úterý 11. února 2020

zrazeni zide

Zrazení židé

Ivan Rioul ve VoxFigaro. Málokdo nejen ve Francii může konkurovat brilantnímu fejetonistovi Rioulovi, přímo a tvrdě k pravdě. Jako by pravda nebyla literárně neutrální a dodávala jeho větám ještě vyšší stupeň elegance. Poslední dobou lamentují (oficiální Francie), ve Francii narostl antisemitismus; vždycky to tak dovedně zaranžují, aby nebylo jasné, proč tomu tak je. Je to obvyklé u prďochů antirasismu. Kamuflují. Co chtějí umlčet a zastřít jsou důsledky jejich ideologie. Tyto údajně dobré duše dobře ví, že nenávist k židům mutovala jejich zásluhou. Fantomy Vichy u nostalgické extrémní pravice jsou nepatrné ve srovnání se srdcem nové arabsko-muslimské společnosti vzešlé z imigrace. Ve zprávě Ifopu se praví, že jeden ze tří židů se cítí ve Francii ohrožen, 84% židů v kategorii 18-24 let bylo obětí antisemitského násilí.
       Macron navštívil Izrael u příležitosti 75. výročí osvobození Osvětimi, ale dnešní nacisté nemají nic společného s minulými. Některé atentáty proti muslimům v zahraničí (Christchurch) sice spáchali bílí suprematisté, na což padělatelé pravdy okamžitě vyrukovali s renezancí pravice. Ve Francii je Jack Attali jedním z intelektuálů s monopolem vysvětlovat realitu. V říjnu prohlásil, že 99% imigrantů jsou perfektně integrováni do francouzského národa, (…) islám není žádným nebezpečím, je součástí francouzské společnosti od 8. století. Attali dál twittoval: „Suverenismus není než jiné jméno pro antisemitismus“. Ovšem ti, kteří nechtějí pojmenovat nepřátele židů jsou paliči a zrádci.
      Přesně tak, francouzští židé byli kapitulantskou republikou zrazeni. Byli zrazeni těmi, jejichž misí je chránit národ před autentickou leprou, která se rozrůstá a kterou je antisemitismus. Když Macron používá tento termín, pak jenom proto, aby počastoval národ, který zvedá hlavu. Prezident nese zodpovědnost za zastírání zdrojů zla. Prezident a Bernard Henri Lévy lijí benzin do ohně, když tvrdí, že antisemitismus je nesen žlutými vestami a všeobecně populisty.
     Když v roce 2018 Macron vzdal v Pantheonu hold Simone Weilové řekl „Nové vadné větry se opět zvedají“. Neměl na mysli, jak by se dalo očekávat, islámskou nenávist k židům, která masakruje nevinné ve Francii a jinde. Nikoliv, zaměřil se na populisty, na euroskeptiky a na ty, kteří mu neaplaudují.
     Pro Macronii a její placené dezinformátory antisemitismus se nutně nachází u žlutých vest. Sociolog Jean-Yves Camus s tím polemizoval: „Hnutí žlutých vest jako takové, není antisemitské“, elysejská lebka nezměnila nic ve svém hysterickém rekvizitáři. Šéf státu obviní část svého lidu z duševní choroby, kterou ve skutečnosti trpí ti, kteří se poddali retrográdní části islámu, které si Macron naopak vyvolil. Jak je možné respektovat hanebnou moc, která se poddala.

Žádné komentáře: