středa 11. března 2020

koronavirus nemecko italie

Zpět k hranicím

Vrátit se zpět k hranicím státu, vrátit se do normálního. Progresisté to slovo nenávidí, virus jejich víry si nevybírá, jsou mezi nimi mladí i staří. Hranice, jak hrozné! Varhaník, děkan pedagogické fakulty, hořekuje v českém rádiu, jak před devětaosmdesátým, coby student prestižní školy, nemohl úplně nasávat dobro poznání na velkých stážích, malé se mu nevyhýbaly, rekordním způsobem v jedné větě stačí pomluvit pětkrát dobu a jakési imaginární zlé síly komunismu, který ovšem stavěl na jeho bližních. Hranice už definitivně nikdy nechce.
      Český stát se uchoval od prvních Přemyslovců právě proto, že dokázal tvrdě bránit své hranice. Královi správci hradů v případě nebezpečí velmi rychle senzibilizovali státní centrum, popř. obsadili průsmyky země a zabránili vpádu. Jednotky první republiky velmi rychle převedly versailleské mapy do terénu a republika měla pevné hranice až do chvíle západní zrady. Dnes nemáme ani hranice, ani jednotky. Co vůbec máme, senilní uhlířskou víru o velkém dobru z Evropské unie. Televiznímu jedu se podařilo omámit národ do té míry, že se všeobecně má za to, že to, co prezentují ve zprávách a komentářích, je moderní,  mladé a svěží zpravodajství, má nám to přibližít systém demokratické politiky, které se účastníme. Rozdíl mezi dnešním televizním referováním o bruselské politice a televizním zpravodajstvím z x-tého sjezdu komunistické strany kdysi kdesi, není vůbec žádný. Oboje tentýž kýč, rozdíl přece jenom, tenkrát kýči skoro nikdo nevěřil, dnes jsme kýčem nadšeni.  Koronavirus může otevřít oči pozůstalým.          
      Stát začíná poznenáhlu ztlumovat některé aktivity, např. spojené s masturismem, v pražském centru je okamžitě dýchatelno, zhruba na třetinu se zredukovala amorfní masa o níž se neví, co tam vůbec hledá. Některá místa jejích radovánek už mají zavřeno a Praha si vydechla. Zaklínadlo českotelevizních ekonomů kapitál se možná odstěhuje jinam nebo definitivně vystěhuje.
       Konvertitům nového náboženství pokroku, práv člověka a otevřené společnosti udělá koronavirus čáru přes rozpočet, část jich podle neúprosných statistik skosí a ostatním nezbude, než aby hranice zavřeli. Dnes už i velkým progres fanatikům, kteří před pár týdny tvrdili, že virus nezná hranic a otázku koronaviru může řešit až Evropská unie, tuhne krev v žilách při pohledu na dech smrti v Itálii, pravděpodobně nesený antihraniční demagogií levicové luzy, kterou ještě dnes trápí víc utrpení imigrantů v lágrech a v severní Africe než vlastního obyvatelstva v rukou podfinancované lékařské péče. Ultralevicová senátorka a bývalá ministryně Emma Bonino v pátek požádala ministryni vnitra Lamorghese, aby se obzvláštní péče věnovala zdraví imigrantů ve státních zařízeních, postkomunistka Lamorghese ji ujistila, že to garantuje. Němka Merkelová věnovala uprchlíkům od 2015 zhruba 250 miliard eur, nepředstavitelná suma, kterou Německo skrytými ekonomickými procesy odsálo z jiných evropských ekonomik, která měla být investována na prvním místě do reindustrializace a ne na posledním do zdravotního systému.
       Německé zdravotnictví se zdaleka nenachází v tak dobré situaci, jak se může jevit z Česka, nejspíš bude vystaveno zátěžové zkoušce. V úterý prohlásila Merkelová na zasedání parlamentní skupiny CDU, že 60%-70% Němců bude virem kontaminováno, tedy 50-60 milionů lidí. Podle BildZeitung měla říct, „Čelíme výzvě, kterou jsme ještě neměli. Nyní se nás to dotkne“. V pondělí v Německu zaregistrovali 200 nových případů, v pondělí odpoledne celkem 1139 kontaminovaných. V DieZeit píší, že počet případů bude ještě větší, zdá se, že transparentnost není silnou zbraní německé vlády. V Německu dnes mají připraveno 28 000 lůžek v nemocnicích pro případ intenzívní terapie.
        Italský filozof Fussaro píše na svém twitterovkém profilu o levicové politice – svoláváte lidi na náměstí, aby bojovali s fašismem, i když žádný neexistuje, liberalismus mohl bez zábran zabít veřejně zdravotnictví, po liberální terapii jsou nemocnice na pokraji kolapsu, chybí lůžka, léky, nezbytné nástroje. Vaše láska k liberalismu ovšem neslábne.
      Lídr Legy Salvini – situace je vážná, 463 mrtvých, nutná jsou okamžitá, tvrdá opatření na celém národním území. Ekonom Michele Gerardi z Legy, profesor na univerzitě v Šanghaji a státní sekretář ekonomického rozvoje v koalice Lega-M5s: „Čínský prezident okamžitě pochopil vážnost situace, 60 milionů se octlo v karanténě, lid nejen poslouchal jeho direktivy, ale zaujal občanský postoj o němž se v Evropě nikomu nesní. V Evropě není na vině obyvatelstvo, ale ti, kteří je vedou. Vlády jsou vlečeny událostmi, místo toho, aby je anticipovaly. O jejich kompetenci se dá vážně pochybovat“. Gerardi zná velmi dobře čínskou realitu a říká, že je překvapen evropskou ignorancí a nepochopením Číny. Čínská vláda nasadila umělou inteligenci a poslední technologie na mapování šíření viru. Profesor říká, že na univerzitě vyučuje předmět, kde je mu Evropa modelem „případ chybné gesce krizových situací“. 
      Termín hranice států je i v současné situaci verbálním tabu evropskounijních fanatiků, virus hranice nezastaví, je jejich zaklínadlem. Izrael jednal okamžitě, izraelští vědci vyhodnotili nebezpečí a vláda vyhlásila karanténu na příchozí z nejvíc ohrožených zemí. Čína celkem úspěšně izolovala 56 milionovou kontaminovanou oblast a epidemie v Číně slábne. V Itálii a ve Francii, v Evropě nejvíc zasaženější země, převažuje ideologická forma boje z virem. Koronavirus je špatným svědomím globalistů.


Žádné komentáře: