sobota 23. listopadu 2019

klonovski antikrist

(Anti)krist partaj a Klonovski

Publicista a spisovatel Michael Klonovski začal v NDR nejdřív jako zedník, pak matura a pak extra dobrý novinář a spisovatel. Podobný typ intelektuála se dal potkat kdysi i v Česku (nedisident), šlo o nejzajímavější lidské typy, už zde nejsou k mání, asi je to pořád možné v Americe a v Rusku, potkat člověka, který se buduje pomalu jako se staví věž (říkal o sobě i Apollinaire), ze zkušeností a vlastních proher, ne ušlechtilým kvákáním, jak  nám dnes vyjevují režimní svatí disidenti a ssm-listopadoví revolucionáři jejich velký boj s Husákovou vládou. Režim je vždycky nějaký, nikdy není dobrý ani špatný, člověk se může stát velkým i na křížové cestě, revoluční hospodské osazenstvo musí propasírovat do dějin česká televize a je to jako se šminkou vrásčité tváře, trvá dlóho a nevydrží dlóho. Klonovski pořád zajímavý chlap, opustil mediální sinekury a vykašlal se na novinářské ceny, jednoduše proto, aby zůstal dál zajímavým, totiž mohl říkat a psát pravdu.
      Klonovski dnes dělá poradce Gaulandovi, starci, kterého německá režimní pomatenost srovnává s Hitlerem. V televizi FreieWelt v hovoru se Storchovou říká Klonovski, že není německým patriotem, Německo je nemocným psychopatem, „Nemám žádné kolektivní pocity, jsem úplně ztracený Ich-člověk“. První záchvěvy německé abnormality se objevily již za třicetileté války, brzo po sjednocení se mu začalo vyjevovat, že něco v německých fundamentech skřípe. Při první cestě na západ byl překvapen západoněmeckou obsesí Třetí říší, odsouzený neustále žvaní o svých zločinech. V NDR všichni věděli, že antifašismus je pokrytectví. To, že člověk nezabijí druhé lidi, to jsme věděli i před Hitlerem, stejně jako, že děti nestrká do vagonu, aby je odvezl ke zplyňování, to jsme taky věděli před Hitlerem. Dnešním problémem je prolhaná kajícnost, která se stala státním náboženstvím.
     Německo se dusí mixem ze socialismu a protestantismu, který v Boha nevěří. Pruský protestantismus, to ještě nějak šlo, ten dnešní v žádné spasení a Krista nevěří. Např. Merkelová - protestantská fara a socialistická výchova - nic dobrého z toho nedostanete. To, že tato země má poškozené střechy daleko víc na západě než na východě, mně bylo jasné, všechno na západě bylo lepší, i vymývání mozků s německou důkladností. Bylo my jasné, že to musí špatně skončit. Rychle se to potvrdilo - euro, parlament vyřazen z rozhodování a uprchlická krize - ale stoupáme pořád dál k poslednímu bodu agendy, k zachraňování světového klimatu. Nahledejte nikde zlo, kde blbost stačí k vysvětlení. Ministr vnitra země Porýní-Vestfálsko Herbert Reul po útoku imigranta nožem: „Naše úředníky chrání vesty, normální člověk nesmí nikoho pustit do své blízkosti, a je to“. Je to cynik nebo extra hlupák? Německo má nejblbější vládu, která kdy vládla.
       Včera sjezd CDU, která kdysi aspirovala na pravicový a křesťanský program, předsedkyně Kramp-Karrenbauer v projevu - s těmi napravo (AfD) nemá CDU nic co do činění - následoval frenetický aplaus. Pravicoví populisté nemají žádný respekt před těmi, kteří přicházejí odjinud a mají jiné náboženství. AfD jsou paliči, sebereme jim zápalky. V názvu strany máme C (křesťanská), nezapomeňme, že nejen my se máme dobře, jsou tu i ostatní. Ministerský předseda Saska Kretschmer - AfD je strana plná neonacistů, nemáme s nimi nic společného, žádná koalice ani spolupráce nikdy s nimi nebude, je to nebezpečná strana, dá se to vyčíst i z projevů v Bundestagu, v CDU není ani jediný pravicoví extrémista. To nemusel ani říkat, všichni jsou evidentně levicově extrémní. Pak ještě předsedkyně CDU sdělila kádrům, že výbušné motory u aut ještě zůstanou a dál nastínila příští digitální chartu, též dostalo potlesk. Další body partajního sjezdu méně významné.  

Žádné komentáře: