sobota 29. srpna 2020

mravy svedsko

Celostátní mravní bankrot

Když zemřel švédský král Gustav Adolf a nastupoval na trůn jeho mladý vnuk, psalo se, že i tak omezené pravomoci krále, musí převzít předseda parlamentu, taktně se naznačovalo, že mladý nástupce je jednoduše až tak velký hlupák. Málokdo by tenkrát uvěřil, že nejen král, ale celá švédská sociálnědemokratická elita sestává z hlupáků, kteří dovedou tak bohatý a přírodou obdařený stát do dnešní degenerovanosti největšího stupně. Dlouhodobá kombinace dvou faktorů, hloupé elity a vulgární materiální blahobyt bez krizí, je pro stát zničující.  Magnus Enzensberger psal už počátkem 80. let, že státní moc ve Švédsku se zmocnila všech detailů každodenního života lidí, podle spisovatele Skandinávci ztratí morální autonomii a svobodná společnost přestane existovat. Dnes ve Švédsku tento jev nastal. 
     Sociálnědemokratická politika a materiální blahobyt oslabily nejen autonomii člověka, ale destruovaly i morální základy života. Proč elity nastolily v zemi proimigrační teror a islamizují stát, není známo. Ideologie soucitu s islámským třetím světem se stala oficiální státní ideologií, ideologická dogmata ovládla justici, školství, kulturu a média. Státní terminologický soucit dnes vzbuzuje hrůzu a strach, státní aparát má soucit s imigračními masami, které se valí do Evropy ze severní Afriky, ale soucit s utrpením svých bližních, které se v důsledku státní politiky blíží hranici únosnosti, nemá. Morální společnost může existovat pouze v případě, že existují lidé, kteří jsou nositeli morálky, je otázkou kolik jich musí být, někdy stačí jeden světlonoš, ale obvykle je to málo. Tito jedinci musí oplývat jednou primární kvalitou, nebýt zbabělý. Dnešní Švédsko se proměnilo v magma zbabělosti.
      Příhoda v Solně, která není ojedinělá, by v normálním státě musela probudit lidi k činu a dovést zemi k obratu. Nejpřirozenějším instinktem člověka je na prvním  místě soucit se sebou samotným a pak se svým národem, jenom vysoký stupeň zbabělosti tomu může zabránit. Podle listu Aftonbladet byly v noci ze soboty na neděli v Solně dvěma imigranty uneseni dva dospívající chlapci mladší 15let, znásilněni, okradeni, mučeni a nakonec zaživa pohřbeni na hřbitově. Česká televize ze Švédska nabízí vzrušivější reporty, panda ze stockholmské zoo březí s krokodýlem a princezna opět zamilovaná. Mučení dospívajících chlapců trvalo téměř deset hodin, museli si vykopat hrob, kam je zaživa pohřbili, naštěstí závěrečnou fázi zaregistroval náhodný chodec a upozornil policii, která rychle zasáhla, oběti převezeny s těžkými poraněními do nemocnice. Pachatelé, 18letý Arab a 21letý Íránec, byli zatčeni. Policie se domnívá, že oběti byly vybrány náhodně, stále neexistuje jasný motiv, nejspíš se pachatelé pokusili obětem prodat drogy, když odmítly, přinutili je jít na hřbitov a inferno začalo.

Žádné komentáře: