sobota 28. září 2019

lavrov schummer trump

Chuck Schummer versus Sergej Lavrov

Všechno by to byla nudná historie, které by si nikdo nemohl všimnout, kdyby nebyli tak blízko spínačů atomových bomb. Všechno začalo informátorem z Bílého domu, který předal WashingtonPost transkribci telefonního hovoru Trumpa s ukrajinským prezidentem Zelenskym. Historie, kterou z toho tyto noviny vysnily a demokratická strana v americkém kongresu z ní udělala politikum první kategorie, mluvila o politickém špinavém nátlaku Trumpa na Zelenského, měl žádat vyšetřování rodiny jeho potenciálního soupeře v příštích prezidentských volbách Bidena. Už na základě těchto domněnek, navíc ukradených, navrhoval profesionální vysedávač v americkém senátu, šéf demokratické menšiny Chuck Schummer, nové nekonečné vyšetřování amerického prezidenta, až k jeho morální nebo vzhledem věku i fyzické likvidaci.
      Po hysterickém nátlaku demokratů v Kongresu, Bílý dům před pár dny telefonický hovor zveřejnil, musíte to přečíst pětkrát, ale ani tak se nedá najít něco, co by mohlo prezidenta kompromitovat. Prezident mj. v hovoru žádá, aby se prokurátoři podívali na miliardový podvod Bidenova syna, jehož vyšetřování Porošenko z neznámých důvodů zastavil. Proč nevyšetřit vysoce postavené lumpy?  Hovor Trumpa se Zelenskym je pro demokratickou stranu záminkou, aby otevřeli šaškárnu zvanou impeachment. Už téměř čtyři roky otravuje tato strana odporným způsobem svět svou malostí, samozřejmě každý má právo na svoji malost, ale mají několik set základen kolem celého světa a na nich atomové zbraně, jejich dolarem se platí taky po celém světě. Nebezpečný vliv a moc, které daleko přesahují lidský materiál, který je v centru této moci.
     Při čtení transkribce telefonního hovoru má člověk nepříjemná pocit, jakýsi stud, že vstupuje do intimní privátní sféry dvou lidí, v podstatě tam jde vesměs o komplimenty a zdvořilostní formule. Navíc Zelensky se evidentně ještě s tak vysokou funkcí nesžil a člověk má pocit, že se v hovoru i občas červená. Stud brání slušnému člověku, aby vstoupil do tak intimního prostoru jedné konverzace. Nikoliv americkým demokratickým kongresmanům, vulgo-hollywood médiím a republikánskému senátorovi z Utahu Mitt Romneyovi.
     Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, který je velmi kultivovaným a delikátním člověkem, se
na tiskové konferenci v New Yorku vyjádřil velmi adekvátně  na dotaz o aféře. Co se týče záznamu telefonátu, má matka, když mě vychovávala, mi vnesla do hlavy, že je nemístné lézt do dopisů, které mi nejsou adresovány. Pro dva muže, kteří drží kormidlo svých národů, jsou dány diplomatické zvyklosti, které předpokládají jistý stupeň důvěry. Je trapné hlasitě říkat, že srazíte vládu na kolena pokud neukáže hovor s někým. Co je to za demokracii. Jak můžete pracovat za těchto podmínek.      
       Ukradené materiály soukromých hovorů, denunciace a lži, pomluvy jiných zemí, sankce a bomby, jsou vládnoucími kategoriemi kdysi tak úžasné velmoci. Demokraticky zvolený prezident se v podstatě nikdy nemohl v plné šíři ujmout vlády, zkorumpované systémové prvky a vůdce demokratických senátorů Schummer je jedním z nich, to nedovolí. Využijí svých vazeb na většinu médií a vedou totální válku s prezidentem. Zahraniční politika první velmoci je jenom jedním z nevýznamných nástrojů ve vnitrostátním boji. S celým hrůzným důsledkem pro ostatní svět.    


Žádné komentáře: