čtvrtek 19. listopadu 2020

judit varga

Kdo koho vydírá?

Předevčírem na HardTalk v BBC maďarská ministryně spravedlnosti Judit Varga prohlásila, že nemůže platit systém, kdy je někdo sankcionován za své politické a ideologické odchylky, aniž porušil nějaká pravidla. Maďarsko a Polsko jsou ve střetu s evropskou Komisí, která chce vázat evropské platby na dodržování nějakých hodnot, které Komise účelově považuje za evropské. Pokud Komise nezmění tuto politiku, obě země chtějí použít svého práva a vetovat finanční balík 750 miliard na oživení evropské ekonomiky. Mainstreamová evropskounijní média to vydávají za nátlak.

       Maďarská ministryně v HardTalk dokazovala, že Maďarsko vyznává evropské hodnoty, zbytečně ztrácela čas, žádný soudný člověk o tom nikdy nepochyboval, maďarská historie, to je jeden památník evropských hodnot za druhým, památníkem evropských antihodnotových pletich je např. maďarské hlavní město revoluce Arad darované Rumunsku a s evropskounijní pomocí pomalé rdoušení maďarského etnika v tomto regionu, památníkem evropskounijních antihodnot je za evropské peníze za ropu a plyn zničené kvetoucí město Stěpanakert a zoufalí lidé. Nula jako taková nemá hodnotu, evropskounijní nuly, včetně jejich trabantů v ČR, jsou hodnotově ambivalentní. V ČR a pravděpodobně to bude stejné v Maďarsku, nikdo nevstupoval do EU s vědomím, že odtud nasaje nějaké etické normy, hodnotově rozhodl rozdíl mezi supermarketem v Chebu a Waldsassenu, vstup do EU tomu nepomohl, rozdíl je pořád stejný.
       Maďarská ministryně v britské televizi vysvětluje, že Maďaři vždy bojovali o evropskou budoucnost a ztotožňovali se se zakládajícími principy Evropské unie, s její křesťanskou a humanistickou podstatou. V roce 2004, když Maďarsko vstupovalo do EU, neřeklo ano federalistickému a globalistickému principu, který dnes usurpuje vládu v EU. Domnívali se, že půjde o unii rovných národních států. Vstupem do EU nedali Maďaři souhlas k tomu, že Brusel bude o všem rozhodovat, včetně jak má vypadat maďarská rodina. Podle ministryně je pustou lží tvrzení, že Maďarsko během imigrační krize neprojevilo žádnou solidaritu s ostatními členskými státy, Maďarsko vydalo stovky milionů forintů na ochranu evropské hranice, snaží se pomáhat lidem v ohniscích problému, aby se nepřenášel do Evropy. Maďarsko na rozdíl od některých evropských zemí, není zemí, kde neexistuje ústavní soud nebo justiční záležitosti jsou ovlivňovány politickými aktéry. Maďarsko není zemí, na rozdíl od některých EU zemí, kde by někdo mohl hromadně napadat  křesťany a židy.
      Maďarská ministryně osvětlila jeden důležitý aspekt, který evropskounijním satelitům a mediálním EU konfidentům vesměs uniká, podle náhledu maďarské vlády, kohezní fondy nejsou žádné evropskounijní dary, ale finance, na které má každý člen Unie nárok, totiž země otevřela své trhy, zrušila cla a odbourala řadu jiných poplatků a garantuje volný pohyb kapitálu a kapitálových investic západoevropských kapitalistů. Maďarsko významně přispívá evropskounijnímu rozpočtu. Není to Maďarsko, která vydírá EU, ale evropská Komise, která vydírá.  

Žádné komentáře: