čtvrtek 13. srpna 2020

salvini

Jsem přirozený

Salvini tímto výrokem nemá zřejmě na mysli politický program, ovšem v jisté nadsázce je přirozenost právě tím politickým programem, který vyumělkovaná Evropská unie potřebuje, přirozenost, která smete monstrózní politický unijní konstrukt i mediální televizní Hollywoody s jejich pseudoexpertním cirkusem a nastolí přirozená demokratická pravidla na národní a občanské bázi, spolu s přirozeným objektivním způsobem informování. Bez každodenních televizních polopravd a ideologické intoxikace by musela přirozenost znásilňující Evropská unie dávno skonat přirozenou smrtí. 
        Vůdce Legy Salvini vede předvolební kampaň v Toskáně, kde se 20. a 21. září konají regionální volby, Matteo Salvini se pokouší vyrvat levici tradičně rudý region, kde kromě komunistů a transformovaných komunistů, nikdy nikdo jiný neměl šanci. Salvini soudí, že italské ekonomické problémy a společenská krize živená masovou muslimskou imigrací, nemají řešení v rámci Evropské unie, EU je příčinou italských problémů, nejen imigračních, ale i ekonomických, společná evropská měna zbavila stát nástrojů, kterými lze úspěšně ekonomickým krizím čelit, před zavedením společné měny, Itálie v mnoha ekonomických parametrech prosperovala lépe než Německo a Francie, nemluvě o Británii. Salviniho velká politická popularita je dána tím, že italský lid v něm vidí politika, který má vizi a sílu vyvést zemi z krize. V Podle Salviniho si příští rok musí lid vynutit parlamentní volby (řádné se mají konat 2023), vládnoucí partaje se za každou cenu budou snažit udržet stávající parlament do roku 2022, kdy se volí prezident a podle dnešního klíče by vládnoucí levice prosadila svého kandidáta. Matteo Salvini v hovoru s IlLibero.
Co může přinutit rudožlutou (levice a M5s) koalici, aby vypsala parlamentní volby?
      Italové. Do nekonečna se nedá řídit stát tímto způsobem. Na podzim si miliony lidí uvědomí, že finance z EU nepřijdou a ty v bankách dojdou. Ne revoluce na náměstích, ale jednoduše tlak veřejného mínění, který zemi dovede do voleb.  Pokud se v září nepodaří otevřít školy tak jak se má, budeme mít proti vládě na náměstích italské matky.
Lega se soustřeďuje na Toskánu, politicky velmi obtížný terén, Meloni (koaliční partner na pravici) jste přenechali jednodušší regiony Marche a Puglia.
      V Toskáně je možné zvítězit, není to Emilia-Romagna (v regionálních volbách zde zvítězila levice), Toskána zažívá katastrofu, 40% železnic nejsou elektrifikovány, ve Florencii čekají na nové letiště a stadion, platí největší komunální poplatky v Itálii, regionální zdravotnictví má velké finanční díry.
Stačí to na vítězství v rudém regionu?
     Říkáme též, že jejich kandidát (na prezidenta regionu) Giani je byrokrat, čtyřicet let placen lokální mocí, velmi odlišný od našeho. A pak Toskána se musí ideologicky osvobodit, např. Veneto na podporu ekonomie po pandemii věnovalo 100 milionů, Florencii pouze 5 milionů.
Je pravda, že ve straně (Lega) požadují, abyste se umírnil?
     Jsou to jen slova, jsem přirozený.
Suverenista?
      Určitě, a pro většinu též populista. Pro mě to není urážka, ale kompliment. Itálie a Italové musí povstat dřív než přijdou evropské normativy, německé banky a turecký imperialismus. Lega reprezentuje ty, kteří pracují a produkují nebo to zamýšlí dělat. Pokud jde o suverenitu státu, nikdy se jí nevzdám. 3. října budu čelit soudu, protože jsem bránil národní zájem. Soud, přestože v privátních hovorech se soudci vyjadřují, že jsem nespáchal žádný trestný čin.
V zachyceném hovoru soudce Palamara řekl, že váš proces je politickým, protože nenaplňuje obsah trestného činu?
     Věděl jsem to předem, nyní se to ozřejmilo všem. Po zveřejnění mi vyjádřili solidaritu mnozí soudci, ale diskrétní cestou. Většina soudců jsou soudné osoby, ale jsou terorizováni kopulí, která soudy komanduje.
Berlusconi řekl, že levice a soudy vám připravují stejný osud jako potkal jeho?
      Levice se vždycky utíkala k soudům, aby zvrátila výrok uren. Tentokrát se spletli. Riskuji, že budu soudy navždy postaven mimo parlament, nemyslím si však, že to bude mít tento průběh. Velmi pravděpodobně se proces jako bumerang obrátí proti těm, kteří jej spustili.
Jak se 3. října v Catanii budete bránit?
    Technicky to budou advokáti. Politicky pracujeme na tom, abychom dny soudu transformovali do svátku svobody. Budeme organizovat debaty a další akce,  Catanie se na týden promění v hlavní město svobody názoru.   
Od té doby, co jste byl ministrem vnitra se ilegální imigrace do Itálie velmi změnila?
       Vyloďování imigrantů se ztrojnásobilo, a to navzdory Covid-19, v Řecku a Španělsku se imigrace zredukovala, na Maltě téměř nulová.
Je nepochopitelné, že předseda vlády Conte nezabrzdí vyloďování?
    Myslím si, že premiér splácí dluh Evropě. Conte dojednal s Evropou: něco mi nasypete a já naopak proměním Itálii v utečenecký lágr, jako to bylo před Salvinim.      

Žádné komentáře: