pátek 13. března 2020

manifest lemonde

60 zbytečných

My občané Evropské unie s velkým M a osvícení antirasisté. 10. března v Le Mondu manifest pod nímž se podepsali  Habermas, Saviano, Varoufakis, Piketty, Gisi, politik Wolf atd.  Nebylo by to nic mimořádného, pokud by toto čtivo nebylo povinnou četbou na francouzských (evropských) středních školách. Hordám dobyvatelů na řecko-turecké hranici a řeckých ostrovech se musí dostat evropské ochrany. Pokud jim neposkytne pobyt a ochranu aspoň jeden evropský stát, pak to musí udělat prezidentka Komise, Evropský parlament ji musí k tomu dovést. A další bláboly známého typu „Evropa se musí otevřít prchajícím z válek“, ostrov Lesbos a Ebro jsou morálním skandálem atd. Tvrdá slova vyvolených.
    Velká vášeň těchto skvostných individuí pro islámské imigranty je dlouhodobě známá. Výjimečná jména pod manifestem, Varoufakis se snažil zaříkáváním léčit řeckou ekonomiku, nerozuměli mu ani soudruzi ze Syrizy, ani Schauble, Saviano apeluje na sociálních sítích, aby už konečně někdo Salviniho zabil.  Ale Lesbos je morálním skandálem.
        Je typické pro individua, která se nadřazují nad ostatní, že jim zcela unikají reálné společenské a historické pohyby, je pod jejich důstojnost rozlišovat v konkrétním. Architekty tohoto skandálu jsou ti, kteří přišli s politikou otevřených hranic. To je principiální skandál, jeho architektkou je Merkelová, v Řecku Tsipras a Varoufakis, lidovci atd. a jejich servis v médiích. Že se Řecko brání proti brutálnímu útoku a to velmi jemným způsobem, je pro tyto intelektuální antikapitalistické hvězdy zcela okrajové. V jejich luxusní fantazii se na Ebru shromažďují uprchlíci z války v Sýrii, kde už vlastně žádná válka není a prezident vyhlásil amnestii. Drtivá většina na Ebru jsou Afghánci a Pákistánci, lhostejnost k informacím, které odpovídají realitě, je typická pro tyto nadřazené, ale nejen to, je to typický jev v levičáckém populismu v dnešní Evropě, šéfové lidovců nebo odéesáků v reakci na reálný jev, který protiřečí jejich ideologické subkultuře, odpoví nejdřív nadřazeným posměškem. Je jim hanba, že se jich někdo vůbec dovolil takto ptát.
      Podivná extravagance v manifestu a vůbec ve stylu celého psaní v LeMondu, pokud dáte své ženě šátek na hlavu, ať pocházíte odkudkoliv, jste uprchlíkem ze syrské války, Erdogan vás vybaví chemikáliemi a můžete přejít hranici, na druhé straně čeká sociální podpora.
    Intelektuální maják v LeMondu klade otázku jakou cenu má Evropa, pokud se stane nepřítelem azylu. Jejich spojenec ve Vatikáně Bergoglio opakuje donekonečna totéž, Kristus nemá smysl, pokud se neotevře náruč milionům muslimů. Intelektuální reflex skupiny v LeMondu je stejně oprávněný jako reflex podobných manifestů Romaina Rollanda a dalších intelektuálů komunistické orientace, v nichž adorovali světový stalinismus. Hodnota Evropy spočívá v její historické zkušenosti a přirozeném humanismu, které syntetizuje národní intuice, to jsou nástroje, které ji umožňují adekvátně odpovídat na dějinné procesy a jednat se zásadami. Habermasova zpolitizovaná pravda, Savianiho nenávist až za hrob a Gisiho komunismus v rouše postním jsou antihodnotami evropské podstaty.        

Žádné komentáře: