neděle 10. května 2020

humanitarni fanatismus

Humanitární fanatismus

Západní modernita je humani(tari)stická, vetřeli jsem se tam a už nás nikdy nepustí z pařátů humanismu. Mezi klasickým humanismem a evropskounijním je jasná propast, něco jako rozdíl mezi vyšším matematickofyzikálním učilištěm v Moskvě a pomocnou školu v Teplicích, zapomínáme, že ke klasickým humanistům jsme se nemuseli vloudit, patřili jsme tam z principu, Jan Blahoslav učil v Ivančicích, Zikmund Winter v Rakovníku, Bedřich Hrozný psal hluboká pojednání o Asýrii již na střední škole atd., byli jsme velkým humanistickým národem. Humanista papež Lev X. stavitel svatopetrské baziliky oproti dnešnímu humani(tari)stovi, jak ho titulují v německých novinách, před pár dny pohřbenému bývalému ministru práce Blümovi, tento humanista seděl v Kohlových vládách šestnáct let, v nekrologu se dočteme, že ještě krátce před smrtí objížděl tábory pseudouprchlíků v Řecku a očerňoval Evropu.
        Druhá zpráva v sérii tiskových zpráv hned pod nekrologem, německá ekonomika sice kulhá, ale export zbraní trhá rekordy. V 2019 narostl export německých zbraní oproti předchozímu roku o 43%. Absolutní špizenreiter německého zbrojního exportu, jak píší jedny noviny, je Turecko, a to navzdory různým sankcím a zákazům vývozu zbraní do zemí, které jsou implikovány v Sýrii a v Libyi. Německé zbraně v tureckých rukách v brzké budoucnosti povedou k okupaci východního Řecka a ostrovů. Jiný německý humani(tari)sta,   ministr spolkové vlády za CSU Gerd Müller, navštívil tábory pseudouprchlíků na řeckých ostrovech a naznal, že jsou evropskou ostudou, nejen Němci, ale všechny evropskounijní země by si uprchlíky měly automaticky rozdělovat. Turecké válečné lodi vyprodukované v Německu běžně ignorují  něco jako řecké výsostné vody, to ovšem stojí mimo humanistický rozlišovací prostor německého ministra. To není ostuda, ale německá hanebnost. Publicista Ehrlinger píše, že tento ministr, kterého nazývá „ekosocialista globálního srdce“, je symptomem proměny tradiční pravicové CSU v levicovou multikulti partaj.
       Západní humanismus mutoval do humanitarismu a fanatického individualismu, evropskounijní humanitarismus se silnou oporou v Bergogliovi je parodií na Krista. Humanitarističtí hlasatelé diverzity ve skutečnosti žádnou odlišnost nesnesou, stejně jako fanatičtí individualisté nenávidí opravdové individuum, nenávidí protivníky a jiný názor. Hlasatelé západního míru a civilizace dnes nejsou moc mírumilovní. Silným znakem  univerzálního západního humanismu byla věda, šíření vědy po planetě civilizovalo svět v západním smyslu, dnes se nedá mluvit o západní vědě, dnes  netušíme jaká vlastně čínská, singapurská, japonská věda vůbec je.  Humanitarismus, který ovládl západ, zlikvidoval tradiční civilizační schemata a zůstal netolerantní a radikální universalismus, který se opírá o vyhrožování, sankce i války, minimálně ekonomické. Jiným kontinentům je evropskounijní humanitarismus k smíchu..
      Dnešní západ nechápe ostatní svět, je schopen pouze kvantitativně a mechanicky posuzovat vzdálenost jiných zemí od západních moderních, podstata a možnosti jiných světů mu unikají. Německý humanitární žvanil vidí jenom sebe, když blábolí o dětech v uprchlickém táboře na řeckých ostrovech, jde mu především o to, jak o něm na pozadí lidské bídy bude referováno, o Müllerovi z CSU se zelení a levicoví vyjadřují, že má správné názory. Jeho individualismus má podobu mávání Maovou rudou knížkou na povinném prvomájovém průvodu. 
   

Žádné komentáře: