pondělí 2. listopadu 2020

estrosi macron

Estrosi, Nice

Macron po čtvrtečních vraždách v Nice okamžitě do města dorazil, v TV šotech z jeho návštěvy se kolem něho neustále motal už podle vzhledu černovlasý vlezlý mafián Estrosi, dnešní starosta města. Republikán Estrosi v regionu PACA (Provence-Alpes-Cote d´Azur) střídá vysoké politické funkce, jak se mu zlíbí, za prezidentování Chiraca a Sarkozyho řadu let náměstkem ministra, dál prezidentem regionu, pak zatoužil po starostování v Nice, Estrosi je viditelnějším vulgárnějším článkem mafiózní evropskounijní kasty, která v EU vládne. V předvolební kampani v 2015 navštívil Brusel, jeho elitní kumpáni v sekretariátech EU nasypali miliardy a tato záležitost byla jeho štábem vydávána za velký předvolební trumf, mafiózně, pokoutním způsobem přinést regionu finance. Ovšem jak opozice z Národní fronty rozšifrovala, šlo z části o finance  na transportní propojení regionu a zemí severní Afriky a z části na začlenění severoafrických imigrantů do regionu, až bizarně peníze sportovním klubům, které mohou vykázat přítomnost imigrantů. 

       Marion Maréchal Le Penová vedla jako velmi mladá v regionálním shromáždění v PACA v letech 2015-16 parlamentní skupinu francouzské Národní fronty (dnes RN), která je v regionu tradičně silná. Bohužel extrémně talentovaná hvězdná Marion opustila politiku. Marion Maréchal nesčíslněkrát žádala v regionálním parlamentu Estrosiho, aby rozpustil islamistické organizace např. UOIF, islamistická organizace úzce napojena na muslimské bratrstvo, vliv těchto organizací v regionu proniká do politických struktur a deformuje politiku regionu. Regionální parlament dokonce schválil rezoluci o rozpuštění této organizace, ale Estrosi provádění zablokoval. Estrosi má evidentní podporu muslimských organizací, muslimská přítomnost v některých částech regionu je velmi silná a jejich volební podpora je rozhodující. Jako prezident regionu Estrosi úzce spolupracoval s imámy napojenými na muslimské bratrstvo, osobně jim otevřel cestu k založení mnoha mešit v regionu.
        Nice samotná je téměř muslimským městem, rozpozná to i každý trochu soudný turista, ve městě je 19 mešit, většina z nich je napojena na radikální muslimské bratrstvo. Ve městě, kde se formálně politický systém tváří jako zastupitelská demokracie, vládne politický klientelismus, který je vhodným terénem pro radikalismus všech odrůd.  Estrosi nese prokazatelnou vinu za dnešní situaci, připustil vznik radikálních mešit ve městě, dal k dispozici 3000 m2 ke stavbě budoucí velké mešity. Blízko baziliky, kde došlo k atentátu se rozprostírá radikální muslimská čtvrt, za bazilikou se nachází imámem vedená islámská knihovna, kterou Estrosi vydává za velkou přednost města. Úterní atentát je druhým velkým atentátem v posledních letech, ale mimo to, město zažilo řadu menších, které se moc nezmiňují, např. vražda vojáka, který hlídal synagogu. Město je co do velikosti pátým francouzským městem a míra islámského proniknutí je neobyčejně vysoká, odtud vyrazilo víc než sto muslimů do svaté války v Sýrii a Iráku.
       Evropskounijní vysvětlení islámského teroru, které má různé ideové formy od Francie po Bulharsko a pražskou televizní kavárnu, je čím dál méně zajímavé, totiž pro muslimské útočníky jsou všichni ostatní křižáky, včetně kavárenských nicmochrů v Louvru. Tuniský vrah Aoussaoui dorazil do Evropy před pár měsíci přes Lampedusu, vinu na teroristickém činu bezesporu nese i levicová italská vláda, která zrušila Salviniho dekrety a jeho imigrační politiku a umožnila vrahovi, aby neoprávněně vstoupil do Evropy, stejně jako evropskounijní komisariát, který skandalizoval Salviniho a který neplní svoje poslání chránit Evropu. Macron přesvědčivě kondoluje pozůstalým a dál mluví o nějakých opatřeních, ale je to pouze teatrální maska šaška, letošní rok je pro Francii rekordní, do země od počátku roku doputovalo 400 000 imigrantů.        

Žádné komentáře: