pátek 30. října 2020

biden evropa

Evropa volí Bidena

Téměř jako by se domluvily, evropské mainstreamové televize den za dnem satanizují Donalda Trumpa, středeční výbuch násilí ve Filadelfii ČT reportér zdůvodňuje rasismem, chudobou a.. Donaldem Trumpem, který vyzývá podle reportéra k co největší brutalitě policejních složek, aby co nejvíc dojala publikum, ČT středeční reportáž o násilí doprovodila několik měsíců starým videem o zatýkání černocha Floyda, které skončilo jeho smrtí a neaktuální velkou demonstrací před Bílým domem. Pokus o objektivnější referování z Ameriky, které by divákovi přiblížilo komplikovanou společenskou situaci a kořeny dnešní americké krize se v ČT nikdy neobjevil. Podobné televizní protitrumpovské masáže mají zarputilou vytrvalost, trvají čtyři roky a výsledkem je celoevropská sympatie k polodementnímu Bidenovi. 

      Po dlouhých dekádách stagnace nebo politických katastrof tří předchozích prezidentů se Trumpovi podařilo několik politických průlomů. Např. razantní pokrok ve vztazích Izraele a některých arabských zemí, navázání diplomatických styků se Súdánem, Emiráty a Bahrajnem pohnulo s Blízkým východem, Palestinské autoritě a Hamasu nezbude moc bezvýhradných sponzorů, tím nejbezvýhradnějším sponzorem je bohužel Evropská unie. Trumpův obrat od globalizace, akcent na národní produkci a radikální snížení ilegální imigrace jsou velmi významné, Biden už prohlásil, že v případě vítězství podstatně zvedne imigrační kvóty. Trump dojednával se středoamerickými státy postupné omezení imigrace, v důsledku toho se snížila na třetinu, silně klesla nezaměstnanost v USA. Trumpovi se nepodařilo zastavit antidemokratické tendence, které v USA začínají převažovat, nepodařilo se mu zlomit moc internetovských monopolů, které rozkládají demokracii.   
        Už v roce 2016, pokud by amerického prezidenta volila Evropa, zvítězila by velkou většinou Clintonová. Evropská mainstreamová média prezentují Trumpa jako klauna, ignoranta a idiota, pokud by ovšem nevypukla koronavirová krize, neměl by žádné problémy se znovuzvolením. V rakouském bulváru provedli průzkum, i tak pragmatická populace jako je rakouská, by 86% volila Bidena, většina Rakušanů v USA nikdy nebyla a země je moc nezajímá,  jejich preference jsou založeny výhradně na reportování většinových médiích. Vesměs mladé mainstreamové reportéry dovádí do hysterie, že Trump nahradil několik levicových liberálních soudců, kteří odešli na věčnost, konzervativnímu juristy, pro evropské reportéry není představitelné, že by se interrupce mohly omezit a ve školách místo genderového pokroku učit něco užitečnějšího. Libertinský pokrok stalinským způsobem ovládl mozky novinářů mainstreamu a vesměs i poslanců v parlamentech, včetně evropského, tento způsob referování a jednání by nebyl možný u lidí, kteří by schopnostem a tvrdé práci vděčili za svou kariéru.
        Ve Francii by Bidena volilo 69% voličů, v Dánsku 93%, v Německu by Trumpovi dalo hlas pouze 13% voličů, v Česku se průzkum neprováděl, možná jsme soudnější než progresívní západní země a televizní ohlupování u nás tak nezabírá. Biden je na tom evidentně zdravotně tak špatně, že je možné, že úřad od prvního okamžiku převezme komunistka Harrisová, to je v západní Evropě  všem lhostejné, jistá šance spočívá v tom, že amerického prezidenta nevolí Evropa, ale Američané.    

Žádné komentáře: