neděle 1. března 2020

ebros recko turecko

Ebros (zatím)nepadl

Na řecko-tureckou hranici v oblasti řeky Ebros útočí dnešní ráno 18 tisíc mladých dobře vycvičených rafanů bez zábran, schopných úplně všeho. Erdogan slibuje milion a půl dalších, kteří jsou rozhodnuti přejít do Evropy. V překročení hranice jim brání na řecké straně zátarasy z ostnatých drátů zhruba 1.5 metru vysoké. Řecká bezpečnost odrazila za posledních 24 hodin už 10 000 pokusů o překročení státní hranice. Dnes v noci zadržela bezpečnost 73 individuí, kterým se podařilo vniknout do Řecka, žádný Syřan mezi zadrženými, ale  Pákistánci, Afghánci a Somálci. Je otázkou času, než se této fanatické hordě podaří prorazit zátarasy a začnou proudit ve velkém.
     Podle reportáže řecké televize velké procento tvoří islámští bojovníci, kteří prošli válkou v Idlibu. V reportáži bylo vidět, jak organizované skupiny imigrantů hází na řeckou stranu kameny, slzný plyn, staré žehličky, co je právě po ruce, někteří drželi nože a vyhrožovali.
     Kiriakos Mitsotakis reagoval na situaci zcela adekvátně, včera svolal bezpečnostní kabinet a resumé jednání – neprojdou, předseda vlády rozhodl o přesunu armádních jednotek na východní hranici a 50 vojenských lodí poslal do hraničních oblastí. Že by zrození vůdce? Na jak dlouho? Evropskounijní rozbředlé atrapy mají jiné návody. Dnes od časných ranních hodin asistuje obraně státní hranice ministr řeckých ozbrojených sil Stefanys. Řecko má asi nejlepší armádu v Evropě, hrdou, zdaleka nepodobnou trapné bezpečnostní agentuře, v kterou se proměnila česká armáda, schopnou se bránit i útočit, pokud její akceschopnost nezardousí bruselští impotentní, pak není čeho se obávat. Sebelepší armáda ovšem k ničemu není, pokud má zákaz používat zbraně. 
       Erdogan podepsal s EU v roce 2016 pakt o imigrantech, oproti miliardám se zavázal zastavit jejich tok do Evropy, a kterým se podaří přejít, vzít je zpátky. Po postupu syrské armády a úspěšném vytlačování tureckou armádou podporovaných teroristů z oblasti, se snaží vymáčknout z EU víc miliard na financování své syrské války a přivést Evropu k protiruských sankcím, které by Rusům zabránili podporovat Sýrii. Erdogan požaduje od EU solidaritu v boji se Sýrií a dostalo se mu. Německá ministryně obrany a dočasná předsedkyně CDU, neschopná Kramp-Karrenbauerová, navrhuje řešit novou imigrační krizi nátlakem na Rusko a Sýrii, zatím prý Evropa v tom málo udělala. Tlak na Rusko a na Sýrii, aby přistoupily na tureckou okupaci části Sýrie. Německé zločinné manýry, které vedly k mnichovské dohodě, jsou pořád pilířem jejich politiky. Řešení strany zelených, podle průzkumů momentálně druhé nejsilnější politické síly v zemi – kancléřka musí urgentně jednat a najít evropské řešení problému, systém rozdělování imigrantů do členských zemí, na řecko-turecké hranici lidé v nouzi musí čelit (řeckému) násilí,  říká šéfka jejich parlamentní frakce Katrin Göring-Eckardtová. 

Žádné komentáře: