pátek 27. listopadu 2020

petice

 Petice intelektuálů

Petice užitečných idiotů obvykle věští nedobré konce, absurdně i jim samotným. Intelektuální fronta za první republiky byla vždycky první na seznamu podepsaných pod peticemi organizovanými komunistickou stranou, v evropském měřítku prosovětské petice ani nehledaly mezi nižšími kategoriemi, stačily podpisy z užitečnějších lepších vrstev. Z této odrůdy je bizarní petice o utrpení muslimské mládeže ve Francii, kterou podepsalo 38 francouzských intelektuálů, navíc, jak se v nadpise praví, židovských. Petici organizovaly levičácké proislámské noviny l´Obs a důvod toho, že ji tato nejdemagogičtější politickokorektní a protiizraelská hlásná trouba ozdobila termínem židovský, je předem čitelný, utrpení mladých muslimů v Paříži se bude srovnávat s utrpením židovské mládeže kdysi.

        Francouzština je extra bohatá, „jestliže má historie oslovit náš dnešní politický kompas, musíme evokovat zkušenosti tisíců židovských dětí, kterým bylo odňato dětství i důstojnost politickou agendou vichystické republiky,..., již dvě desetiletí jsme svědky těžké stigmatizace muslimů ve Francii... “. Petice nestoudně srovnává to, co se odehrávalo ve čtyřicátých letech s židy, s dneškem. Francouzská ministryně školství Sarah El Hairy, částečně marockého původu, se nedávno setkala v Poitiers s celofrancouzským výběrem dětí z muslimských vrstev a... ztratila řeč, nakonec ze zoufalství zazpívala (samotná) Marseillaisu, novinářům prohlásila, že tito přece nemohou být reprezentativním vzorkem francouzské mládež a rychle ujela zpátky do Paříže. Žurnalista z novin La Vie, který o události referoval, napsal k vyjádření ministryně, „nic není méně jisté“. 15letá muslimská studentka: „K čemu je dobrá historie Marseillaisy, jaký to má vztah k naší diskuzi, ministryně totálně minimalizuje diskriminaci, které jsme vystavováni, místo toho zapěje násilnou píseň, pohrdá námi“.
        Mladí muslimové jsou ve Francii pronásledováni, praví se v petici, někteří jsou vyslýcháni policií, někteří sankcionováni školou, ta hrůza, jedno dítě policie kontrolovala kvůli arabskému nápisu, o jaké slovo šlo se v petici nemluví. Po vraždě profesora Patyho, kterou na popud rodičů jedné studentky na sociálních sítích, spáchal muslim z Čečny, televize přenášela souhlasné reakce muslimských adolescentů kolem školy, při minutě ticha ve školách na počest zavražděného, muslimští adolescenti zvedali prostřední prst, mnozí šli znovu a znovu k mobilům na foto uříznuté hlavy. Časopis Causeur rozšifroval, kdo petici vůbec podepsal. Rony Brauman, celoživotně věnuje svoji energii k tomu, aby pomlouval Izrael; Michele Sibony, mluvčí organizace, jejímž posláním je přejmenovat Izrael na Palestinu a otevřít ji milionům Arabů; Dominique Vidal, novinář z LeMondu, který se specializuje na odhalování zločinů sionistické soldatesky, jak to sám definuje; Eyal Sivan, režizér, který se proslavil filmem zpochybňujícím Eichmannovy zločiny atd..

Žádné komentáře: