pátek 26. června 2020

generace 16 plusminus

Generace šestnáct plus minus

Volit v šestnácti navrhují v Německu bossové zelených a ústy sociálnědemokratické spolkové ministryně spravedlnosti Lambrechtové se k nim přidala i sociální demokracie.  Proč ne už od třinácti, je to totéž. Levicová ministryně argumentuje stylem z pohádky do pohádky, šestnáctiletí se prý dnes intenzívně zabývají budoucností a měli by mít právo o ní spolurozhodovat. Okamžitě ji podpořil šéf zelených. Argumenty socanů a zelených nejsou moc zajímavé, jsou to obsahově vyprázdněné partaje, které čas smete, udělají všechno proto, aby se udržely u peněz a moci a šestnáctiletí jsou jejich nadějný voličský materiál. Obvykle se v Německu ani v protiargumentech nejde moc k podstatnému tj., aby se člověk mohl stát subjektem politiky, musí projít procesem přirozeného duchovního růstu, který je podmíněn zkušeností, argumentuje se formálními námitkami, šestnáctiletí nemají plnou právní zodpovědnost, řada právních aktů vyžaduje plnoletost. Též se jim neprodá flaška vína, což není zcela absurdní argument.
   Odpověď německé současné právní vědy neodpovídá na problém, ale vypovídá o jejím stavu. Profesor práva Hermann Heussner podpořil návrh levicových politiků. To, že se už dávno věk voličů nesnížil, je přežitek minulosti, ústava se musí změnit nejen v tomto bodě,  miliony dementních (starých) volí a nezletilým se toto právo odpírá, je to antidemokratické a diskriminující.     
       Šestnáctiletí plus minus: V pátek není škola, ale permanentní celosvětový protestní svátek iniciovaný adolescentní Švédkou, šestnáctiletí jsou první generací, která se doslovně bez počítače nebo mobilu neobejde ani na toaletě, každou vteřinu napojeni na mocné servery, které požírají energii v megakvantech. Generace závratného počtu elektronických vymožeností, když se domlouvají u kterého McDonalda se potkají na klima protestech, vyhoří pár procent amazonského pralesa a stoupne CO2 v luftě. Generace zaplňující letadla a osobní auta, stále na cestách, živící cargo transport konzumu zbastleného na druhé straně planety. Z CO2, který vyplýtvají na svůj komfort, se už dusí i staří. Boj za spravedlivé klima v západních zemích, politické angažmá v antifě a u levicových hnutí, zapalování aut a obydlí pravicovým politikům (AfD), vítání imigrantů na nádražích. Zdálo se, že se tím adolescentní radost vyčerpává a ostatní budou mít pokoj k práci, ale pokud se perverzi neudělá radikální konec a neutne se u  kořene, má kvalitu rakovinných buněk a expanduje až do konce (organismu). A dočkali jsme se zbožštění narkomana, Kryštof Kolumbus má být rasistickým darebákem, stejně tak generál Lee, Theodore Roosevelt, Voltaire atd. Komedie líbání nohou černým, likvidace univerzitních pedagogů, kteří plní zadání vyplývající z pracovního úvazku a cti.
      Tato věková kategorie, které Němci hodlají otevřít přístup k volebním urnám, stojí úplně mimo realitu i mimo oblasti, kde se tvoří a pracuje, této kategorii dlouhodobě padá průměrná inteligence, nikdo asi  ani v archívech nenajde důkaz o tom, že někdy v minulosti nastupovala tak trapná generace. Mohly být omyly, v třináctém století dvanáctiletý vedl statisíce mladých, kteří táhli osvobodit svatou zemi, většina cestou zemřela nebo je muslimové prodali do otroctví. V žádném případě však nešlo o banální lidi. Komentátor španělského ABC Bieito Rubido píše o generaci banalit. Hromadné zvěsti o dekadentním a pakulturním ničení historických monumentů a památníků vnucují otázku, zda-li nastupující generace je méně vzdělaná a hloupější než ty předchozí. Kolumbus, Isabela Katolická, Churchill, Colbert atd. otevřeně znesvěceni pokrokovou mládeží.

Žádné komentáře: