úterý 7. července 2020

cnn prima bojkot

Konflikt zájmů plus nenávist

CNN není bezpečným médiem pro zdraví české společnosti, stoprocentní divácký bojkot s ní spojené Primy, by ji mohl dovést k rozumu a dobrovolnému vycouvání z českého prostředí, CNN minulou středu reportovala seznam firem, které se nepřidaly k bojkotu inzerování na facebooku, Některé firmy jako Volkswagen, Adidas, Ford, Microsoft, Levi Strauss dočasně pozastavily inzerování na facebooku, který z 99% čerpá svůj profit právě z inzerce velkých firem. CNN uveřejnila seznam firem, které se k bojkotu nepřidaly, v dnešní americké situaci to znamená nebezpečnou skandalizaci, jedná se např. o firmy  Walmart, Home Depot, Uber, Netflix, American Express, CNN vyzvala tiskové mluvčí těchto firem, aby se vyjádřili. Je něco takového normální, odpovídá to zadání hlavního informačního média v demokratické společnosti skandalizovat firmy, které se politicky nezamlouvají? Evidentně jde o politickou manipulaci.
        Kampaň „Hnutí Stop Hate For Profit“ je organizovaná antirasistickými skupinami, za většinou z nich se skrývají Sorosovy prachy. Heslem kampaně je udeřit na nenávist a dovést firmy k zastavení inzerování na facebooku. Z webových stránek kampaně (viz.) dýchá fašizoidní hrůza. Americké hodnoty svoboda, spravedlnost a rovnost proti inzerování na facebooku. Asi by bylo nejlepší, kdyby si celý svět facebook i s Hollywoodem vypnul, k čemu ovšem nedojde a v tom případě je pro svět zajímavější (i zdravější) facebook i s nenávistí než americké hodnoty v ideové supervizi antirasistů (a CNN). Stránky stophateforprofit jsou plné nenávisti, např. proti jedněm z mála amerických novin, které se dají číst, proti Breitbart.
      Podle organizátorů kampaně by měl facebook předkládat příspěvky speciálnímu auditu a nástroji umělé inteligence hloubkově dohledat všechno nenávistné, ovšem umělá inteligence v dnešní fazóně není nic jiného než naprogramovaný algoritmus, programátoři, pokud už nejsou antirasističtí, by byli dozorováni antirasistickými organizacemi.
       Republikánský politik Matt Whitlock napsal o reportování CNN: Není to žurnalismus, ale aktivismus. Jiný náhled: CNN je v konfliktu zájmů, když dělá advokáta takovému bahnu. Americká demokracie padla do neuvěřitelné mravní malosti – minulý měsíc vedoucí představitelky demokratické strany Pelosi a Ocasio-Cortez vyzvaly facebook, aby zablokoval prezidentovy příspěvky, jsou prý nenávistné.
     Kampaň za bojkot inzerování se rozjela v průběhu června a rychle vedla k pádu burzovních hodnot facebooku i zisku firmy (koncem měsíce o $7 miliard). Organizátorům nejde o nenávist, jde jim o to, aby klíčové sociální médium ovládli. Záměrem organizátorů je cenzura sociální sítě a ta je špatná apriori. Finanční spekulant Soros se netají tím, že by se  Zuckerberga nejraději zbavil, zazlívá mu skryté spojenectví s Trumpem. Soros necílí pouze na eliminování šéfa facebooku, ale požaduje, aby zákon pohlížel na tuto sociální síť jako na publikační médium a ne jako na webovou platformu, z toho by plynula legální zodpovědnost za obsah každého příspěvku. Od začátku kampaně facebook přišel o 56 miliard své burzovní hodnoty. I když nepolitické příspěvky jsou na sociální síti podrobovány mikroskopickému zkoumání, Zuckerberg doposud tvrdošíjně odmítal faktickou kontrolu politických výroků na platformě, což umožňuje konzervativním politikům včetně Trumpa se rychle obracet k širšímu publiku. 

Žádné komentáře: