sobota 7. listopadu 2020

great reset

Velký reset

Na stránkách davoského světového ekonomického fóra weforumorg i jinde v mainstreamových novinách se mluví o velkém resetu světové ekonomiky nebo lépe celého světa. Miliardáři, mega akcionáři, jejich dvorní novináři a političtí hodnostáři hodlají oživit a vylepšit světovou ekonomiku a vezmu to jedním vrzem, sveze se s tím i klima a masová imigrace, neziskovky a světové nadnárodní organizace. Davoská elita se domnívá, že dík technologiím je planeta do té míry čitelná, že ji lze napasovat do nějakého digitalizovaného matematizujícího modelu s nekonečným růstem jako kriteriální funkcí. Nejbohatší chtějí být ještě bohatšími, elitní kasta funkcionářů všech odrůd  touží po věčném zachování sebe sama. Ovšem zdroje, nejen surovinové, jsou limitovány a pomalu se bude muset uřezávat běžný standard a parametry svobody západní populace, aby se uchovala tato elitní kasta. 

      V plánech velkého resetu se počítá s tím, že každý přírodní element a každá životní forma se stanou součástí globální inventury, každý element zaregistrován v centrální databázi, zakódován a bude lehce identifikovatelný a čitelný scannerem a zpracovatelný nejvyšší  vědou. Cílem je kontrolovat a efektivně manipulovat všemi kvantifikovatelnými zdroji včetně osob. Privilegovaní budou mít maximální přehled o společenských segmentech, kterým se chtějí vyhnout nebo je třeba budou chtít léčit. Do modelu budou zahrnuty všechny segmenty na planetě – vlády, mezinárodní vztahy, finance, energie, potrava, medicína, práce, nemovitosti, pořádkové síly, lidské interakce, a nakonec se kvantifikuje i způsob jakým reflektujeme život.
       Aby se něco takového mohlo zrealizovat, na prvním místě se musí eliminovat neprivátnější sféra člověka, v kontextu koronavirové pandemie se nejdřív začne medicínskou historií jednotlivce, aby se čelilo případným epidemiím a chorobám. K nastolení něčeho tak obludného je nezbytné duchovní podřízení člověka operátorům modelu, pokud se člověk nepodřídí, okamžitě bude dohledatelný a vystavitelný sankcím, např, zablokování konta, omezení přístupu do jistých oblastí, to všechno bez lidského zásahu, vyhodnotí to počítač. V teologické rovině iniciativa resetu je fundovaná   transhumanismem, který vychází z patologického principu, že všechny přirozené přírodní síly jsou vadné a musí být modifikovány perfektním modelem. Velký reset nemůže akceptovat žádná společnost, která má aspoň minimální zdravé základy, bohužel o našich německých protektorech v EU se to říct nedá.
         Součástí tohoto obludného designu je „Green deal“, od populace se požaduje, aby  obětovala část svého blahobytu ve prospěch superiorního vědeckého dobra, o kterém není dokázáno, že platí. Velký reset davoské elity evokuje větší šeď a sterilitu než stalinské plány v třicátých letech, zdůvodňování iniciativy velkého resetu, jak je prezentováno na stránkách weforumorg, se děje v triviálních, banálních termínech politickokorektních konstrukcí, které za posledních dvacet let nic nevyřešily v žádném koutě světa a do Evropy přivedly vražedné atentátníky a středověké náboženství. Velký reset není než potvrzením politického status quo, který Evropa potřebuje rozbít, aby mohla přežít.

Žádné komentáře: