neděle 22. března 2020

babis koronavir

Babiš dobrá volba

Evropskounijní kloni budou sice hledat na premiérovi vady na kráse, aby zakryli hlavního viníka virové katastrofy, své bruselské spolusoudruhy a celé evropskounijní monstrum. Hejtman žádá odvolání ministra zdravotnictví, jeho důvody se blíží důvodům staré Blažkové, když ji loupe v kříži. Nejlépe by bylo odvolat hejtmana samotného, ale dobře se pojistil, zákon to neumožní. Dobrý management krizových situací se dal vždycky najít u komunistů, pokud jim paměť ještě slouží, měli by jít do vlády a Babišovi s tím pomoci. Možná by prezident mohl vyhlásit stav nouze a na přechodné období jmenovat krizové hejtmany právě z jejich řad, hlavně nebrat nikoho z armády a tajných bezpečnostních složek, to bychom bojovali s virem dalších deset let.
      Začíná být zřejmé odkud přitekly miliardy Babišovi, je to jednoduché, má na to. Babišovy kvality se dají rozpoznat i v jemu nepřátelských českotelevizních médiích, víc mu to myslí než opozičním přívržencům lásky a digitalizace (a imigrace). Co je podstatné a sympatické, viditelně ve svém  uvažování vztahuje současnou krizi k reálné ekonomice a její evoluci. Něco takového v českém politiku dokázal jenom Václav Klaus.
       Český ministerský předseda byl první, který počátkem týdne velmi pragmaticky konstatoval, že Evropa musí odložit ad acta Green Deal a koncentrovat se na následky virové krize. Podle EuObserver se vzápětí vyjádřil jeden vedoucí bruselský byrokrat, že klimatický program je tak dobře dizajnován, že je odolný i případným jiným prioritám. V úterý 19. března řekl mluvčí EU, že i v ekonomických termínech je nejprioritnější zdraví planety. Green Deal, jak ho předkládá evropská  Komise si v příští dekádě vyžádá kolem bilionu eur. Virová krize, která přinese Evropě obrovské ekonomické problémy, ať se to bruselským byrokratům líbí nebo nelíbí, zabrzdí jejich klimatické nesmysly. Planeta jim bude dál churavět.
     V České republice zatím na následky viru nikdo nezemřel, velmi rychle vyřešili problém na Taiwanu, v Japonsku a jižní Korei. Tisíce lidí zemřely v Itálii, blíží se k ní Španělsko, počet mrtvých narůstá v Německu, ve Francii a Británii. Kde je důvod? Je jasně vidět, že v homogenním státě, který má zdravý národní fundament a nízkou imigraci, koronavirus nemá moc šancí. Zuby nehty bránila Merkelová uzavření hranic s fatálními následky. Víra vládnoucího klanu v Německu v dobro Schengenu a masové imigrace je nebezpečná. V Itálii v oblastech vysoké imigrace umírají denně stovky lidí. V katastrofické milánské provincii za posledních 24 hodin narostl počet nakažených o 868 případů, celkem jich tam je 4672, v Miláně nárůst o 279, celkem 1829 infikovaných, mrtvých 304. V Lombardii je z neznámých důvodů procento mrtvých z nakažených (125 tisíc) kolem 12%, v Číně registrovali 2%-3%. Levicový vládnoucí klan v Itálii je klonem německé levice. První kroky Conteho vlády byly velmi vlažné a neúčinné, podobně reagovala německá vláda.
      Počátkem března, když už i africké země dávaly lidi, kteří přijížděli z Německa, do karantény, se vyjadřoval Kochův institut, že epidemie v Německu je málo pravděpodobná.  Uzavření hranic a hraniční kontroly považovala Merkelová do posledního okamžiku za nemožné. Až minulou středu změnila taktiku a všechna mainstreamová média na její befel též změnila názor. V JungeFreiheit píší, že státní televize, které se do posledního okamžiku vysmívaly izolačním opatřením sousedních zemí, najednou tato videa vymazaly ze svých stránek. 

Žádné komentáře: