pondělí 6. dubna 2020

strougal jourova orban

(režimní)Demokracie ohrožena

Pošleme tam místo ní Štrougala, pokud žije, zvedne jim to efektivitu a IQ. Jourová, zodpovědná v Komisi za otázky právního státu, prohlásila ve Weltu, že vidí v krizových zákonech nebezpečí pro demokracii v Evropě. Koronavirus nesmí zabít demokracii. Komise zkoumá v dotčených zemích (hlavně Maďarsko) nejsou-li nerušeny základní paragrafy evropského zákona (čl. 2). Pokud tomu tak je, zasáhneme. Komise podle ní detailně analyzuje maďarský zákon, má dávat vládě  možnost cenzurovat reportování o koronaviru. Jourová sdělila svoje myšlenky o  zákonu maďarské ministryni spravedlnosti Judit Vargové. Varoufakis vidí velké nebezpečí pro Evropu v celé Komisi. Nikdy se neukázala nekompetentnost Evropské unie tak přesvědčivě jako dnes.
       Maďarský parlament přijal 30. března zákon o boji s koronavirem, následující den zákon vstoupil v platnost. Obsahuje konkrétní pravidla týkající se mimořádné situace, vláda v krizovém období řídí zemi dekrety. Zákon mj. specifikuje i trestní zodpovědnost pro osoby, které šíří nedostatečná a matoucí fakta, která brzdí efektivitu protivirové obrany. Jakýkoliv Orbánův postup a řešení vyvolá v evropskounijních kašparech vlnu nenávisti a vyhrůžek, tak je tomu i v tomto případě.
       Virus zabijí v evropských zemích ve velkém, ale Orbán trápí i Evropský  parlament víc než virus samotný, parlamentní frakce evropských lidovců chce vyloučit Orbánův Fidesz ze svých řad, šéf frakce evropských socialistů Stanišev: „Orbán je antidemokratický recidivista“. Viktor Orbán k nenávistné evropskounijní kampani: Koncentruji energii na záchranu života a zdraví spoluobčanů. Nedokáži si představit, že někdo může mít takové fantazie o záměrech v jiných zemích, v těchto dnech je to drahý luxus.
     3. dubna vvystoupil Orbán  maďarském rádiu: „ Brusel se zabývá Maďary, měl by se zabývat virem. Sedí v Bruselu v nějaké bublině a vyměňují si myšlenky místo toho, aby zachraňovali životy". Premiér dál řekl, že maďarský parlament pracuje velmi tvrdě a mimořádné pravomoci maďarské vládě jsou zhruba stejné jaké má francouzský prezident v době míru. „Je zřejmé, že jde o politický útok, někteří lidé chtějí tuto zemi ukrást, chtějí její zdroje, Soros je v čele této sítě a jeho lidé sedí v Bruselu. Nevrátíme se k ekonomice založené na pomoci, na jejím konci je totiž úvěr a cesta, která končí u mezinárodního měnového fondu a u finančních spekulantů Sorosova typu“. Viktor Orbán řekl, že 7. dubna představí Maďarům kolosální plán oživení maďarské ekonomiky. Orban vymyslí kolosální plán, Jourová se pravděpodobně vrátí k agendě, kterou se zabývala počátkem března, kvóty žen v hospodářských grémiích a gendrové platové diference.    
       V demokratických státech rozhoduje přímo lid nebo jeho volení zástupci v parlamentu, jiná forma není moc osvědčená. Jourová z milosti Babiše, Leyenová z milosti Merkelové, Thierry Breton z milosti Macrona atd., evropskounijní komisaři  rozhodují antidemokraticky z principu, ale v absurdní Evropské unii mají drzost spekulovat o maďarském parlamentu. V systému otevřeného lobismu, korupce a nepotismu se nevymyslí nic kloudnějšího než vyhrožování a sankce proti suverénním demokratickým státům. Sankce si nechávají schválit a požehnat soudy, jejichž hlavním principem rozhodování není spravedlnost, ale konformnost systému a loajalita s režimem. Je symptomem dobové degenerace, že je nikdo za antidemokratické postupy nežene k odpovědnosti. Moskevské protokoly aspoň formálně musel schválit československý parlament, ani náznakem sovětské politbyro v žádném okamžiku událostí nezpochybňovalo  jeho suverenitu.
      V Japonsku oznámila včera média, že ministerský předseda Abe vyhlásí velmi omezující normy pro Tokio a další velkoměsta, státní aparát bude mít v rukou neobyčejně silné omezující nástroje. Pro Japonce absolutně nepředstavitelné, že by někde nějaká Jourová blábolila o antidemokratickém nebezpečí, poslali by ji do blázince. Pro spolek Jourová a spol. je adekvátní termín „režimní demokracie“.
      Herbert Priess píše na svém blogu: Ta paní je dobrá, doufám, že brzo zacílí na antidemokratický podvod v našem státě, Merkelová, Spahn, Soeder atd. jsou ještě horší než v Maďarsku, parlament dlouhodobě automaticky potvrzuje klanu Merkelové úplně všechno a opozice je v parlamentu ignorována a  fakticky nesmí mluvit a vystupovat v médiích.             

Žádné komentáře: