pátek 19. března 2021

barbaradi magadan gubernator

Básník Krolov a Barbara Di

Putin v online hovoru s obyvateli Krymu popřál Bidenovi pevné zdraví a na dotaz o Bidenově invektivě odpověděl, že když hodnotíme jiné lidi a národy, je to jako bychom se dívali do zrcadla sami na sebe, vidíme své vlastní kvality, velmi  trefná odpověď americkému volebnímu falzifikátorovi, Putinova odpověď se zamlouvala i ruským mediálním nepřátelům po celé planetě. Putin komunikuje denně se spoustou lidí, od ministrů až po stěžovatele na špatnou vozovku, s velkou účastí a co se nikde na západě nevidí, s velkou detailní znalostí všech možných problémů. Např. je udivující rychlost s jakou se téměř vyřešil komplikovaný problém vody pro Krym, kterou s americkým a EU požehnáním Ukrajinci zablokovali a na jehož řešení se prezident podílel. Biden si plete duši se schopností zkřivit ksicht do něčeho, co se podobá úsměvu, jak řekl jeden neúspěšný Čech, který se pokoušel o kariéru v Hollywoodu, Amerika má všechno možné a nemožné právě kromě duše, v slovanském Rusku je to možná naopak.

        Na stránkách extra dobrých italských novin Il Giornale visí už od listopadu článek Barbary Di „Ripetete tutti“, opakujte si – v některých státech Unie rozdíl pár hlasů, ale Biden vyhrál; relevantní důkazy o falšování hlasů, ale Biden vyhrál; 65 milionů hlasů posláno poštou bez prokazatelné identifikace voliče a garance vyjádření vůle, ale Biden vyhrál; tisíce hlasů pro Bidena od lidí dávno zemřelých, ale Biden vyhrál; v 28 státech software pro počítání hlasů přiděloval  Bidenovi tisíce Trumpových hlasů, ale Biden vyhrál; opakujte si, CNN věděla dávno předem, kdo vyhrál.   
      Gubernátor Magadanské oblasti Sergej Nosov odpověděl na Bidenovu urážku ruského prezidenta: „Pan Biden si dovolil urazit našeho národního vůdce a celý náš národ. Básník Krolov napsal: „Milí zámořští sousedé, dobře živení, sytí, důležití jak bohové. Nebuďte ruského medvěda, nechte ho klidně spát v jeho brlohu, nesahejte do jeho práv. Jezte a pijte, co hrdlo ráčí, jinak si nedokážete představit, jak to všechno dopadne“. Bidenově protiruské animozitě dávají někteří komentátoři hlubší rozměr, nepřátelství vůči Rusku živí americký zbrojní průmysl nebo už Tocqueville psal o věčném soupeření Ruska a Ameriky a objevila se jiná zdůvodnění, ovšem už bez hlubokých zdůvodňování je Bidenovo CV hlavním důvodem. Animozitu vůči Rusku v této primitivní podobě neoddiskutovatelně zahájil Obama a s Bidenem se v tom dobře doplňovali. Pokračování rétoriky studené války a údajné ruské nebezpečí je pro americké jestřáby nástrojem mobilizace beztvarých evropských spojenců a legitimování expanzionistické agresívní politiky, letos, stejně jako před léty.
         Nic nového pod sluncem nebo špatné déjà-vu je Biden. Od 1973 seděl v americkém senátu, člen a nakonec předseda senátního zahraničního výboru. Ovlivnil podstatným způsobem Bill Clintona v době jugoslávské války, neměli bychom zapomenout, že Biden sankcionoval konec dialogu s Bělehradem ve prospěch bosňácké a albánské strany, kde byla jeho duše, když žehnal americkým bombám nad Bělehradem. Bez Bidenovy podpory v senátě by Bush nemohl válčit v Iráku. Biden podpořil rozšíření Atlantické aliance a Evropské unie až k hranicím Ruska, členství v těchto organizacích odviselo od protiruské nenávisti a tzv. demokratizace a výprodeje národního majetku. Biden je od počátků své kariéry stoupencem a vykonavatelem americké hegemonie dobra a liberálního internacionalismu po planetě. Byl klíčovým antisrbským jestřábem v Clintonově administrativě, spoluarchitektem syrské války, Euromajdanu na Ukrajině, na jeho návod se nedokončil plynovod South Stream. Je zřejmé, že s takovou minulostí musí tato dobrá duše Rusko a jeho prezidenta nenávidět až do morku kostí, není v tom sám, obklopil se kádrem typu rovný hledá rovného.

Žádné komentáře: