úterý 23. února 2021

socnet

Socsítě

Ve Francii navrhuje rozpustit ministr vnitra organizaci „Génération Identitaire“, která se ničeho nezákonného nedopustila, ale vystupuje proti masové imigraci, ne slovně, ale činy, které jsou však v mezích zákona. Marion Marechal Le Pen a šéf frakce RN v Evropském parlamentu Jordan Bardella kritizovali na facebooku ministrem navrhovanou proceduru a facebook vzápětí  suspendoval jejich účet. Oba dva mladí politici se vyznačují velmi jemným stylem vyjadřování, vulgarita nepřichází v úvahu. Předtím poslancům Ménardové a Son-Forgetovi zablokoval účet twitter za kritiku akcí asociace na obranu černých, prezident této asociace byl odsouzen za násilí spáchané na postižené osobě, poslední dobou vyzývá k pochodu na hrob kriminálního rasisty de Gaulla, dotyčný twittuje o stošest. Dnes je imigrace evidentně hlavním bojištěm.   

           V prosinci oznámilo CNN, že federální antimonopolní komise (FTC) na popud 48 států Unie zažalovala před federálním soudem ilegální monopolizací veřejného informačního prostoru facebookem. FTC nejde o svobodu ducha a názoru, ale o svobodu vydělávání peněz, podle FTC by k tomu přispěla separace Instagramu a WhatsApp od počítačového konglomerátu. Levicové (a)sociální sítě řadu let ignorují i minimální principy spravedlivé konkurence, které jsou formálně v západních pseudodemokraciích uzákoněny. Facebook přebíral jednoho konkurenta za druhým, Instagram v 2012, WhatsApp 2014 atd. Žaloba FTC nemá u soudu velkou šanci, právníci argumentují, že na internetu neexistuje jediná entita všech tří složek facebooku a nedá se prokázat, že by utrpěla konkurence a spotřebitel. Nejspíš žaloba neuspěje nebo efektem soudní pře bude minimální kosmetická změna, sociální sítě jsou součástí a silným instrumentem amerického mainstreamu, pomalá likvidace pravice a levičácká revoluce mají v sociálních sítích velkou zbraň.
        Internetovští giganti globálně narušili ve svůj prospěch podmínky pro programové vývojáře, tzn. že na společensky užitečné sektory se nedostávají tyto klíčové profese, tristním příkladem jsou slabé aplikace, které mají trejsovat šíření covidu v republice, na českých ministerstvech se nenajde člověk, který je schopen napsat počítačový program nebo vymyslet systémové řešení složitějšího problému, počítačoví giganti vysáli nejlepší lidi oboru, kterých není tak mnoho. Finanční i odborná monopolizace brání též vzniku konkurenčních sítí. Monopolizované sociální sítě významným způsobem ovlivňují americké veřejné mínění a deformují přirozenou společenskou evoluci, země samotná si časem uvědomí jejich škodlivost. Závažnějším aspektem je šíření této škodlivosti po celé planetě a deformace myšlení stamilionů. V některých zemích organizovaně usilují o změnu politického systému a destrukci země. Pokud některá země, jako např. Čína, zablokuje jejich působení, americké sociální sítě a západní politikové rozjedou kampaň o totalitarismu, přitom samotní nejsou než aktéry toho nejvulgárnějšího totalitarismu. V poslední době je obzvlášť Rusko vystaveno destrukčním útokům ze strany EU i USA, Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medvěděv počátkem února prohlásil, že Runet (tj. ruský duplicitní internet) je připraven, technologicky je vše hotovo, zákony jsou též schváleny, ale velmi se nám do toho nechce. Internet se objevil v jisté době, ale všechna práva na jeho organizaci jsou v USA. Klíče za oceánem potenciálně znamenají velké nebezpečí, podle Medvěděva Runet je připraven, v krajním případě lze na něj přejít. Též odříznutí od amerických sociálních sítí, jejichž datové servery a organizační centra jsou mimo Rusko, např. i na nepřátelské Ukrajině, by nebyl velký problém. Sociální sítě inkasují od Ruska nepředstavitelné miliardy a za odměnu vedou proti Rusku podvratnou propagandu. Rusko má velmi kvalitní vlastní sociální sítě, které bez problému v kvalitnější fazoně nahradí americký facebook, twitter atd. Podle technologických odborníků Rusku chybí pouze ekvivalent sítě youtube, ale je jen otázkou času, kdy se dokončí kvalitní paralela.
      Jsou reálné signály, že velmi brzo dojde k rozhodujícímu úderu proti americkým internetovým monopolům, Rusko zablokuje jejich přístup na své území. Půjde o silný vývojový krok, který v relativně krátkém čase přinese ruské populaci rozhodující inteligenční převahu nad západem. Minulou středu jednal Putin s šéfy všech parlamentních frakcí, prezident řekl, že Rusko nemůže připustit žádné údery na svou suverenitu a musí být pánem ve své zemi. Je nebezpečí, že podzimní volby do Dumy mohou být ovlivňovány západními centrálami. Podle prezidenta všichni voliči a všechny politické síly, musí být přesvědčeni, že volby byly férové. Předseda Dumy Volodin na setkání řekl, že internetoví giganti ignorují národní zákonodárství a ohrožují svobodu slova, podle něj Rusko musí udělat vše, aby ruské volby byly svobodné. Ruský prezident konstatoval, že ve světě dochází k ideologickému střetu, je vidět, jak si počítačoví giganti vedou v Americe, co mohou očekávat jiné země, kde se cítí ještě výjimečnějšími. Šéfové parlamentních frakcí včetně hlavní opozice, komunistické strany, podpořili návrhy prezidenta na schválení zákonů posilující ruskou státnost a ochranu suverenity. Pravděpodobně je nyní jen záležitostí prezidentovy politické intuice, kdy se Rusko separuje od amerických sociálních sítí.    

Žádné komentáře: