sobota 10. srpna 2019

nemecky prominentni

Německý prominentní (blb)

Christian Pfeiffer má být vládním kriminologickým expertem number one. 14letý Arab znásilnil v kabině na mnichovské plovárně minulý čtvrtek 13leté děvče, po činu odešel klidně domů, kde ho posléze policie zadržela. Od čtvrtka sedí v base. Co na to v německé televizi kriminolog Pfeiffer? Diví se, že pachatel je ve vězení.
    Případ 14letého je prý extrémní výjimka. V jeho věku je nutné vyloučit vězení za každou cenu, může ho to celoživotně traumatizovat, soudí Pfeiffer. To že pachatel způsobil 13leté celoživotní trauma, to bývalý ředitel výzkumného kriminologického ústavu nepovažuje za nutné vůbec zmiňovat, jawohl někdy se to stává, dělají to i Němci. Nic horšího než basu pro pachatele si tento starý levičák kriminolog nedokáže představit. V Německu nikoho v této souvislost nenapadne, nebo napadne a strach je zastaví, otázka kriminologovi, jestli by si nezasloužil, aby něco podobného postihlo jeho dceru nebo vnučky, popř. i vnuky, často berou Arabové i tento materiál. Německá kriminologie by určitě uvítala jeho výpověď v této situaci. Ja halt, stává se i to?
       Ve Wittenbergu jako ovce podřezán od imigranta 85letý stařec, ve Stuttgartu mečem (schwert) pobodal Palestinec jednoho Němce, v Offenburgu rozdrtil Somálec obličej jednomu důchodci. Oběti bezbranné, a veřejnost s otevřenou hubou dobrovolně bezbranná. Vysvětlení dnes a denně podávají v televizi a v novinách experti podobného typu jako Christian Pfeiffer. Diskutují o profilech pachatelů podobným způsobem jako v hollywoodském krimi seriálu. Dokonce interesantní módní fenomen kriminality, naznali někteří z těchto expertů. V logice těchto vědců je podhoubí tohoto typu zločinu úplně stejné, jako když to spáchá Hans Vopička z mnichovské periferie. Resumé sáhodlouhých kriminologických studií - pachatel je hnán touhou dominovat nad obětí, mít ji totálně ve své moci, má to být podobné, jako když pachatelé v sedmdesátých letech chtěli dominovat nad ženami a dětmi. Dá se z toho vyvodit závěr, že zločiny imigrantů mají stejnou povahu jako činy vražedných pedofilů? V žádném případě, nebylo by to politicky korektní, pachatel znásilnění na mnichovské plovárně má úplně stejné pohnutky jako pachatel Němec podobného zločinu, který se určitě někdy někde odehrál.
    V Journalistenwatch se problémem zabývá Klaus Lelek. Z popisu motivací Ali Bashara (Iráčan, zavraždil a znásilnil 14letou německo-židovskou dívku)  a též vraha Abdula D., který zavraždil patnáctiletou Miu, když si našla jiného partnera a z jiných případů, jasně vyplývá, že vrazi žen vychází úplně z jiných pohnutek než dokáže pochopit dnešní politicky vázaná kriminologie. S  podobnými případy nemají evropské země žádnou zkušenost, možná v ojedinělých případech. Žurnalista píše, že jsou dva důvody, které vedou k brutálnímu násilí imigrantů: bezbrannost oběti a neschopnost justice.
      Mladí muži v Afghánistánu, kteří se vyjadřovali o Abdulově činu do televizní kamery, klidně říkali, že by ji též zabili, v jejich očích Abdula vůbec vrahem není. Mia v podstatě nemůže být objektem evropských kriminologických studií, je válečnou obětí ve válce kultur. Střetu, kde liberální západní společnost se dobrovolně zbavuje možnosti obrany, nechce chápat, že druhá strana jí principiálně opovrhuje a nenávidí. Z neznámo jakých pohnutek je evropská justice jednoznačně na straně invazivní a násilí páchající strany. Je běžné, že v případě, kdy imigrant vyvolá střet s Němcem a těžce ho zraní, německý soudce ho osvobodí.
        Právní stát je v prastarém vražedném rituálu na straně bojovného mančaftu mladých muslimů. Oč se může jednat: mravní krach soudců a jejich dekadence, a současně strach a zbabělost oproti archaické brutalitě. Relativizování zločinu ze stranu soudů a jejich expertů - pachatel zažil něco traumatizujícího, slyšel hlasy, byl zraněn na cti - tyto fráze jeden soud opisuje od druhého. Jde o hromadný jev, který nese jeden hrůzný důsledek, vede k ještě většímu pohrdání západní civilizací. Zbabělá oběť, zbabělí její ochránci a nad tím kraluje zbabělá morálka soudců, spirála násilí může akcelerovat. V Afghánistánu by nový přítel Miu ochránil, v německém případě stál Němec zbaběle a bezbranně opodál, když Abdula patnáctiletou ubodal. V Afghánistánu by byl pachatel okamžitě zabit. Německé soudy potrestaly Afghánce velmi mírným verdiktem, stejně tak Somálce, který na nádraží v Offenburgu vražedným způsobem rozdrtil obličej nemocnému důchodci. Pokud by něco takového udělal starci v Somálsku, neopustil by živý dědinu.     

Žádné komentáře: