neděle 19. ledna 2020

renaud camus andreotti

Renaud Camus do basy

Francouzský spisovatel dostal od soudu v Auch pokutu 1800eur a dva měsíce basy (s podmínkou). Za projev, který pronesl před třemi lety v Colombey-les-deux Eglises  (viz. kopii). Při sebedetailnějším čtení kromě pravdy nic závadného: „Imigrace se proměnila v invazi, imigrační zavodnění. Francie a Evropa jsou kolonizovány, o to vážnější, že Evropa nikdy nekolonizovala. Kolonizace, to je demografická nevratnost, to je populační transfer,...., Vyzývám všechny evropské národy, aby po mém boku bránily naši společnou  civilizaci, keltskou, slovanskou, germánskou, řecko-latinskou, židovsko-křesťanskou. “.
    V textu pouze fakta v poněkud patetičtější podobě. Pro francouzský soud je vyjevení pravdy o imigraci trestným činem. Soud rozsudek zdůvodnil šířením nenávisti k náboženství a rase pomocí slova a elektronických komunikačních prostředků.  Arendtová napsala, že v Evropě si pletou pojem tří mocí, Montesquieuovo dělení mocí neznamená, že vláda má tři odbory, ale jedná se o tři nezávislé okruhy poslání, které se vzájemně neprotínají, jedna moc vládne, druhá vydává zákony a třetí se zabývá spravedlností.
      Dnes se spravedlnost proměňuje ve výkonný aparát řídící společnost, politické nesmysly, které plodí dobové ideologie jsou korektivem spravedlnosti.   Spravedlnostní komedie, které nemají se spravedlností nic společného, pokud soud odsoudí spisovatele kvůli jeho názoru, který je v inkriminovaném textu definován, nejde o spravedlnost, ale soudní teror v zadání výkonné moci. Forma zastrašení ostatních odvážných, kterých je málo a televizní zábavný seriál pro většinu ostatních, protože už došel fotbal a hollywood-krimi nudí. V Čechách často spravedlnostní témata mají též blíž k mělkému typu politiky a komedii než ke spravedlnosti - příliž měkká matrace pro exhejtmana zloděje, stále otevřené kauzy s poslanci, kteří vyměnili mandát za lukrativnější job, nebo zda-li daroval někdo milence předsedy vlády kabelku z koženky od Vietnamců nebo byla z tulení kůže, aby ji spravedlnost mohla poslat za mříže. Spravedlnost alias bigotní klevety. Velký Andreotti kdysi řekl, že Donna Rice stojí za Bílý dům, tenkrát za noc rozkoší vyměnil Gary Hart prezidentský úřad. A dobře udělal. Při sledování nudné poslanecké sněmovny plus ještě nudnějšího senátu Čechů je jasné, že výměna mandátu v těchto zařízeních za něco zábavnějšího není až tak nepředstavitelná. Velký argument obhajoby - nuda přece nemůže být zločinem. Fundamentálním spravedlnostním tématem pro velký soudní proces by např. mohla být objektivita a informační neutralita české televize, která jako hlavní veřejné médium má tyto imperativy v zadání a zákonem předepsané. Dlouhodobě intoxikovat polopravdami a zkreslováním fakt veřejnost je velký zločin páchaný na celé společnosti s důsledky těžko předvídatelnými, ve srovnání s (pře)činem milenky ministerského předsedy nebo chamtivými poslanci, od toho jsou voliči, aby je klasifikovali, ne rádoby spravedlnostní soudní komedie.
     


Žádné komentáře: