čtvrtek 18. března 2021

biden abc

Zbláznil se

Předevčírem v interview ABC prohlásil Biden o Putinovi, že je vrah. Ani v obdobích nejstudenější války by se nikdo z lídrů obou stran nesnížil tvrdit o soupeři, že je vrah a že za něco zaplatí apod.  Biden už není úplně při smyslech, ale jako opilec zjevuje svou černou pravdu, kterou má v duši, svět může doufat, že jaderný kufřík už mu nepatří.  Obviňování Putina z vměšování do amerických voleb svědčí o slabé fantazii a nehorázném sebepřeceňování, koho už zajímají americké volby, které ani volbami nejsou. Primitivní hatmatilka amerického Pepka „já tě znám a ty znáš mě, jestli k tomu došlo, můžeš se těšit“, tento chudák, který strávil většinu života ve washingtonských ofissech, se domnívá, že zná Putina, je taky možné, že zapomněl, že je americkým prezidentem, pak může říkat cokoliv. Den předtím zveřejnil ředitel americké zpravodajské služby dokument, kde se prezentuje směšná konstrukce o tom, že Rusko prostřednictvím ukrajinských double agentů rozšířilo proti Bidenovi pomluvy - bez důkazů, domněnky, smyšlenky, zbožná přání.

        V interview ABC opakoval Biden tvrzení, které v nějaké formě vyprávěl několikrát předtím, při návštěvě Ruska v 2011 měl říct Putinovi „dívám se vám do očí a nevidím tam duši“, což je typická rétorika amerického ušlechtilého póvlu, člověk musí zaslzet při hollywoodském dojáku, jinak nemá duši a kdo nemá duši je nelidské monstrum. Bush o Putinovi řekl něco docela jiného „hleděl jsem mu do očí, je to velmi upřímný a důvěryhodný člověk, měl jsem pocit, že cítím jeho duši“.  Putin často komunikuje i s lidmi velmi dole na společenském žebříčku a že by neměl duši si nikdo nevšiml, právě naopak. V izraelském rádiu vyprávěla příhodu jedna žena žijící v Izraeli, v Rusku učila ruštinu a náhodou byl jejím žákem kdysi i Putin, v Izraeli to neměla s povoláním jednoduché. Před dvaceti lety při státní návštěvě Izraele ji Putin vyhledal a pohovořil s ní, pochopil její tíživou materiální situaci, za své prostředky ji koupil byt a zavázal jí, aby o příhodě s nikým nemluvila. V rádiu řekla, že po dvaceti letech bere slib za promlčený.
      Biden je specialistou na překrucování fakt a fabrikování falzifikací, s Obamou před předáním prezidentského úřadu v 2016 zintrikovali proti Trumpovi kampaň o ruském vměšování do voleb, která v podstatě zablokovala jeho vládnutí. V roce 2003 jako předseda zahraničního výboru amerického senátu, Biden podpořil rozhodujícím způsobem zahájení války v Iráku a otevřel tím bránu katastrofě, jejíž důsledky dodnes pociťujeme. Zfalšováním voleb se dostal do prezidentského úřadu a dnes je podle něho ruský prezident vrahem, kolik lidí zahynulo brutální smrtí Bidenovou politikou v Libyi, v Sýrii atd.? Člověk,  který strávil život v kuloárech intrik, vykládá pohádky o své schopnosti jednat se zahraničními lídry. Někteří američtí znalci politické scény vůbec zpochybňují Bidenovu pohádku o Putinově duši, Obama ho poslal do Ruska, aby oživil vzájemné vztahy, konformní Američan, jakým Biden každým coulem je, by si nikdy neodvážil hrát na macho za šéfovými zády. Biden má delší záznam v registru lhaní, lhal o akademických úspěších, o účasti v hnutí za občanská práva, o podvodných aktivitách svého syna atd. Americký prezidentský kleptoman si našel záminku pro další sankce a otevřenou studenou válku. Bidenova bigotní představa o Rusku je totožná s McCainovou a možná se to blíží českotelevizním představám – Rusko je kolabující země, žádná ekonomika kromě ropy, neschopné soutěžit se západem, vymírající země řízená zloději z KGB, utlačený lid, naneštěstí mají atomové zbraně. Této rétorice americká elita věří, ale s jistým korekčním residuem, totiž proč jejich astronomický vojenský rozpočet, proč protiruské sankce a všude kolem ruských hranic atomové hlavice a základny namířené na Rusko, když se podle této rétoriky země sama rychle zbortí?

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Velmi dobře a pravdivě napsané. Děkujeme.