středa 8. července 2020

krystof kolumbus

Různé mravy

Každý rok obyvatelé japonského Toyoake rekonstituují slavnou bitvu u Okehazamy (1560), bylo to první vítězství budoucího silného muže země Oda Nobunaga, nejde ovšem pouze o kostýmovou sešlost televizního kýče, jak jsme zvyklí v Evropě, kde se pod americkým vlivem historie už moc nevnímá.  Blondy Dupraz píše ve francouzském Causeur, že radnice ve Fukuchiyamě ve spolupráci s historickým muzeem distribuovala dotazník - jaký záměr měl lokální vládce Akechi Mitsuhide když zradil nejsilnějšího muže epochy pana Oda Nobunagy, který byl na vrcholu moci? Měsíc po zradě Mitsuhide zahynul a tajemství svých záměrů si vzal do hrobu. Mohla by v dnešní Evropě někoho zajímat spekulace o nějaké záležitosti v 16. století?
     Současný japonský historik Tetsuo Owada považuje za možné jedno z 60 vysvětlení, 35 000 vesměs mladých vyplnilo dotazník a hlasovalo, důvody pro svoji volbu podpořili komentářem, japonská mládež žije historií své země. Nejvíc hlasů (4600) dostala proti očekávání historiků hypotéza: pan Mitsuhide zabil svého suveréna Oda Nobugana z toho důvodu, že se proměňoval v tyrana, podle interpretace to znamená, že idealistický vazal způsobil zločin kvůli obecnému dobru. Historici na vítězných hypotézách v hlasování vysvětlují duchovní pohyb v japonské společnosti.  
        Jinak na západě, duchovní pohyb je celkem snadno dešifrovatelný směrem k infantilní polodebilitě, 4. července v Connecticutu uřezali mladí soše Kryštofa Kolumba hlavu a celou sochu znectili, destrukce sousoší „rodiny pionýrů“ v Portlandu v Oregonu, koncem června v Seattlu mládežnický horor: antisionismus, antirasismus, islamismus, ekologismus, viktimizace a další podle pokrokové fantazie. V německé televizi antirasistické wip nuly vymyslely bizarní způsob televizní promluvy: např. v hovoru zmiňují prostitut(řečová pomlka)ka, diktátor (pomlka)ka, učitel(pomlka)ka, zatím není jasné jak budou řešit případy typu Hure, které jsou jen v ženském rodě. Této fanatické pokrokové hrůze neunikneme,  pomalu nám to sem propašuje televizní síť miliardářů CNN, Sorosovy konfidenti a bruselsští ideologové. Tito extrémně dotovaní paraziti usilovně hledají utiskované a napravují historii, která je jinak nudí. Kdo kontroluje dnešek, kontroluje včerejšek, kdo má pod kontrolou včerejšek, má v hrsti zítřek (Orwell).
     Těžko se uvěří, že by jim šlo jen o to, co hlásají. Očistit svět od rasismu, oxidu uhlíku, bílé rasy atd., ať spáchají harakiri, pak se svět očistí sám. Není možné, aby levicový totalitarismus dlouhodobě přetrval, kromě ničení a nenávisti nic dalšího neumí snad kromě sexuálně amorálního konzumu. Celá americká levice a její média plují na vlnách autoritativního a fašizoidního  pokroku. Devotní až směšní, bigoti antirasismu až k nenávisti sebe samotných. Groteskní boj ušlechtilých antirasistických poloidiotů nemá žádné rozumné meze - rozhodnutí redakční rady New York Times, od počátku července se píše místo černí Černí (Black). Největší americké noviny, ale platí to i pro západoevropské, místo reálného zpravodajství šíří ideologickou hysterií. Nepřítel č.1 levičáků prezident Trump, který se zabývá konkrétními ekonomickými tématy je nekonečně užitečnější pro stát než  elitní levičácká kasta. V Americe se na seriozních webových stránkách diskutuje možnost rozpadu země nebo občanské války.
         Miliardářské levicové kastě se podařilo prostřednictvím médií, která vlastní, vnutit světu zcela okrajová témata, která jsou v normálním režimu vládnutí lehce řešitelná, hlavními (pseudo)problémy světa jsou klimatické změny, imigrace muslimských mas, rasismus k černým a dominance bílých, skutečné společenské problémy, jako jsou narůstající sociální problémy, stárnoucí populace v západním světě a ztráta schopnosti kreativně tvořit a vyrábět, stojí mimo optiku levicového mainstreamového proudu. Pokroková levicová ideologie v žoldu elitních miliardářů zaměnila sociální třídy, které jsou reálné a v normálních podmínkách je jejich kontradikčnost motorem pokroku, za rasy a uměle zbastlené biologické skupiny, s teatrálně perverzním pojetím pokroku. 

Žádné komentáře: