pátek 16. srpna 2019

vox placido domingo

Zastal se ho poslanec z Vox

Solidaritu s Placidem Domingem vyjádřil poslanec Evropského parlamentu za španělskou antievropskounijní stranu VOX, Hermann Tertsch. Česká televize na Arte potutelně naznačuje, že něco ví o chtíčích velkého pěvce Placida Dominga. Kdysi po návštěvě Pavarottiho Prahy, velcí světlonoši kultury z radia Klasik nenaznačovali, ale přímo věděli, že trpěl nejspíš nadýmáním a špagety i s omáčkou si vařil v luxus pokoji v luxus hotelu. V těchto světlech kultury nakonec vždy dojde na lámání chleba a odhalí, že nejzajímavější pro extra kultur elitu jsou větry dotyčného umělce. Filharmonie ve Filadelfii zrušila pěvcovo vystoupení, Palau kultury ve Valencii se v prohlášení od pěvce distancuje, i když uvedli, že ctí presumpci neviny zločinců, londýnská filharmonie vyjádřila též od pěvce jistou distanci a další.
      Z evropskounijní totalitní šedi není úniku, mainstramová média, ať televize, rozhlas nebo noviny už obtěžují a nudí veřejnost svým plkáním, jednou porodí panda v berlínské zoo, jednou zpestření, pěvec plácne pěvkyni, pak radost z vítání uprchlíků z Afro-Arábie a jde to stále dokola. Na Arte významná kulturní nula v dalším šotu se vyznává z obdivu k mužným Newmanovi a Redfordovi, politkorektní vyznání lásky, asi tak přesvědčivé jako zásnuby hyeny s gazelou. Mužnost prvního případu ostražitě hlídala Joanne Woodward, ale ani tak nezabránila pochybám o stoprocentní politkorekt mužnosti. Mužný byl Brando, o někom takovém si dnes můžeme nechat jenom snít. Vzal si v kulisách natáčení Nancy Reagan, sice protestovala, ale stalo se. Znásilnění v Tramvaji do stanice touha bylo tak silné, že nemohlo jít o kamuflováž, musela tam být minimálně experience. Z Branda vyzařovala, Tennessee Williams ji sbíral na hřbitově ve Via Appia. Nechají spálit Apollinaira, v evropskounijní totalitě je to možné, napsal ve Zpěvu lásky: "Jsou to výkřiky smrtelnic znásilňovaných bohy".
       Velký pěvec na konci své kariéry zklamal a zradil sám sebe - cítil potřebu se k hlavnímu tématu dne kulturní extra elity vyjádřit, místo toho, aby je poslal tam kam patří, do p….
       „Obvinění těchto neidentifikovaných osob jdou zpět třicet let, jsou hluboce znepokojující, tak jak popsány jsou navýsost nepřesné. Je bolestivé se dozvědět, že jsem  měl sexuálně obtěžovat, a že někdo se cítil špatně, nehledě na to, jak je to tak dávno a na mé nejlepší úmysly. Věřil jsem, že mé interakce k jiným byly vždy dobře přijímány a konsensuální. Lidé, kteří mě znají a spolupracují se mnou, ví, že nejsem člověk, který ublíží nebo někoho urazí. Nicméně chápu, že dnešní normy a standardy jsou mnohem jiné než byly v minulosti, Měl jsem privilegium, má kariéra v opeře trvala 50 let a byla provázena těmi nejvyššími standardy.

Žádné komentáře: