pondělí 23. srpna 2021

liberal ruskoje slovo

Liberální svoboda a málokdy pravda

Měsíčník ruské menšiny v Česku Ruskoje slovo (RS), který subvencuje ministerstvo kultury, kromě zajímavých historických reminiscencí, např. historika Alexandrova o začátku války, o Gumiljevovi atd., věnuje velkou část tiskové plochy nehorázné antiruské propagandě s typem rétoriky blízké agentům bezpečnostní služby, samozřejmě jiné než ruské. Např. v popisu setkání Putina a Bidena vymyslel Jurij Fedorov originální typ protiruských pomluv, i otrlého čtenáře překvapí, co všechno se dá vymyslet. Nekonečné jsou možnosti liberálního mozku. Summit ve vile La Grange v Ženevě. Už tento fakt samotný je podle pisatele velkou porážkou Putina a spol. Proč? Jednoduché, la grange znamená kravín, pro kremelské vládce a jejich propagandistický servis je to velká potupa, jsou zvyklí na mramorové síně. Podle pisatele se Biden  uvolil k setkání, aby Putinovi stanovil červenou čáru, kterou nesmí překročit, když k tomu dojde, bude potrestán. Na tiskové konferenci se Biden spokojeně usmíval, omluvil se přítomným a sundal si sako. Zato Putin, vzteklý, agresívní, o summitu nehovořil, ale opakoval své propagandistické teze,  při odpovědích na konkrétní otázky mu chyběl zdravý rozum. Pisatel to dokladuje: Putin v odpovědi o problému Navalny připomněl negativní jevy v ulicích amerických měst, dál připomněl Afghánistán, Američané bombardovali Taliby a zabili přitom 120 svatebčanů, řekněme omyl, americké drony v Iráku popravují civilní osoby, které soudí americké tajné služby atd. Komu chybí zdravý rozum? Evidentně je to české ministerstvo kultury, které podobné psavce subvencuje.

      V časopise publikovali hovor s populární moderátorkou Echa Moskvy Ksenií Larinou, rádio má v Rusku velkou publicitu, ale moderátorka líčí totalitní apokalypsu, která vládne Ruskem. V žádné evropskounijní zemi nepůsobí médium tak velkého rozsahu, které by negovalo principy státu jako Echo Moskvy v Rusku, v tomto případě nelze hovořit o opozici, ale o totální válce proti státním strukturám. Stejně jako v dalších liberálních médiích, propaganda západního pojetí se vnoří do všeho, včetně zpráv o počasí. Larina líčí v článku svou apriori elitní kariéru, do rádia ji dovedl otec, který samotný se z frankofonního oficíra Rudé armády propracoval na populárního moderátora. Larina uvádí, že existuje spousta liberálních médií, ale režim přitvrzuje. Článek doprovází svým způsobem symptomatické foto Lariny s Navalnym v redakci Echa Moskvy, servilně přitulená k směšné primerosové ikoně. Ruské politické struktury vychází z jednoduché logiky, která je momentálně pro Rusko jedinou možnou sebezáchovnou cestou, médium nemůže financovat nikdo ze zahraničí, pravděpodobně se liberálům přestávají dostávat finance a liberální novinářská elita nepřipustí fakt, že jejich média mohou být nudná a nebýt o ně zájem. Liberální ruská a hlavně parazitní moskevská elita má tradiční program, na prvním místě jejich vlastní prosperita plus nekonečné reformy, které by přiblížily Rusko západu, lépe, které by je definitivně rozložily.
       V jiném čísle RS je rozsáhlý hovor s ruskou novinářkou Marija Strojeva, která momentálně žije v Praze a pracuje pro ukrajinské rádio emitující do Ruska. Opět úžasná kariéra na přelomu osmdesátých a devadesátých let, svět se (moskevským) elitám otevřel, liberální Moskva parazitující na nerostném bohatství Ruska předstihla Los Angeles, ale pár kilometrů dál chátrající a rozkládající se Rusko. V hovoru novinářka spustí litanie o ukrajinské svobodě a antiruské pomluvy. Včera informovalo  rakouské státní ORF o uzavření populárního ukrajinského webovského kanálu strana.ua, prezident Zelensky dal zavřít tento vlivný informační kanál, ukrajinské tajné služby označily novináře kanálu za proruské propagandisty. Šéf ukrajinské asociace novinářů Sergej Tomilenko prohlásil, že zavření kanálu znamená pohrdání opozičním názorem. Do litanie pravdy propagandistky liberálních svobod Marije Strojevy něco podobného nezapadá. Na závěr hovoru Strojeva říká, že by pro ni bylo velkou ctí pracovat v médiu kvalit BBC, které je nezávislé. Tazatel z Ruskoje Slovo se snažil dokonce bůhvíkomu sugerovat, že BBC žije z peněz diváků, což je běžný typ podvodu, s kterým se v liberální propagandě pracuje.
       BBC je výkladní skříní globalistického liberalismu, rozšifrovat jejich demagogii není snadné. Iain Davis v offGuardian píše, že BBC se rafinovaná propagandistická organizace, např. když jedna lékařka ve sledovaném pořadu otevřela problém trombóz způsobovaných vakcinou, okamžitě ji utnuli, televizní moderátoři spustili relaci o počasí. BBC má zcela jasné zadání propagovat jednu verzi pravdy. V této rafinované propagandě jde o akceptování předkládané pravdy, aniž by se divák ptal po evidenci nebo důkazu. To se jim daří excelentně. Důvěryhodnost, s kterou operuje BBC, není založena na racionalitě, přesto se zdá, že miliony lidí se s tím ztotožňují jednoduše proto, že to BBC stále tvrdí. BBC a politický liberální establishment jsou synonyma. Iain Davis píše, že je směšné tvrdit, že BBC je nezávislá.
        Na tom samém médiu najdeme zajímavý  příspěvek z loňského června o otrávení Skripala od Kit Knightly. BBC má nové psychodrama. Otrávení Skripala a jeho dcery v Salisbury v roce 2018. Přesně co očekáváte. Šokující! Čtyřhvězdičkové pro Guardian. Všechno, co má toto krytí, navíc vládní, musí být popsáno jako záležitost vyšších hodnot. Ale co pak s několika klíčovými fakty, o kterých BBC mlčí?
       Alison McCourt a její rodina při procházce v salisburském parku byli první, kdo objevili na lavičce Skripala a jeho dceru. Alison a rodina poskytli první pomoc. Naštěstí nejen matka, ale i dcera byla znalá. Proč BBC vypustila tuto informaci? Snad proto, že celé jméno Alison je  plukovník britské armády a funkce hlavní sestra britské armády. Podivná shoda okolností. Craig Murray s obvyklým suchým humorem to komentoval, právě když vám při vysávání havaroval vysavač, zaklepal na dveře opravář vysavačů. Ovšem opraváři vysavačů pořád někde existují, ale kolik je specialistů na novičok?    
      „Toxic dagger“  bylo armádní cvičení, kde participovala Defence Science Technology Laboratory (DSTL) a námořní komando. Trénovaly se speciální síly pro zacházení s chemickými, biologickými a neurologickými zbraněmi. Cvičení probíhalo od 20. února do 12. března, Skripal byl otráven 4. března. Vedení DSTL má sídlo právě v Salisbury. Rusko se  mělo pokusit otrávit svého bývalého agenta právě uprostřed cvičení neurologických zbraní. Očividně informace o armádním cvičení byla pro BBC nestravitelným soustem, a tak ji nezmínila.
         Pablo Miller, bývalý příslušník Royal Tank Regiment, činovník v úřadu biologického vzdělávání a agent MI6, byl Skripalovým kolegou. Millerovo jméno bylo zmíněno v prvních dnech po události v Telegraphu, ale potom vymazáno ze všech informací. Odhalilo se, že v tajných vládních dokumentech byl zmíněn jako Skripalův agent v MI6. Do BBC dramatu to nezapadalo. Nebo  Mark Urban, který je zaměstnancem BBC. Je jejich diplomatickým editorem a osobně dohlížel na informování o Skripalovi. Craigh Murray napsal, že v BBC ho nikdy neukázali, i když je důležitou součástí jejich produkce. Urban se účastnil stejně jako Miller armádního cvičení. Několik měsíců po události odhalil, že pravidelně dlouhé týdny hovořil před otrávením se Skripalem a v říjnu 2018 o tom vydal i knihu „Život a blízkost smrti ruského špiona“. Z knihy vyplývá, že Skripal podle všeho stále pracuje pro MI6.

Žádné komentáře: