pondělí 3. května 2021

parlament ep

 To má být parlament

 Pandemická krize ukázala, co za elitní typ dokáže vybrat parlamentní demokracie, místo toho, aby se poslanci Evropského parlamentu trápili rychlým  návratem k ekonomickému normálu, tráví čas vymýšlením dalších a dalších sankcí proti Rusku, bohužel ve špinavé hře lží má tentokrát klíčové místo Česká republika.

      Snůška nesmyslů, která zaplňuje protiruský sankční spis Evropského parlamentu naštěstí nedojde realizace, rozhoduje Komise a Rada, schválené sankční nesmysly ukazují na kvalitu tohoto tělesa. Evropský parlament je výsměchem demokratickým pojmům, zdánlivě demokratické postupy vybraly tam sedící politickou druhotřídní klasu, nesmyslná a reálným potřebám irelevantní agenda ukazuje na zbytečnost tohoto tělesa. Sankční spis EP má podobu ultimata poražené zemi ve válce, pokud by druhá strana chápala EP jako mocenské rozhodovací centrum nějaké země, měla by právo této zemi vyhlásit válku. Evropský parlament povýšil mezinárodní vydírání na vrcholnou evropskou normu, požaduje odříznout Ruska od Swiftu, zavřít Nord Stream (nejen 2, ale i 1), stop všem energetickým dodávkám z Ruska, zastavit výstavby atomovek realizovaných Rosatomem (uvalit sankce na země, kde se tak děje) atd. Počátkem sedmdesátých let se studentům v Brně zdálo, že bilakovci mohou jenom vyloučit ze strany velkého filozofa a věhlasného architekta, nikdo nevěřil, že dotyční mohou skončit v místní cementárně. Bilakovci z Evropského parlamentu spolu s Borrellem a podobnými táhnou Evropskou unii do válečného stavu s Ruskem. Ekonomické konsekvence v nenávistné ideologické obsesi nemají  místo, ruská energie je pro Evropu nejlevnější dostupnou energií, desetiletí trvající bezproblémové dodávky prokázaly její nezastupitelnost. Poslanec krymského parlamentu a vedoucí výboru mezinárodních vztahů Jurij Gempel odpověděl Evropskému parlamentu na požadavek svobodné plavby v Kerčském průlivu, „Rusko stroze respektuje všechny mezinárodní normy, průchod lodí průlivem je zcela svobodný, stačí když loď zaregistruje požadavek na proplutí, Kerčský průliv, to jsou vnitřní vody Ruské federace a tvrzení EP jsou nemístná“. Poslanec krymského parlamentu prohlásil, že diktát EP je zcela nepřijatelný, mezinárodní organizace jako OSN a OECD se mohou přesvědčit o svobodě plavby. Ovšem tzv. Evropskému parlamentu nejde o fakta nebo nedej bože o pravdu.
       Nikdo ať není čistý! Z evropskounijní šedi málokdy ční něco jiného než šeď, ale tentokrát přece něco vykvetlo, a podlost, která nemá míru ani v trapnosti. Evropský ministr zahraničí Borrell vyzval Srbsko, aby se podřídilo evropskounijním sankcím proti Rusku a tak se připravilo pro vstup do Evropské unie. Jestli Srbsko chce vstoupit do EU, musí proti Rusku nasadit sankce. Je známo, že kriminálníci mezi sebou poctivého netrpí.

Žádné komentáře: