset typů zbraní a munice, které NATO v posledních dvou měsících předalo afghánské armádě, a které padly do rukou Talibů, přišlo na 212 milionů dolarů. Např. 6 útočných letounů A-29 za 133 milionů, 200 obrněných vozidel M1151 za 41 milionů atd. Na reportážích arabské televize je vidět, jak Talibové s entuziasmem operují na obrněných vehiklech z NATO. Zbraně NATO se dostaly do rukou středověkých náboženských fanatiků. Specialisté v Reuters uvádí, že Talibové už mají v rukách 2000 obrněných transportérů, 40 jednotek bojových letedel, včetně vrtulníků UH-40 Black Hawks a drony ScanEagle. Podle Asia Times tréning afghánské armády přišel západní svět za posledních 15 let na 83 miliard dolarů, ta kompletně zkolabovala nebo dobrovolně přešla i se zbraněmi na stranu Talibů. Podle AT američtí vojenští odborníci přiznávají, že Talibové koncentrují v rukách enormní množství moderních zbraní. Talibové, jak potvrzují satelitní snímky, se zmocnili 200 bojových letadel.
        Ať jsou důvodu tak rychlého kolapsu afghánské armády jakékoliv, na straně západu musí být příslušné civilní, bezpečnostní a vojenské struktury pohnány k zodpovědnosti. Musí se vyhodnotit rozsah vojenského a další technického hardware financovaného českým státním rozpočtem, který padl do rukou Talibů a kteří armádní a bezpečnostní funkcionáři za to nesou nesou zodpovědnost. Americké komando a Stoltenberg a spol. požadují od členských zemí NATO zvýšení rozpočtu na zbrojení, česká televize a opoziční poslanci z NATO servilních stran dělají tomuto požadavku propagační klaku, na druhé straně zcela neschopná politická a vojenská struktura organizace daruje středověkým teroristům moderní zbraně za desítky miliard dolarů.
        Profesor Hammer v Journalistenwatch píše, když zbankrotuje podnik, vyvozují se osobní a věcné konsekvence. Generální sekretář NATO se v evropských televizích tváří, jako by on stál mimo hru. Vojenské komando NATO ani náznakem nenaznačilo, kdo ze zodpovědných byl nebo bude propuštěn. Trump nazval NATO zbytečnou organizací. Tato organizace měla vždycky hlavní zadání vybírat příspěvky pro americký zbrojní průmysl a strašit západ ruským nebo čínským nebezpečím. Žádný státní projekt v Evropské unii není tak drahý jako NATO, ale žádný rovněž není pochybnější než tento projekt. Američané nechtějí mít jenom k dispozici koloniální vojenskou sílu, ale chtějí, aby druzí též zaplatili jejich přefutrovaný zbrojní průmysl. Po rozpadu SSSR neexistuje důvod k existenci této organizace, Putin je velmi umírněný a vstřícný prezident. USA ho očerňují jak mohou, protože se jim nepodařilo ukrást ruské přírodní zdroje a Putin udatně odolává válečnému harašení NATO. Mimo NATO Evropu nikdo vojensky neohrožuje. NATO se proměnilo z obranného společenství ve společenství agresorů, jako v Kosovu, Iráku, Libyi nebo v Afghánistánu. Údajně brání lidská práva, ve skutečnosti jde o americké zájmy, o obranu dolarové hegemonie, NATO je pomocným vojenským kontingentem americké hegemonní politiky, dnes je nebezpečné celému světu. To je taky důvod proč prohrálo všechny války. Několik let staré fráze o tom, že NATO hájí naši svobodu pod Hindukušem nebo bojuje s atomovým terorismem v Iráku, zapomněli i samotní propagandisté této organizace.       

Žádné komentáře: