středa 11. března 2020

asad merkel mitsotakis

Mělo by se jim to říct

Evropskounijní byrokraté by si měli přečíst dnešní ruské noviny a...  nekonečná imigrační komedie o utrpení prchajících z válek a dobrém srdci Němců a evropskounijních ouřadů se může uzavřít. Syrské velvyslanectví v Moskvě oznámilo, že syrská vláda vyzvala Syřany na řecko-turecké hranici, aby se vrátili do země, nic jim nehrozí. Země přijme všechna opatření, aby zajistila navrátilcům bezpečnost, Syřané by neměli být nábojem v rukou teroristů a tureckého režimu.
    Syrský parlament se obrátil k uprchlíkům s prosbou o pomoc v rekonstrukci infrastruktury země. Vláda má pod kontrolou klíčovou severní komunikaci M5 a začne velká obnova severních oblastí a zemi se nedostávají pracovní síly. Vláda otevřela pro navrátilce bezpečnostní koridory a centra přechodného pobytu. Turci zneužívají syrských uprchlíků při vydírání evropské strany, řekl syrský velvyslanec. Syřané na řecko-turecké hranici nejspíš ani neví o široké amnestii, kterou syrský prezident Asad vyhlásil. Od září 2015 do dneška se do země vrátilo kolem milionu uprchlíků, převážně z Jordánska. V Evropské unii není zájem řešit nějakým definitivnějším způsobem syrskou imigrační krizi, pokud by tomu tak bylo, pak by se musela vést jednání se syrskou vládou, jinde se řešení nedá najít.
     Po jednání Mitsotakise s Merkelovou, od něhož si Řekové velmi slibovali, se nastolil již tradiční stav rozplizlosti, který je Merkelové vlastní. TaNea dnes píše „dosud se nic konkrétního na obzoru ohledně normalizace imigrantů na Ebru neobjevilo, hlavně se diskutovalo o všeevropském řešení“.
     Maďarský státní sekretář Zoltán Kovács v interview v maďarských novinách odhalil pravdu o evropskounijním úsilí řešit imigrační problém na evropské hranici. Jde o fiktivní opatření k uklidnění evropskounijního publika. Jsou bezradní a nerozhodní, jednoduše nekompetentní, konečně o práskačích, jak je Babiš pojmenoval, je nám to jasné. Podle Kovácse, to že čelíme pokusu statisíců prolomit jižní hranici Evropy, je důsledkem evropskounijní bezradnosti. Brusel nechává NGO řešit problém, maďarské návrhy na řešení vždy narazí na institucionální hluchotu. Brusel se koncentruje na všeevropský přístup k imigraci, chce za každou cenu převzít kontrolu nad imigrací a vyšachovat národní vlády. Ochrana hranic bude v budoucnosti velkou výzvou. Brusel řídí imigraci prostřednictvím NGO, které jsou nejvýš dobrým manažerem masové imigrace. Opatření EU mají fiktivní charakter. Evropa by podle ministra měla pomáhat tam, kde problém vzniká a spolupracovat na stabilizaci Sýrie, Libye a dalších krizových oblastí. Maďarsko už nevezme ani jednoho imigranta, Evropa je dlouhodobě vydíratelná, je nesmyslné požadovat ochranu od Turků!             

Žádné komentáře: