úterý 3. března 2020

ebros olympiakos

Fotbalisté Olympiakosu atd.

Včera v řeckém deníků TaNea dvě pozoruhodné zprávy, v neděli imigranti vydrancovali chrám v Moria na Lesbu. Grupa 20 mladých imigrantů demolovala v Moria chrám svatého Jiřího. Nebylo to poprvé, co islámští dobyvatelé takto vyjádřili své sympatie k tomuto kostelu. A druhá zpráva, občas klobouk dolů i před fotbalisty, hráči Olympiakos Pireus poslali bezpečnostním složkám, které chrání na východě země řeckou hranici tři velké koše s občerstvením, aby vyjádřili solidaritu s jejich posláním. Doprovodný dopis v patetičtějším tónu. Naše srdce bijí na Ebru. Olympiakos je největší sportovní organizací v Řecku, vyvíjí i aktivity s velkým sociálním apelem. Předseda administrativy klubu Vangelis Marinaki. uvedl, že klub stojí vedle těch, na něž je řecký lid hrdý, kteří stráží řecké hranice.
      Nejen Olympiakos. Starosta města Orestiada na řecko-turecké hranici Vassilis Mavridis poděkoval občanům za obrovskou podporu, kterou projevují ozbrojeným složkám a požádal je, aby dál už potraviny neposílali, shromáždilo se jich už velké množství. Pokud vznikne potřeba v tomto smyslu, dáme občanům vědět. Zdá se, že pokud starosta požádá občany, aby se vyzbrojili a přišli bránit státní hranici, bude po imigračním problému. A co Pilát Pontský, jak pomatenou Němku Merkelovou někdy v Řecku nazývají? Mluvčí německé vlády Seibert vysvětlil, že v těchto dnech je Německo s Řeckem solidární, ale jeho fráze „Řecko zažije velké výzvy, je tam plno dětí a žen“, jasně naznačuje kam německá politika imigranty povede. Zvláštní, že těmto degenerovaným elitám jde v jejich pokryteckých floskulích o děti, sami je neplodí nebo se jich rychle zbaví v interupčních komorách.
     Dnes ráno o půl osmé v televizi Skai náčelník pohraniční stráže oblasti Ebros Chrysovalantis Yalama: „Stojíme pevně, Ebros nepadne, na hranici je velmi málo imigrantů ze Sýrie, sešli se tu afghánští, pákistánští a somálští příslušníci. Máme velkou podporu, cítíme sympatie, emoční podporu obyvatel. Poprvé vidíme tak dobrou symbiózu s politickým vedením. Velitelé jsou v terénu.“
    Celou dnešní noc foukal silný vítr a tok migrantů na ostrovy na pár hodin klesl na nulu, od neděle do včerejšího odpoledne přistálo na ostrovech v severní části Egejského moře 1119 imigrantů, Lesbos jich dostal 518, Chios 253.
     Kiriakos Mitsotakis na tiskové konferenci dnes odpoledne v Katanies  řekl, že nezákonná invaze tisíců  znamená ohrožení integrity řeckého území, přicházejí lidé neznámého původu, z neznámých důvodů, kteří neváhají použít násilí, mou povinností je bránit integritu země, a udělám to.

Žádné komentáře: