úterý 2. června 2020

antirasismus liberalni

Zuřivost liberálního antirasismu

Zuřivé protesty v USA několik dní zaplňují média, pravidelně se něco podobného v této zemi a v celé západní Evropě opakuje. Opakuje se i rétorika, kterou mainstreamová média masírují bílou populaci. Jsme rasističtí. Hledání faktických důvodů protestů je celkem nudné, ale tak jako v šedesátých letech jsme pociťovali, že boj mezinárodní dělnické třídy je nám celkem ukradený a nudil a nakonec nás tento pocit dovedl do vysněného liberálního tábora, tak po desetiletích vlády vysněné ideologie, je to stejně nudné a perverzní jako to předchozí. Jednu velkou pravdu kdysi jen tak na okraj nekonečných liberálních diskuzí o soužití s jinými řekl Lugwig Wittgenstein: „Abychom se mohli shodnout, musíme mít podobné zvyky“. V USA si už dvěstěpadesát let černí a bílí sbližují zvyky, ve Francii islám s ateismem už nějakých čtyřicet let.. Konečně přišel čas se separovat od světa těchto protestů a liberální demagogie a otevřít si jiné možnosti, které budou vývojově perspektivnější. 
     Francouzské liberální rádio RFI emitované do Prahy si dnes ráno pozvalo profesora ze Sorbony, aby světu vysvětlil parametry výbuchů spravedlivé rasové nevole v USA. Největším nebezpečím pro liberálního profesora je Trump, aby ho znovu zvolili, udělá proto úplně všechno a nedá se předvídat, co to bude. Z liberálního francouzského média má člověk pocit, že to všechno je Trumpova práce, policisty na černocha  poštval. Aniž bychom pátrali po nějaké hlubinné pravdě, z videa je jasné, že policisté drželi černocha pod krkem pár minut déle než bylo nutné, ale bez nějakého favorizování policejních složek, dělají to tak všude. Pokud prodáváte drogy i v malém, co udělá normální policie nikdy není a nemůže být úplně čitelné? Američtí policisté nejsou vojáci ve válce se zločinci, ale jsou to státní činovníci, kteří na prvním místě musí chránit své životy. Policejní zásah nemůže dát zločinci stejné šance jako policistovi, to je celkem jasné. Policie bojuje se zločinem a kromě liberálů se nad tím nikdo nepozastavuje.
      Policie je obvykle tvrdá, v Americe tradičně velmi brutální, ale celá společnost je tam brutální, bez tvrdé policie se centrum západního světa rozsype jako domek z karet. George Floyd měl za sebou pět let v base za loupež se zbraní v ruce a bral drogy. Je viditelné už z videa zásahu, že smrt nenastala v důsledku až tak  přehnané horlivosti policisty Derka Chauvina, Floyd byl kardiak a nejspíš byl pod drogou. Možná by mohli supermorální českotelevizní reportéři poradit české policii, jak zatýkat v tomto případě.     
      Poslední desetiletí pozorujeme, že Američan má největšího nepřítele opět v Američanovi, antirasističtí studenti v Berkeley zaživa rozsápou světového vědce, který nezapadne do jejich mravní kategorie. Údajně extra liberální NewYorkTimes a většina americké televize vedou každodenní kampaň typu vše povoleno proti vlastnímu prezidentovi, proti ruské civilizaci atd., v podstatě politického soupeře už neberou jako alternativu a jako přirozené střídání, která dá možnost opozičnímu táboru nebo i názoru, aby reflektoval svoje chyby a rekonstituoval se. Liberální média dlouhodobě vyvolávají stav občanské války.
        Podle pohádky reportéra české televize, přes den mají protestovat spravedliví rozhořčení antirasisté a jak se setmí vyrazí dav, aby plundroval. Reportér ČT tam k ničemu není, ničeho kromě banálních konstatování není schopen, ušetřilo by se, kdyby se automaticky přebíralo reportování americké televize, bylo by to víc faktičtější a zajímavější. Talentovaný černošský blogger Candace Owen spočítal, že poměr zemřelých při policejním zásahu je 55:27 v neprospěch bílých, moc se to tedy neliší od rasové proporce obyvatel. V tvrdé logice statistiky fakt Owen spočítal, že víc černošských policistů zabije bílého pachatele, než naopak. Na twitteru koluje smrt bílého Toni Tympa, velmi podobná záležitost jako smrt nebohého Georges Floyda, nikdo to neregistroval, byl to běloch. V sobotu během loupení lynčoval dav bílého obchodníka v Dallasu. Jiné statistiky uvádí, že 97% černých zase zabijí černí, 40% černých mužů projde basou.
        Je zvláštní, že mediální emoce mají několik rychlostí, v případě bílé barvy jsou velmi vlažné a je ještě zvláštnější, že média si platí právě bílí, vylhaná objektivita české televize nezakládá na bezpečnou perspektivou pro naší budoucnost. Je otázkou, co je pro národ méně bezpečné, českotelevizní morální diktát nebo ekonomické nesmysly, kterými každodenně otravují veřejný prostor. V osmašedesátém roce profesor Šik vysvětloval v televizních pořadech principy své ekonomiky, ať už byly jakékoliv, k pochopení to nebylo snadné, ale národ se snažil, dnes národ pochopil po televizních masážích, že vrcholem ekonomie je dostávat ze státní kasy. Morální intoxikace ČT nejsou na první pohled tak evidentní.

Žádné komentáře: