neděle 12. července 2020

izrael ofek satelit

Ofek 16

Izrael minulé pondělí vypustil ze základny situované ve středu země na oběžnou dráhu satelit Ofek 16, ministr obrany Benny Gantz prohlásil, že je to velký úspěch izraelského leteckého průmyslu. Poslat na oběžnou dráhu satelit není zcela běžná záležitost, jenom 13 zemí na světě dokáže něco takového a pak jde o typ technologie, kterou je satelit vyzbrojen a o  dokonalost komunikace se zemí a třináct zemí se zúží na méně než polovinu a mezi ně Izrael též patří. Izrael rozlohou zhruba Morava, o dva miliony méně obyvatel než ČR, navíc 20% obyvatel patří arabskému sektoru, který brzdí rozvoj státu ve všech směrech, stát obklopen po zuby vyzbrojenými nepřátelskými země a k tomu přistupuje čím dál víc nepřátelštější tvář západních pseudopokrokových pervertů a politických stran, bohužel, jak se vyjevilo i českého zahraničního ministra. Navzdor tomu se stát Izrael v kapacitě vědy, techniky a ekonomiky podobá velmoci.
        Osmimilionový stát může být v dnešním světě extrémně úspěšný a soběstačný. To zcela protiřečí evropskounijní rétorice, kterou v Česku operují téměř všichni, bez EU nemůžeme ekonomicky existovat. Často se v Česku argumentuje, že izraelská bezpečnost spočívá na Americe, ale spíš než pravda, je to verbální obrat a ignorování fakt. Izraelská letadla od mírové dohody z Egyptem nemohou nad Sinaj, aby armáda měla informace o vojenských aktivitách sousedních států. Před pár lety existovala dohoda mezi Řeckem a Izraelí o přístupu izraelských letadel do vzdušného prostoru nad Krétu, kde armáda obrany mohla ověřovat letové techniky, trénovat piloty a další, Izrael to měl kompenzovat investicemi do sofistikovanějšího typu průmyslu na Krétě, kde kromě zemědělství a turistiky se nic nevyrábí, byla by to velká vzpruha pro vylidňující se ostrov. Dohoda měla krátké trvání, řecký ministr obrany Venizelos si vzal záminku v nějakém tvrdším střetu Hamasu v Gaze s izraelskou armádou a dohodu zrušil. Řecko v nejtíživější ekonomické krizi své historie a chudák od socanů víceméně bez povšimnutí veřejnosti zruší tak významnou dohodu. Řeckou politiku Venizelos obšťastňuje pořád, ale naštěstí pro stát na pokraji parlamentního minima.
       Venizelos není evropskou výjimkou, spíš pravidlem, v Evropě prošlo vržení izraelského satelitu do prostoru celkem bez povšimnutí, o to víc média a parlamenty včetně evropskounujního, trápí utrpení Arabů v Ramallahu a v Gaze, kterou pořád z neznámých důvodů vydávají za okupovanou, což je asi stejně pravdivé jako tvrzení, že severní Korea okupuje jižní Čínu. Evropská unie má dnes sice chátrající vědu a technologie a téměř všechno dováží, ale o to víc v ní vládne pokrokovější pravda, kterou navíc obrozuje islámem a muslimskými imigranty v milionech. Např. v  Německu se zavádí do školních osnov lekce koránu, které prý rozšíří mládeži kulturní duchovní obzor. V Izraeli lekce z matematiky!
       Desetiletí se nám sugeruje, že bez Evropské unie nejsme nic, neplatí to jen pro Česko, hlásá se to i jinde a např. Francie, kdysi technická, vědecká a průmyslová velmoc se touto autosugescí proměnila v trpaslíka. Evidentně technologický a vědecký růst není v pozitivní korelaci s velikostí politických regionálních bloků, očividně je nesen národními státy jako je jižní Korea, Čína, Rusko, Izrael atd., zdá se, že Spojené státy jsou v retrográdní fázi, možná právě z toho důvodu, že místo národního akcentu a soběstačnosti daly přednost regionálním i nadregionálním politicky vykonstruovaným kooperacím, velkou část výroby přesunuly do Mexika, zbývající do Číny.
       Lidé jsou biologicky všude stejní, mají stejný mozek a ruce, ale liší se kulturou a to je klíč k civilizačnímu úspěchu. Židé za 75 let vybudovali v geograficky nepříznivých podmínkách stát, který je soběstačný, ekonomickým obrem, technologickou a vědeckou mocností, stát inovátor ve všech odvětvích. Ostatní kolem a tam bohužel čím dál tím víc patří celá Evropská unie, parazitují na jejich inovacích, ale o to víc nenávisti
proti židovskému státu se dá pozorovat v evropskounijních společnostech.

Žádné komentáře: