úterý 9. června 2020

konglomerat stat

Měl tak velké srdce

Projdeme-li atlasem světa, udiví nás jednoduchý princip, státy, které jsou založeny na národní bázi, žijí v nějaké formě stovky a tisíce let, multinárodní a multirasové konglomeráty v atlasech dlouho nevydrží. Indie se rozpadla, muslimská část odpadla do Pákistánu, nakonec i ten se rozpadl na elementárnější západní a východní část. Rwanda, aby mohla rozumně fungovat, buď se rozpadne nebo inteligentnější, ale menšinoví Tutsi v nějaké kamuflované podobě povládnou, o federaci Sýrie, Egypta a Jemenu už nic neví ani historici, podobně Panama a Venezuela. Singapur se odtrhl od Malajců, křesťané v jižním Súdánu od severních muslimů. Federace sovětských republik uvolnila místo národním státům. Katalánci si nezávislost vynutí i kdyby to trvalo ještě sto let. Arabové musí držet Irák silou proti aspiracím Kurdů, které ve vhodné chvíli vybuchnou. Vzpomínka na Němci bastlenou federaci zvaná Evropská unie vyvolá za několik desetiletí stejný úsměšek jako dnes SSSR, po EU zůstane ďábelské dědictví, některé státy vzešlé z ruin EU budou čelit náboženskému středověku. Češi nikdy dobře nevysvětlili Slovákům, jak úžasný je Masarykův stát. Osmanské impérium se rozpadlo a státy na jeho ruinách  spojuje staletá vzájemná nenávist.
       Obtížně se vyhodnotí, který z principů je silnějším faktorem rozkladu, rasový, náboženský nebo etnický. S největší pravděpodobností je to rasový princip, který potřebuje tisíciletí, aby vyvanul. Slavný francouzský encyklopedista Montesquieu, kterého nezapomene zmínit žádná dobrá studie  o vzniku Spojených států, předvídal už v 18. století rasovou katastrofu spojenou s černošskou menšinou. Dnes nejspíš zvoní hrana americké Unii  v podobě, kterou jsme dvěstěpadesát let znali. Amerika je dnes v nebezpečné situaci, čelí několika krizím současně, Covid-19 ukázal, že reálná ekonomika státu se nenachází v dobrém stavu, globalistická politika všech předchozích vlád počínaje Reaganem ochromila stát a narušila jeho přirozenou vnitřní rovnováhu. Krize liberálně demokratického systému paralyzuje čtyři roky vládnutí, alternativa moci byla potlačena zcela otevřeným a brutálním způsobem, klíčové mocenské struktury spojené s demokratickou stranou nepřipustily vládu alternativních struktur.  Rasové nepokoje jsou bodem v pokrokových scénářích demokratické strany a mocenských struktur s ní spojených. Sázka na ekonomické dopady koronavirové krize jim nevyšla, Trump nebude špatným ekonomem, americká ekonomika se velmi rychle zotavuje z koronavirové krize, poslední dva týdny zaměstnanost překvapivě stoupla o 2.5 milionu, Trump předvídá, že 2021 bude jedním z nejlepších pro americkou ekonomiku, když pokrokovým demokratům nevyšla ekonomická krize, pak rasové protesty jsou další možností. Demokratičtí bossové, fanatická Pelosi, prezidentský kandidát Biden jsou v klíčových pozicích v politice víc než čtyřicet a nyní žehnají rasovým protestům a vinu, vlastně za cokoliv, svádí na Trumpa, jehož vládu úspěšně sabotovali. Pelosi a další demokratičtí vůdci si předevčírem teatrálně na osm minut klekli na americkém Kapitolu z respektu k protestním akcím, jak uvedli.
       Rasové demagogii se v USA nedá téměř utéct, největší mediální sítě ji mají v programu a spojenou s Trumpem. Vědecky se tvářící univerzitní servery masírují studenty, kteří jsou hlavním protestním materiálem.  Amerika podle nich udělala za posledních 60 let velmi málo pro rasové vyrovnání, profesor Cornel West z Harwardu: „Amerika, to znamená neúspěšný sociální experiment“, má pravdu, ale jinak než si myslí, rasový mix se neosvědčil, musí se hledat jiná forma rasového soužití. Okresní výbor demokratů z Fairfaxu ve Virginii twittuje „nepokoje jsou integrální součástí pochodu směrem k pokroku“. Černý policejní kapitán David Dorn byl zabit během protestu v St. Luis, stejně jako 53letý černý policista v Oaklandu během služby a desítky dalších. Tito černí nezapadají do mediální rétoriky CNN, jejich pražská filiálka, která hodlá intoxikovat Česko, je tedy nezmiňuje. CNN, NewYorkTimes, Washington Post a univerzitním ideologům v žádném případě nejde o morálku, resp. rasovou rovnoprávnost, v pozadí jsou peníze a moc v různých svých variantách.
      V Americe už není úniku antirasistické posedlosti ani ve sportovním tisku, zajímavá bigotnost od sport redaktora Washington Post Jenkinse: „Dvě kolena a musíš volit. Buď protest na koleni nebo koleno na (černých) zádech“. Hvězda NFL Drew Brees  podobně: „Pokud se domníváš, že Colin Kaepernick udělal chybu, když si při hymně teatrálně klekl na koleno (dnes to imitují tisíce protestujících), pak si přeješ, aby policie vraždila černé“. Hysterie úplně totální, ve WashingtonTimes píše Robert Knight, že když si otevřel aplikaci o počasí, IBM/Weather Channel mu poslal před počasím větu „Objímáme černou  komunitu“.
     Candace Owens, černošská komentátorka o protestech: „Pokud Obamová říká, že Floydova smrt nebyla úplně anomální, pak to znamená, že její manžel kompletně selhal. Obamovi lijí benzín do ohně, situace jim vyhovuje. Georg Floyd nebyl moc dobrý člověk, několik let strávil v base, bral drogy, jeho děti ho téměř neznaly. A pro tohoto člověka tak národ naříká“. Candace Owens se plete, národ nenaříká, je to odporné organizované skuhrání, odrůda maoistické kulturní revoluce, které něco věští. Když si člověk vloží do vyhledávacího motoru frázi GEORGE FLOYD KNOWN FOR BIG HEART, rychle vyběhnou reální animátoři světové pokrokové kulturní revoluce: CNN, France24, WashingtonPost,... 

Žádné komentáře: